"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Lağımcı../konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: izmir
| Lağımcı.. Bir adam Microsoft şirketinde iş konuşmaya gidiyor, Microsoft şirketinde lağımcı olarak işe alınacaktır. HR menejeri ile görüşüp tıkanmış bir lavaboyu temizleyip testten geçiyor. HR menejeri testten geçtiğini ve hangi gün saat kaçta işbaşı yapabileceğini e-mail ile bildireceğini söylüyor. Adam bilgisayarı olmadığını ve dolayısıyla e-mail kullanmadığını açıklıyor. HR menejeri,üzgünüm ama e-mail iniz yok ise siz sanal olarak varsayılmazsınız ve dolayısıyla sizi işe alamayız diyor. Adam çaresiz dışarıya çıkıyor,ne yapsam etsem derken,cebindeki 10 dolar ile süpermarketten 10 kilo kiraz alıyor. Kapı kapı gezerek kirazları satıyor ve 2 saat içinde sermayesini 2'ye katlıyor. Bu şekilde ekmek paramı çıkarabilirim deyip her gün sabah erkenden çıkıp kapı kapı kiraz satıyor ve her gün sermayesi büyüyor. Derken,küçük bir kamyonet alıyor ve satısa devam ediyor. Az bir zaman sonra büyük bir kamyon ve birkaç tane küçük kamyonet alıyor. 5 sene geçiyor... Bu adam şu anda Amerika nın en büyüklerin arasında yer alan bir nakliyat şirketinin sahibi Ailesinin geleceğini düşünerek sigorta yaptırmak istiyor ve sigorta şirketi kendisinden e-mail istiyor. E-mail kullanmadığını söylediğinde,sigortacı: -ilginç,e-mail iniz olmadan büyük bir şirket kurmuşsunuz, birde e-mail iniz olsaydı kimbilir neler yapardınız. Adamın cevabı: -E-mail im olsaydı şu anda Microsoft'ta lağım temizliyordum. Ne öğrendik:internet herzaman bir çözüm değildir. 2-E-mail iniz olmayıp azimle çalışabiliyorsanız milyoner olabilirsiniz. 3-Bu haberi internet yolu ile okuyorsunuz...demekki milyoner değil, lağım temizleyicisine daha yakınsınız. Gününüzün güzel geçmesi dileğiyle.. ....NOT:Bu mesaja cevap yazmayın ben yokum.... --------------kiraz satmaya çıktım.------------- -------------------------------------------------- Saygılarımla... |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: ankara
| Çok güzelmiş... |
|
| #3 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Nov 2006
| Sevgili Ceza,kirazlar bittimi ne alemdesin ![]() |
|
| #4 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Nov 2006
| İlginç ![]() |