Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski23-01-07, 18:18  #1
NİLSU

NİLSU'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: Ankara
O zaman Kur'an nereden geliyor? Ya da diğer kitaplar...

Konu başlığını biraz daha açayım.Din konusunda algılayabildiğim dönemden beri arştırırım...Bir şeyi merak ediyorum.Ben şu anda kendimi ne müslüman ne de başka bir dine mensup ya da dinsiz olarak tanımlamıyorum.
Bunu merak ettiğim için yazdım.Kur'an daki yargıalrın saçmalığından bahsediyorlar bazen,kabul etmeyenler de tabi büyük çoklukta...Ya da diğer(müslümanlıkta)geçerli olmayan kitaplardaki bilgileri kabul etmeyenler oluyor...
Tabi ki kabul edilmeyebilir...Peki sizler(Kur'an ın Allah tarafından gönderilmediğine inanlar)bu konuda ne düşünüyorsunuz?Yani sizce ilahi kitapları Tanrı göndermedi ise nereden gelmiş olabilir?Birinin yazmasını ben mümkün görmüyorum,bu nedenle üstün bir güç olabilir i sizce de?Düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim....

<<<Doğacak Güneş Gibi Halıın Kara Yazgısının Üstüne>>>
NİLSU is offline  
Eski23-01-07, 18:21  #2
Roj u hev
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Dec 2006
Ülke / Şehir: Orasi

Birinin yazmasini cok mümkün görüyorum. Bircok benzerliklere rastliyor insan okurken...
Roj u hev is offline  
Eski23-01-07, 18:32  #3
NİLSU

NİLSU'nın Avatarı

Ama zaten bu din adamları tarafından da ifade ediliyor.Yani dinin amacı:barış ve düzeni sağlamaksa düzen ve barış genelde aynı yöntemlerle sağlanır...İlahi kitaplar arasında büyük benzerlikler olmasına rağmen bazı konularda büyük farklılıklar bulunuyor.Bunu da müslümanlar zaten diğer ilahi kitapların zamanla değişikliğe uğratılmasıyla açıklıyor.Hem Kur'an da sanırım Alak Surasi idi,insanın yumurtadan türediğini anlatmaltadır.Ama benim bildiğim kadarıyla o zamanlar,bunlar orada yazılanlar kadar aydınlanmamıştı.
Hem o zaman Kur'an ı yazan kim ki?Diyelim ki bir insan!Bu zamnaa kadar bir insanın fikirleri nasıl böyle gelebilr ki?Kafam gerçekten karışık.Yani öyle ince şeyler hesaplanmış ki:bizler ilk bakışta anlamıyoruz,çok çok sonra anlıyoruz...Tabi ki böyle felsefeciler de vardır ama:hiç birinin görüşleri tüm konuları kapsamaz...Yani bilim,din,günlük hayat,olumlu_olumsuz davranışlar...sanki bu konular bir insanın yazabileceğinden derinn geliyor bana...Ya da bunu yazan bir dahi olmalı!Mesela Kur'an da çelişkiler var diyoruz.Genelde bu çelişkilerin çelişki olmadığı ıspatlanıyor.Ispatlanamayan çelişkiler olduğunu varsayarsak,e Kur'an ı yazan bir dahi ise onları o kadar net,uluorta bırakmazdı....
Siz neden mümkün olabileceğini düşündünüz?Sizce Kur'an o kadar da karışık değil mi?

NİLSU is offline  
Eski23-01-07, 22:01  #4
özedönüş

Giriş Tarihi: Oct 2006

Kuranın özellikleri hakkında yorum yapabilmek için mükemmel derecede Arapça gramerini Hz.Muhammed hakkında da yorum yapmak için hayatının tümünü geniş bir şekilde okuyup yorumlayabilecek derecede aşina olmalıdır.
özedönüş is offline  
Eski24-01-07, 09:02  #5
timocuk
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Jan 2007

1400 sene once gelen ayetler icerisinde petrolun elektrigin Arının vucut yapisinin yolunu nasil buldugunun yagmurla denizlerle alakali bilgilerin..Yakın bi zaman da bulunmus olan Big-bang in yani evrenin genisliyor olmasinin ayetlerle anlatilmis olmasi bunun 1400 sene once soylenmis olmasi hemde o zaman ki insanlarin o zamandan bu zamana kadar yasamis olanlarin ve simdi var olan insanlarin anlayabilicegi bi uslupla yazılmıs olmasi bir ilahi gucun varligini ispatlamaya yetmezmi? İki yanıcı gazın bir araya gelip sondurucu olmasi bunun gibi bir cok insanin yapmasinin mumkun olmadigi olaylarin varliklarin dengelerin var olmasi kitaplarinda bizlerinde evreninde nerden geldigini acıklamak icin yeter..Yeterki sen inanmayi dene ALLAH insana ne yapmak istiyosa onu kolaylastirir..
timocuk is offline  
Eski24-01-07, 17:43  #6
Kızıl_komi
Kayıtlı Okur

Kızıl_komi'nın Avatarı

Ülke / Şehir: Devrimin olduğu her yer

Kurnaz insanların işidir hiçbir doğruluğu yok bence.
tamamen kandırmaca

Kızıl_komi Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 24-01-07 23:27 .
Kızıl_komi is offline  
Eski24-01-07, 18:21  #7
erdi

erdi'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006

İlayihatı bitirmiş, nerden geldiğini arıyorsunuz.
Eski24-01-07, 18:32  #8
özedönüş

Forumun inanç bölümünün ciddi anlamda bilimsel ve ilmi tartışmalara dönüştürülmesini istiyorum.Siyaset bölümünde ve bilim ve sanat bölümlerinde olduğu gibi bu bölümle de ciddi bir tartışma ve fikir alışveriş ortamının sağlanması gerekir.Aksi takdirde ideolojilerinin kurbanı olan delikanlıların bizim en büyük değerlerimize küfürler yağdıracağı bir bölüm olacaktır.Bu ise forumun seviyesi ile çelişmektedir.
özedönüş is offline  
Eski24-01-07, 18:41  #9
Kızıl_komi
Kayıtlı Okur

Kızıl_komi'nın Avatarı

Ülke / Şehir: Devrimin olduğu her yer

sn. özedönüş
Benim laflarım HZ. Muhammede değildi sizde iyi bilirsiniz ki daha islamiyet yokken o kitaplar vardı değil mi ?
yani onu yapanlar o zaman yaşayan kurnaz insanlardır ben bunu demek istedim
Kızıl_komi is offline  
Eski24-01-07, 18:44  #10
NİLSU

NİLSU'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Kızıl_komi şöyle demiş:

Mesajı Göster
sn. özedönüş
Benim laflarım HZ. Muhammede değildi sizde iyi bilirsiniz ki daha islamiyet yokken o kitaplar vardı değil mi ?
yani onu yapanlar o zaman yaşayan kurnaz insanlardır ben bunu demek istedim
Bir dakika..Ben anlamadım...Nasıl islamiyet yokken vardı???Gerçekten anlamadım!

NİLSU is offline  

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 11:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)