| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Komünizm Hakkında/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm. |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| düzenlendikten sonra tekrar konacaktır. __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. küçükkarabalık Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 13-05-06 00:45 . |
|
| #2 | |
Admin ![]() Giriş Tarihi: Jun 2005
| komunizm ideal olandır ancak aynı zamanda mümkün değildir.herkes için geçerli ahlak kuralları olmadığı ve insanların tutkuları engellenemeyeceği için asla var olamayacaktır.İnsanoğlu her zaman elde ettiğinden daha fazlasını istemiştir ve isteyecektir.yaşadığımız tüketim çağında böyle bir sistemin tüm dünyaya yayılması için insanoğlunun çok büyük bir aydınlanma süreci getirmelidir ki böyle bir sürecin ortaya çıkması için tüm dünya dengelerini sarsacak bir olayın öncelikle meydana gelmesi gerekir. |
|
| #3 | |
| Ben sosyalizmi şu şekilde görüyorum.İnsanlığın kusursuzluğa ulaşma yolunda(ulaşabilir ya da ulaşılamaz bu konuda kesin bir yargıya varamayız) sosyalizm en iyi köprüdür.Tabi kusursuz değildir,hataları,eksikleri vardır.Ama insanlığı o yolda taşıyabilecek en sağlam,en acısız,savaşsız yol sosyalizmdir,Enternasyonel sosyalizm.Ne liberalizm,ne muhafazakarlık,milliyetçilik vs. vs. alternatifi olamaz bence.Komünizmde insanlığın kusursuzluğa ulaşmayı başardığında kendiliğinden meydana gelecek bir sistemdir. __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. |
|
| #4 | |
| Sayın Essence, 1 - ) Dünyada kominist bir rejim hiç olmadı ki!... Bir rejimin adı kominist diye kominizmle yönetildiğini göstermez. Bu güne kadar kominizm adı altında (mülkiyet olarak) anti kapitalizm olan, ama yönetim olarak kapitalizmden farkı olmayan rejimler gördük sadece. Görüntüde proleteryanın olan mülkiyet aslında kominist parti yönetimi ve devletin diğer üst düzey yöneticileri arasında pay edildi. Görüntüde proleteryanın olmasına rağmen proleterya bu mülkiyetten hiç faydalanamadı. 2 - ) Sınıf ayrımcılığını kabul etmeyen kominist ülkelerde teoride olmasa da pratikte sınıflar vardı. a) Kominist parti yöneticileri ve diğer üst düzey yöneticiler. b) Bilim adamları c) Memurlar d) İşçi ve çiftçiler (proleterya) Görüldüğü gibi proleterya yine en altta kalmakta ve yine ezilmektedir. 3 - ) Kominizm bilime önem vermektedir. Bu doğrudur ama bilim adamına gerektiği kadar önem vermemektedir. Peyami Safa şöyle demiştir. Bilim adamına değer vermeden bilime değer verilmiş olmaz. Bu sadece kendini kandırmaktır. 4 - ) Kominizmin baskıcı olup olmadığını, SSCB'nin yıkılmadan önce doğu bloku ülkelerine yaptığı baskıları inceleyerek görebilirsiniz. Kominizme karşı başlatılan hareketleri kanlı bir biçimde nasıl bastırdığını isteyenler inceleyebilir. 5 - ) Kominizm kültürleri yaşatmayı bırakın robotlaşmış insanlar yetiştirmek amacındadır. Bu sebeple küçük çocuklar ailelerinin yanından alınmakta ve devletin yurtlarında sevgiden, şefkatten mahrum yetiştirilmekte idi. Sevgi ve şefkat görmeyen çocukların büyüdüğünde nasıl duygusuz olacağını anlamak için kahin olmaya gerek yoktur sanırım. Proleteryanın sahip olduğu tek - ve en önemli - mülkünü yani çocuğunu bile alan bir rejim nasıl proleterya adına yönettiğini iddia eder. 6 - ) Kominizmde inanç ayrımından söz edilemez doğru. Çünkü inanç yoktur ki ayrımı olsun!.. Mark, kominist manifestosunda (bildirisinde) ; "Din, kapitalistlerin proleteryayı oyalamak için uydurduğu bir afyondur." demektedir. Oysa insan tabiatında din bir ihtiyaçtır. Bu inançtan Yaratıcı'yı alırsanız onun yerine doğayı koyar ve ona tapar. Günümüzde her şeyi doğanın yaptığını söyleyenlerle , bir Yaratıcı'nın yaptığını söyleyenler arasındaki en büyük fark; Yaratıcı yerine doğanın konmasıdır. |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2005 Ülke / Şehir: İzmir
| Kapitalist sistem ancak insanın içindeki "daha çok" dürtüsünü yenmesiyle yıkılabilir, yoksa ne komünizm, ne sosyalizm, ne terörizm, ne de anarşizm kapitalizmi yıkamaz. Dünya kurulduğu günden beri kapitalistti, yıkıldığı gün de kapitalist olacak. |
|
| #6 | ||||||
| Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
| #7 | |
| Güzel söylüyorsunda canım kardeşim, Bu güne kadar hiç bir devlet kominist olamadı. Olmayan devletin hayali ideolojisi bile olamadan yıkıldı. İnsanların ihtirasları bitmeyeceğine göre, bundan sonrada olması mümkün değil!.. |
|
| #8 | |
| Euhehe yanlış düşünüyorsun bence.Geçmişteki hatalarımızdan ders aldık.Ve bu dünyada ezilen insanlar var olduğuna göre komünizm ya da sosyalizm her zaman var olacaktır.Ve insanların ihtirasları biter ya da bitmez belli bir hedefe varana kadar en sağlam yol sosyalizmdir.Bana göre - ki kesin konuşmuyorum- insanlığın kusursuzluğa yani komünist sisteme ulaşması mümkündür.Bu da sosyalizmle olacaktır.Nitekim bu birkaç 10 yılda olacak bir şey değil bir süreçtir.1871de Paris Komünü kurduk 70gün sürdü sonra 1917 sscb kurduk 10 yıl sürdü bakarsın bi daha ki 1000 yıl sürer ya da sonsuza dek... (: __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. |
|
| #9 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Ama dediğin gibi, Komünizm, Stalin'le öldü, diyorsun. Yani sistem kişilere bağlı duruma gelmiş. Öyle bir sistem olmalı ki, kişilerden bağımsız, kurumsallaşmış ve insanların ihtiraslarına göre şekillenmeyecek kadar düzenini oturtmuş olsun. Komünizm'de bunu göremiyorum. Her zaman için bu sistemi suistimal edecek birileri mutlaka olacaktır. Şöyle örnek vereyim. Windows XP son kullanıcı için en ideal işletim sistemidir. Her türlü kolaylığı sağlar. Ama bu dünyada "lamer"lar da var, sistemin sürekli açıklarını bulup insanlara zarar verebiliyorlar. O yüzden windows bu işi lamer'ların insafına bırakmamalı, sürekli güvenliği sağlayabilecek bir sistem üretmelidir. Umarım bu benzetmeyle anlatmak istediğimi ifade edebilmişimdir ![]() __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) |
|
| #10 | |
| Essence arkadaş, Senin söylediklerinle İslamiyetin söyledikleri (küçük farklarla) aynı. Hiç dikkat ettin mi? En büyük fark inanç olayında. Bir diğer fark ise eşitlik yerine (ki ben eşitliğin adaletsizlik olduğunu düşünüyorum) adalet kavramının konması. Diğer hemen her şey senin bahsettiğin ideoloji ile aynı. ![]() |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|