Dergi

Blog

Evrim

Marksizm

Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

2. Geleneksel Yaziyaz Amator Şiir Yarışması

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Siyasi İdeolojiler

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Anarşist Sözler<<< / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm.

Konu Araçları
Eski23-01-07, 17:38  #1
erdi

erdi'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Anarşist Sözler<<<

Şu anda yapmakta olduğumuzun dışındaki herşey önemsizdir. Tolstoy.

Anarşi taleplerin değil, yaşamın bir meselesidir. Landauer.

İşsizliğin nedeni sermaye eksikliğinde değil, sermaye arttırımındaki bir hatada yatmaktadır. Owen.

Yasalar adalet duygusunu geliştirmemiştir, onu mahvetmiştir. Kropotkin.

"Ütopya" sözü bir fikri peşinen yargılamaya yetmektedir. Jack London.

İnsanların, yönetimsiz kalırlarsa birbirlerini yiyip bitireceklerine inananlara diyoruz ki: Tıpkı sürgüne giderken "Zavallı kullarım bensiz ne yapacaklar?" diyen o krala benziyorsunuz. Kropotkin.

Demokrasi çoğunlukların diktatörlüğüdür. Proudhon.

British Museum'daki kütüphane memuru okuyucuya toplum için o güne dek neler yapmış olduğunu sormaz, ona sadece istediği kitapları verir. Kropotkin.

Memur beni kanun adına tutukladı, ben onu özgürlük adına tokatladım. Clement Duval, mahkeme karşısında, 1886

Evlilik bir yasadır, üstelik yasaların en kötüsüdür. Godwin.

Yalnızca itaat edenler yollarını kendi başlarına arayanlardan daha sık yanılır. Kropotkin.

Yalnızca yok etmek yetmez. Kropotkin.

Günümüzde artık neredeyse herkes sosyalist, zengin de sömürdüğü fakir de. Emma Goldman.

Sosyalizm olmaksızın özgürlük ayrıcalık ve haksızlıktır. Özgürlük olmaksızın sosyalizm kölelik ve şiddettir. Bakunin.

Tanrı örnek bir diktatördür. Adem ile Havva'yı yaratır yaratmaz bir ceza yasası çıkardı: idrak etme ağacından yemeyeceksiniz. O zamandan bu yana hiçbir diktatör olmamıştır ki bu buyruğu vermemiş olsun. Most.

Bir kez yasa çıkarmaya başlayan bunu kolay kolay durduramaz artık. Godwin.

Evlilik, kamu gücünün iki insanın birbirleriyle cinsel ilişkide bulunma konusundaki karara karışmasıdır.

Zenginlik varken yoksulluğu kabul etmek zihinsel bir yetersizlik işaretidir. Mühsam.

Bütün hayvan topluluklarında dayanışma duygusu var olma savaşından çok daha önemli bir doğa yasasıdır. Kropotkin.

Bir insan ne kadar çok şeye inanırsa o kadar az şey bilir. Ne kadar az şey bilirse o kadar aptal olur. Ne kadar aptalsa o kadar kolay yönetilebilir. Most.

Her yurttaşın bir ideali vardır; gümüş bir banyo küveti bile olsa.

Yalnız sıkıcı kişiler çelişkisizdir. Mühsam.

"Herşeye kadir" olandan birşeyler istenmekte, eskiden bu Tanrı idi, günümüzde Devlet. Kropotkin.

İşçileri işi bırakmaya değil, kendi hesaplarına devam etmeye çağırmalıyız. Malatesta.

Başka insanların el veya ayaklarını sakatlayanlara cani denir. Ya beyni yok edenlere ne demeli? Most.

Benim için benden daha önemli bir şey yok. Stirner.

En radikal devrimciyi alın ve onu bütün rusların tahtına oturtun ve bir yıl bile geçmeden o çar'dan da beter olacaktır. Bakunin.

Ancak hiçbir şey yapmayan insan hata yapmaz. Kropotkin.

Devrimler tutkunun eseridir, mantığın değil. Godwin.

"Gerçek" bir teori değildir, bir eylemdir, hayatın kendisidir. Bakunin.

Biz ki caniyiz! Herkes için ekmek, iş ve her türlü bağımsızlık ve adaleti istiyoruz. Kropotkin.

Hükümetin bir koşulu hiyerarşi olduğuna göre demokrasi deli saçmasıdır. Proudhon.

Söz konusu çizme ise ayakkabı ustasının otoritesine başvururum. Bakunin.

Bir hükümet tarafından yönetilen kişi kontrol edilir, idare edilir, ispiyonlanır, yönetilir, yasalarla boğulur, dosyalara konu olur, ideolojiler aşılanır, sürekli ikaz edilir, vergilendirilir, tartılır, sansürlenir, emirler yağdırılır ve bütün bunlar da buna ne hakkı ne gerekli bilgiye ve ahlaki temizliğe sahip adamlar tarafından yapılır.

Gerçek, gerçekleştirmekten doğar. Mühsam.

Biz anarşistler bizi çevreleyen ön yargılar ormanına baltayı vuruyoruz. Kropotkin.

Biz anarşistler hiçbir zaman küçük bir kilise inşa etmek amacıyla kendimizi dünyadan soyutlamak amacında değiliz. Reclus.

Koşullar ile uzlaşmak istemiyoruz. Kropotkin.

Ahlakçıların hep uygulamak istedikleri o hakkı reddediyoruz, tek tek bireyleri bir ideal adına sakatlamayı. Kropotkin.

