| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
*** Seni Yağmurdan Sonra Seveceğim ***/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Ustaların şiir, roman gibi edebi eserleri |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Şimdi git.. Say ki, seninle içinden sevda geçen bir türkü söylemedik.. Say ki, gece mektuplarını, en güzel aşk şiirlerini beraber ezberlemedik.. Say ki, sevda trenini kaçırdığım durakta bir süre beraber beklemedik.. Sen git.. Ben gelemem bu yürekle.. Ya da kal.. Eylül yağmurlarını bekle.. Seni yağmurdan sonra seveceğim.. Saçlarıma ak düşmemiş halimle.. Sen yaşlardayken.. Onsekizimde, yirmimde.. Seni yağmurdan sonra seveceğim.. Kaldırımların ıslak ve temiz haliyle.. Yaşlı yüzüm delikanlı yüreğimle.. Seni yağmurdan sonra seveceğim.. Aşksız geçen onca yılı yakacağım.. Sevda alevinde kendi ellerimle... Şimdi git.. Say ki, seninle sahildeki çardakta hiç dondurma yemedik.. Say ki, oturup konuştuğun yaşlı ve yabancı bir adamdı.. Ve sevdadan hiç söz etmedik.. Say ki, hiç gülmedik.. Aynı şeyleri sevmedik.. Ve yağmurdan sonra beraber yürümedik.. Seni yağmurdan sonra seveceğim.. Kimse bilmeyecek, herkesten gizleyeceğim.. Yağmurdan sonraki toprak kokusu olacak havada.. Seninle gökkuşağının altından geçeceğim.. Seni yağmurdan sonra seveceğim.. Ve seni sevdiğimi kimseye söylemeyeceğim.. Belki bu dünya gözüyle gördüğüm son yağmur olacak.. Islak kaldırımlarda sırılsıklam yürüyeceğim.. Ben seni yağmurdan sonra seveceğim.. Ve bir gün ölürsem yeşil gözlerinde öleceğim..... Uğur Arslan __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
|
| #2 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| İbra Hocam Şarkı seni derinden etkilemiş anlaşılan. Hem müzikten hem sözden, hem etinden hem sütünden :D __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) |
|
| #3 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Şarkı bizi zamanında etkilemiş etkileyeceği kadar, etkisi hala devam ediyor. ![]() __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
|
| #4 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Mar 2005
| ibrahim hocam güzel bir şiir |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Hocam diyorlar bende hocam deme gereği duydum Şiir tek kelimeyle harika. böyle yazılar şiirler yazan kişilere karşı her zaman cok farklı duygular beslerim. Çevremde bu kişilerden olmaması beni bu hislere sürüklüyor bilemem ancak bu yazılar, bu şiirler olmasa biz nasıl anlatabilirdik yaşadıklarımızı. Çok seviyorum, çok sevmiştim demek var. Bir de şu yazıyı yazmak var. İkiside içinizdeki duygu ancak karşı tarafa bıraktığı etki bakımından aralarında çok büyük farklar var. __________________
Yeter kaçtığın, çık artık karşıma. Kavga edelim, dövüşelim. Ya yen beni, ya da teslim ol. |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Bu hoş şiiri okumamızı sağladığınız için teşekkür ederim. Ama sanki okunduktan sonra bitiyor gibi geldi. Yani bildik söylemlerden belki de. Belki de hep kimseye ait olmayan özel bir şeyler aradığımdandır bilemiyorum. Yani Sabahattin Ali'yi, Özdemir Asaf'ı, Ahmet Muhip Dıranas'ı, Cemal Süreyya'yı hele hele tapındığım büyük Nazım'ı, yazdıklarını hafızama getirince.... bilemiyorum. Tamamen tatmin etmiyor gibi ruhumun açlığını. __________________
"Dürüst insanların ceza görmeden ülkelerine hizmet edebilecekleri zaman henüz gelmedi" Isidore de ROBESPİERRE (1794'ten beri) |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|