Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Deprem anılarınız

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey

Konu Araçları
Eski03-05-05, 19:25  #1
ibra
Forum Kurucu Üyesi

ibra'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Deprem anılarınız

DÜn gece Ankara da deprem oldu. Ancak ben bugün haberlerde öğrendim. Aslında hissettim deprem i ancak komşudan gelen sesler diye tahmin ettim. Yani sağa sola hiç sallanmadım. Öyle sanki alt kattan bizim tavana vuruyorlar gibiydi.
----
Arkadaşlar içinizde epeyce deprem anısı olan vardır. Sizlerin anılarını alabilirmiyiz?

Beyin Fırtınası Geri Döndü
ibra is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski03-05-05, 20:55  #2
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185

Ben o büyük meşhur depremde uyanmamışım :D

Böyle bir insandan nasıl bir anı beklenebilir ki :D
Eski04-05-05, 16:27  #3
petricli

Deprem günü evde yalnızdım. Hanımım ve çocuklar memlekette tatildeydiler. Ben bir hafta tatil yapabilmiştim. Döneli 10 gün kadar olmuştu.

Çok sıcak bir gündü. Bilgisayarda, çektiğim avi formatında filimler üzerine yazı yazma konusunda uğraşmıştım. Yattığımda saat 01:30 sularındaydı.

Uykum ağır olmasına rağmen nasıl olduysa uyandım!..

Zor kalktım ve ışığı açtım. Bir saniye sonra söndü. Çok sıcak olduğu için iç çamaşırlarımla yatmıştım. Bu sebeple dışarı çıkmadım. O zamanlar 1. katta oturuyordum. Çocuklarım küçük olduğu için balkonlu daire istemiyordum. (Bir arkadaşımın çocuğu balkondan düşüp ölmüştü. Bu beni etkilemişti.) İstesem hemen dışarı çıkabilirdim. Ama o halde çıkmak yerine ölürüm daha iyi diye düşündüm.

Sonra kapı altına girdim. (Eskiden depremlerde en güvenilir yerler kapı altlarıdır diye biliniyordu ve bende öyle zannediyordum. )

Duvarlar çatırdıyordu. 7 Katlı binanın birinci katında olduğumdan, duvarlara binen yük çok fazlaydı. Yer altından çok ürkütücü bir uğultu geliyordu. Yayık gibi sallandığımızdan ayakta durabilmek için duvara tutunuyordum. Sonra deprem durdu.

El yordamıyla elbiselerimi buldum. Giyinip çıktığımda apartmanda benden başka kimsenin kalmadığını öğrendim.

Yakındaki parka gittim. Herkes oradaydı. Yarım saat sonra tekrar sallanmaya başladık. hava aydınlanınca evden benim portatif televizyonumu aldım. Komşunun arabasının çakmaklığına takarak ne olduğunu öğrenmeye çalıştık.

İki saat sonra; saat 03:02'de 7.2 şiddetinde bir deprem olduğunu ve 03:30'da ise 5.5 şiddetinde artçı deprem olduğunu öğrendik.

Daha sonra Avcılar semtinde bir çok binanın çöktüğünü öğrenince hemen bir arkadaşla oraya gittik. Belki bir yardımımız olur diye..

Ama Jandarmalar bizden önce gelmişlerdi ve kurtarma konusunda eğitimli olmayanları tehlikeli olduğu için çöken binalara yaklaştırmıyorlardı.

Koca koca binalar sandaviç gibi ezilmişti. 8 katlı olduğunu bildiğim bir bina (işe giderken her gün önünden geçiyordum) 1.5 metre yüksekliğinde bir moloz yığını haline gelmişti.

Kurtarma çalışmaları günlerce sürdü. Radyo ve televizyondan takip etmeye çalıştık. 5 gün parkta yattık. Depremi duyunca hanım hemen çocuklarla beraber İstanbul'a gelmiş. Telefonlardan bir yere ulaşma imkanı olmadığından bekleyememiş.

Dört günde onlar benimle parkta yattılar. hanımımı ve çocukları getiren kayın biraderim bana hep takılır.

"Enişte evine geldim. Beni sokaklarda yatırdın. Ne biçim ev sahibisin. " Diye :D

Saygılar,
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski30-01-07, 16:15  #4
Nehir
Forumdan Uzaklaştırılmış

Nehir'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007

Deprem anını hiç yaşamadığımdan depremle ilgili bir anım yok..
Nehir is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski30-01-07, 16:54  #5
attalea
Forumdan Uzaklaştırılmış

İstanbul'da olan büyük depremde bende istanbuldaydım.Daha yeni istanbul'a taşınmiştık.O gece bahçedeki köpeklerin havlamasın zaten uyuyamamıştım tam uykuya dalmişken birden çok şiddetli bi şekilde sallanmaya başladık deprem nedir bilmediğimden üst kattan biridir diyip geri uyumaya çaliştımAma uyku tutmadı odamın kapısı falan gıcırdamaya başladı çatır çatır sesler gelmeye başladı ben korkudan ne yapacağımı bilemedim annem hemen geldi zaten babam da şehir dışında olduğu için ne yapacağımızı bilmiyorduk istanbul'un yabancısı oldugumuzdan aşagıya insek atsak kendimizi dışarı nereye gitcez neyse ki bize bişey olmadı ve babam yetişti imdadımıza o günden beri deprem olunca paranoya oluyorum cok büyük korku yarattı hele bide sabah bilançoyu duyunca televizyonlardan allahıma bir kez daha şükür ettim...
attalea is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski30-01-07, 17:06  #6
TURKOMAN
Kayıtlı Okur

