Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski10-08-05, 13:13  #1
ibra
Forum Kurucu Üyesi

ibra'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Tiraj artınmanın en kolay yolu...

Yeni AKtüel dergisi, sözde yeni yayın politikasıyla artık aile haberciliği yapacağını söylemişti ancak, bu politikayla çıkardığı ilk sayısında, yine "kadın"ı kullanmıştı. Ancak eski fotoğraflarının tersine bu sefer başörtülü bir resimdi bu.
BU moda aslında kolay yoldan tiraj artırmak isteyen tüm yayın organlarının başvurduğu yöntem. SOn olarak Tempo dergisi de AKtüelle aynı yoldan gidiyor.
GÜzel bir fiyat indirimi, çarpıcı bir bayan fotoğrafı (tabi ki başörtülü) ve altta Din, İslam kelimelerinin yanında çağın moda söylemleri kelimeleri... Alın size tiraj patlaması.
Eskiden dini siyasete alet ederlerdi, şimdi tiraja alet ediyorlar. Sen hem başörtülüye tahammül edeme, hem dergilerinin kapaklarını başörtülü resimlerle hazırla!

Beyin Fırtınası Geri Döndü
ibra is offline  
Eski10-08-05, 13:24  #2
ışık

Giriş Tarihi: Apr 2005
Ülke / Şehir: İzmir

Tiraj için ne gerekiyorsa onu yapar bu basın organları, gerekirse bikinililerin fotoğrafı gerekirse başörtülülerin fotoğrafı. Sadece kendilerine belli bir alan seçip onun üstünde yayın yapmayı beceremezler.
ışık is offline  
Eski10-08-05, 13:32  #3
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Ülke / Şehir: 23185

Dün, dergi satan bir yerde bu dergileri inceleme fırsatım oldu ve ne yazık ki, şöyle güzel bir haber - siyaset dergisi göremedim. Herkes popülerleşmeye çalışıyor. Tüm dergiler, magazinel bir şeylerden, ufacık kırıntılardan falan bahsetmekte. Söyleyecek yeni sözü olan bir dergi göremedim.

Belki böyle dergiler vardır, ama okunmadığı için "piyasada" göremiyoruzdur.
Eski10-08-05, 13:42  #4
ışık

Giriş Tarihi: Apr 2005
Ülke / Şehir: İzmir

Sayın Türker,

Bu konuda çok haklısınız. Maalesef olay biraz yumurta-tavuk hikayesine dönüyor. Belli bir çizgide ve kalitede yayın yapan dergiler çok az ve de örneğin ben İzmir'den bildiğimi söyleyeyim çok az yerde satılıyor. Bu televole-siyaset dergilerini çıkaranlar ise ne televolecilere ne de siyasetle doğru dürüst ilgilenenlere yaranabiliyorlar.

Yeni Aktüel dergisinde sanırım bir ABD üniversitesinin Türkiye'de şube açacağı ve başörtülülerin de bu okullara kayıt yaptırıbileceğinden söz ediliyordu. Peki diyelim böyle birşey oldu, bundan kaç başörtülü kişi yararlanabilecek? Taş çatlasa 300 kişiye hitap eden bir konu böyle allanıp pullanıp kapak konusu olabiliyor.
ışık is offline  
Eski10-08-05, 14:23  #5
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Ülke / Şehir: 23185

Alıntı:
Sayın ışık şöyle demiş:

Taş çatlasa 300 kişiye hitap eden bir konu böyle allanıp pullanıp kapak konusu olabiliyor.
Çok doğru, dergilerin çoğunluğu bu tür şeylerle şişiriliyor. Yeni düşüncesi olan, belki de şu ana kadar hiç duymadığım bir fikri paylaşabilecek, habere hiç bakmadığım bir açıdan yorum getirebilecek bir dergi göremiyorum.
Eski18-08-05, 14:02  #6
ibra
Forum Kurucu Üyesi

ibra'nın Avatarı

Moda devam ediyor. Yeni Aktüel Çarşamba semtini yeni keşfediyor. Çarşamba nın ismi bundan sonra Aktüel semti olsun bari.

Beyin Fırtınası Geri Döndü
ibra is offline  
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 23:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)