Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Dünya Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Müzakere Başlıkları

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği

Konu Araçları
Eski10-08-05, 17:23  #1
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185
Müzakere Başlıkları

Müzakereler 31 Başlık altında toplanıyor:

1-Malların Serbest Dolaşımı
2. Kişilerin Serbest Dolaşımı
3. Hizmetlerin Serbest Dolaşımı
4. Sermayenin Serbest Dolaşımı
5. Şirketler Hukuku
6. Rekabet
7. Tarım
8. Balıkçılık
9. Ulaştırma
10. Vergilendirme
11. Ekonomik ve Parasal Birlik
12. İstatistik
13. Sosyal Politika ve İstihdam
14. Enerji
15. Sanayi
16. KOBİ
17. Bilim ve Araştırma
18. Eğitim ve Öğretim
19. Telekomünikasyon ve Bilgi Teknolojileri
20. Kültür ve Görsel İşitsel Politika
21. Bölgesel Politika ve Yapısal Önlemlerin Koordinasyonu
22. Çevre
23. Tüketici Sağlığı ve Korunması
24. Adalet ve İçişleri
25. Gümrük Birliği
26. Dış İlişkiler
27. Ortak Dış ve Güvenlik Politikası
28. Mali Kontrol
29. Mali ve Bütçesel Hükümler
30. Kurumlar
31. Diğer konular
Eski10-08-05, 17:40  #2
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185

TOBB'un yaptığı değerlendirmeye göre,

Müzakerenin yüzde 65'i aday ülkenin kendi kamuoyuyla; yüzde 20'si üye ülke kamuoylarıyla; yüzde 15'i ise Brüksel'le yapılıyor.

Kaynak: http://www.tobb.org.tr:80/abm/raporl...surecison-.pdf

Antioksidan Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 23-08-05 13:03 .
Antioksidan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski16-07-06, 11:06  #3
j.cenk

j.cenk'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006

ben bi şey sormak istiyorum;
türkiye'nin AB üyeliği için müzakereler 3 ekim 2005 te başlamış bulunuyor.ve şu ana kadar türkiye'nin istenen kriterlere uyup uymadığı,ne gibi tutum sergilediği kontrol ediyor.acaba bunu kontrol eden güç,güney kıbrıs rum kesimini,ispanya'yı ve portekiz'i AB ye alırken,bu müzakereler yapılmış mı? ben 1 günde bu kadar konunun halledilip bu ülkelerin uygun görüleceğini sanmıyorum.yani demek istediğim türkiye'yi oyalıyolar.bunu birçok konuda yazdım,amaç AB vaadiyle türkiyeden bi şeyler koparmak...ama inanıyorum ki Türk milleti zekidir.bu gibi oyunlara gelmez.kimsenin vaadleriyle avunup ülkesi için kötü sonuçlar yaratmaz...teşekkür ederim...
j.cenk is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski26-07-06, 19:00  #4
köylü

köylü'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006

Türkiyenin oyalandırıldığını görmemek için kör olmak yada bu olaydan hiç haberdar olmamak gerekir.
Ayrıca bu AB sevdası bize bir nebzse olsa fayda getirmeyeceğini ortada ama halkımız böyle politakalarla kanıyor maalesef.

Saygılar...
Eski24-09-06, 14:32  #5
yurtsever
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Sep 2006

MERHABA ARKADAŞLAR,

Ben diyorum ki; Önce ulusal birliğimiz sonra A.Birliği.Bu A.Birliği sevdamızı yeniden gözden geçirmeliyiz. A.B. muktesabatı halktan medya ve siyaset işbirliği ile gizleniyor.Az sayıda insan bunun bilincinde.Örneğin şu Vakıflar yasası. Buyasanın hangi tarihten geçerli olduğu ve vakıfların ne kadar mülk alabileceği belirtilmiyor.bizansı yeniden canlandırma veya sümala gibi birçok yer elimizden gidebilir.bilgiye ulaşma zahmetine katlamayan veya yaşamın zorluklarından başını kaldıramayan insanlarımızı nasıl bilgilendirebiliriz,bilemiyorum?Paranoya sözcüğü moda oldu,bugün hemen olmayabilir,zemin hazırlanıyor.Bunu hemen yaparlarsa anadolu insanı nı durduramazlar,yavaş yavaş,yedire yedire sindirtecekler. Lozanda yunanistan'ın aynen vakıflarlailgili ve de Patrikhane ile ilgili istekleri reddolunmuştur.mağlup iken bile istekte bulunabilen bu ülke A.B.liği desteğiyle bu emellerine ulaşmak istiyor.çünkü avrupalıların bir sözü vardıdır; Türk Askerinin savaşta aldığını Türk siyasetcisi masada verir. Hep böyle olmuştur.bubenim içimi çok acıtıyor. Biz bu vakıflar kanunu kabul edelim ama Yunanistan da oradaki Türklerin topraklarını versin,müftülerini seçme hakkını tanısın.Biliyor musuz ki Yunan Anayasının ilk maddelerinden biri hala istanbul onların başkenti ve gökçeada miletvekilleri var.BUNA PARANOYA diyen arkadaşlar varsa,bütün bunların anlamını onlar söylesinler.BİZİManayasamızda böyle hükümler yok.Bizim asla mütecaviz bir politikamız olmamıştır.Lüt
fen herşeyi iyi takip edelim.söylenenlrin içeriğini iyi kavrayalım.BAŞKAyurdumuz yok.çocuklarımıza haksızlık etmeyelim.Sdece uyanıklık mütecaviz olmak asla değil.Saygı ve sevgiler.
yurtsever is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 14:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)