17 ağustos 1999 depreminde 12 yaşındaydım ve düzcedeydik

biz alevi olarak hacı bektaş ı anma etkinlikleri için 15 ağustos gecesi ıstanbuldan ayrıldık
16 ağustosu hacı bektaşta geçirdik
17 ağustos gece 3 sularında dönerken düzcedeydik

bir dinlenme tesisine girmişti otobüsün içinde yatıyordum
birden araba sallanmaya başladı
bir sallanıyor görseniz zar zor indik aşağıya
araba otobana doğru gidiyordu şöför zar zor durdurmuştu

bizim düzce den istanbula gelmemiz tam 9 saat sürdü
bir girdiğimiz yerden 5 kez dolaştığımızı hatırlıyorum
sokak aralarından giriyorduk

yıkılmış evler , bağıran çocuklar , kurtarılmış adamlar kan revan içinde
otobüsten izliyorduk...
bir otel yan yatmıştı 45 derece eğimle mi ne işte pizza kulesinden daha da eğikti
sonradan 2'nci arabadan gelenlerden duyduk ki otel yıkılmış

normalde 4.5 saat süren düzceden 9 saatte istanbula gelmiştik
adapazarı , kocaeli ye geldiğimizde hava açmıştı ve durum feciydi
her yer yerle bir olmuştu...

o insanlara allah sabır versin diyorum
benim bile aklımdan çıkmıyor insanların bağırışları , yardım istekleri...
TURKOMAN is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski30-01-07, 17:46  #7
cleopatra
Forumdan Uzaklaştırılmış

Deprem anısını bir kere yaşadım mersinde çok kötüydü.Herkez bir yerlere koşuşturuyodu.İstanbul depremi kadar kötu olmasada insanın aklına kazınıyo böyle bir anı.Allah kimseye yaşatmasın.
cleopatra is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski30-01-07, 17:55  #8
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: izmir

Ben 17 ağustosta ankaradaydım.Sarsıntıya değil ama aprtmandakilerin koşuştuırmasına uyanmıştım.Unutamadığım şey ise o geceki gökyüzü idi.Ankaranın elektriği kesilmiş.Gece yarısı normalde aslında hiç sıkışmayacak caddelerin trafiği sıkışmış.Bir şerit sarı(ön farlar) bir şerit kırmızı(stop lambaları).Bu hengamenin üstünde bir daha belki göremeyeceğim bir gökyüzü.Tamamı ile yıldızların işgali altında.Ve yıldızlar o kadar büyük görünüyorki hepsi birer ay gibi.Gökyüzü üstünüze üstünüze geliyor.Tüm o acıların arasında ben o güzelliği unutamıyorum.

Selanikli biri...

bozkır Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 30-01-07 19:33 .
bozkır is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski30-01-07, 17:59  #9
doğançay

doğançay'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006

Meşhur Adapazarı merkezli deprem İstanbul'u da etkilemişti.
Deprem sırasında yeni 28 günlük bebeğimiz vardı.
Ben ne yazıkki ailemin yanında değildim.Çok büyük bir iş merkezinin en üst katlarından birinde çalışıyordum.Saatler de sabaha karşı falandı.arakadaşlarımızla birlikte mahsur kaldık.Ancak deprem esnasında eve telefon etmeyi başarmıştım.Sonra hatlar kesildi zaten..

Kendim için hiç endişelenmedim.Büyük bir tevekkül içindeydim.Kendimi sabırlı olarak niteleyebilirim.

'' Ailem kurtuldu mu , kurtulmadı mı ?'', konusunu düşündüm.

Eğer annesi sağ kalmazsa ve de ben iki çoçuğumun ölmelerini diledim.
Rezil bir Dünya'da rezil insanların eline düşüp , rezil bir hayat devam ettirerek , acı çekerek , mutsuz bir yaşam sürmemelerini diledim.

Asıl korkum buydu!

Eşim deprem sonrası evden çıkmış.Evimiz bahçeliydi;ancak kolonlar , kirişler hasarlıydı.

Sonrasında bir hafta parkta yattık.Park sahildeydi.''Tsunami olur, daha içlara gidin!'',diyenler vardı .Biz parkı terk etmedik.

Daha sonra taşındık.

İlginçtir annem , babam da bebek görmek için ve bize sürpriz yapmak amacıyla , bize haber vermeden İstanbul yolundaymışlar..

Adapazarı yakınlarında çöken bir üst geçit vardı.Onların seyahat ettiği araçtan önce , onları geçen başka bir araç o üstgeçidin altında kalmış.

Sonuç; öndeki otobüs için facia tabii..!

Bu gün yaşıyoruz işte..!

Saygılar,
doğançay

doğançay Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 30-01-07 18:07 .
doğançay is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski30-01-07, 18:02  #10
Nostrum

Giriş Tarihi: Oct 2006

17 Ağustos'Ta 1800 rakımlı memleketimin yaylasındaydım(Çamlıhemşin)
Ucuz yırttım
Vurulup düşenler gülüm, darda kalmasın ay canım
Nostrum is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 10:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)