Paranın iktidarını, her türlü çalışma ürününü geçer akçe haline getirerek ortadan kaldırmalıyız. Proudhon.

Özgürlüğün tehlikelerinden ve karanlık yönlerinden korkmamalıyız. Kropotkin.

Kocaman bir ateş yakacağız
Kağıt paralardan
Tahvillerden
Vasiyetnamelerden
Vergi dosyalarından
Kira kontratlarından
Ve borç senetlerinden
Ve herkes
Kendi cüzdanını da bu ateşin
İçine atacak
Weitling

erdi Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 23-01-07 17:41 .
erdi is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski23-01-07, 22:59  #2
Batu_Balta
Forumdan Uzaklaştırılmış

Batu_Balta'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006

Güzel bir paylaşım olmuş sayın erdi , sondaki Weitling'in şiiri çok hoşuma gitti.
Batu_Balta is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-01-07, 15:01  #3
erdi

erdi'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Batu_Balta şöyle demiş:

Mesajı Göster
Güzel bir paylaşım olmuş sayın erdi , sondaki Weitling'in şiiri çok hoşuma gitti.
Teşekkür ederim sn Batu_Balta..
Hep birlikte devam edelim..
Eski24-01-07, 15:08  #4
spartaküs

"Büyük adamlar ,küçük adam olduklarını bilmezler zaten bilmekten de korkarlar"(Wilhelm Reich)
spartaküs is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski03-08-07, 02:27  #5
onuridil
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Aug 2007

böyle yaklaşmamak lazım arkadaşlar.gerçekçi olmak lazım.akp diye bir oluşum ülkemizin başındayken hangi soylu anarşizim hangi sosyalizimden bahsedebiliriz ki.sanırım yapılması gereken ilk şey akp siz bir Türkiye.
onuridil is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski03-08-07, 22:07  #6
khetsiypha
Yazar Adayı

Ülke / Şehir: gebze

Alıntı:
Sayın onuridil şöyle demiş:

Mesajı Göster
böyle yaklaşmamak lazım arkadaşlar.gerçekçi olmak lazım.akp diye bir oluşum ülkemizin başındayken hangi soylu anarşizim hangi sosyalizimden bahsedebiliriz ki.sanırım yapılması gereken ilk şey akp siz bir Türkiye.

akp siz turkiye... fena olmaz aslinda. peki suanda mevcut hangi parti -ya da olusum- iktidar olamalidir? anarsizmle bir yere gelinebilir mi? sadece sosyalizm yeterli midir? biraz daha gercekci olmak gerektigini dusunuyorum ben.

bir sorunu cozmek icin sonundan değil basindan baslanilmalidir. birden ulkenin basina sosyalist bir parti gelemez, ya da daha guclu olsun, komunist bir parti gelemez. ufak sorunlari mevcut iktidarlar varken halletmeye calisilmali. ben sonunda cok sesli -hic yoktan iyidir- meclis oldugu kanisindayim. dtp li bagimsizlar, ufuk uras (sanirim baska yok(: ) ufak gibi gorunen aslinda temeli olusturan sorunlari cozmek icin guzel bir baslangic yapabilirler. en azindan gundeme getirebilirler. her ne kadar fasitlerle yanyana oturmak zorunda kalsalar da.

eger en tepeden baslamak istiyorsaniz CHE olamya soyunmalisiniz. bu sozum sadece size deil. bunu anlamanizi umuyorum. guzel gunler gorecegimizi ummak istiyorum. saygilar...
khetsiypha is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski04-08-07, 01:28  #7
onuridil
Yazar Adayı

evet

dostum ne dediğni tam olarak anlayamadım.ufak sorundan kastın ne? şu an ülkemizde hangi sorun ufak? dtp lilerden söz etmişsin onlar bişeyi başlatamazlar onlar başlamış olan bir amerikancı hareketin doğurduğu asalaklardan başka bişey değil (bu eleştirinin altı doldurulabilir)... Ufuk Urasa gelince ; ödp başkanlığı yaptığı dönemlerde çok daha önemli bir yeri vardı gözümde.şuan ise merak ediyorum kürt kuyrukçuluğu mu yapacak, akp karşıtı mı olacak yoksa köşesine çekilip beş yıl maaşını mı yiyecek? herşeyden önce devrimci yol geleneğinden geldiğini savunan ufuk uras bu derece sistemle iç içe olarak neyi hedefliyor. aç gözünü dostum
onuridil is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski06-08-07, 13:50  #8
khetsiypha
Yazar Adayı

Ülke / Şehir: gebze

demek istediğim şey ,sevgili arkadaşım onuridil, herseye biraz daha basit yaklaşmak gerektiği. eger birşeylerin birden olması isteniyorsa, darbeci ! olmak şart. sosyalizm, özgürlükçülük, komunızm gibi şeylerden bahsediliyorsa bu da olmaz. basit bakın yahu biraz. yazdıgım diğer yazıları da okursanız şayet 'ufak sorunlar' derken neleri kastedmiş olabileceğimi de anlarsınız sanıyorum. saygılarımla..
khetsiypha is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski07-08-07, 22:20  #9
ozoskopi
Yazar Adayı

Her insan icinde anarsist duygular besler.. Önemli olan bunların acıga cıkmasıdır...en statükocu adamın bile icinde anarsist duygular vardır...
İsyan Devrim ANARŞİ

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 22:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)