Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Ekonomi

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

İETT'nin zammı üzerine

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye ve Dünya Ekonomisi, Döviz, Faiz, Borsa

Konu Araçları
Eski11-08-05, 23:09  #1
seha
Admin

seha'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2005
İETT'nin zammı üzerine

İETT, Özel Halk Otobüsleri ve Raylı Ulaşım Sistemleri'nin yolcu taşıma ücretlerine zam yapıldı.Zam yapılalı neredeyse 1 ay oldu ama bendeki etkisi hala geçmedi.Ve bu zammı tartışmaya açmak istiyorum.

İETT sağolsun bir yılbaşı süpriziyle toplu taşımaya %10 zam yapmıştı.Normal bilet fiyatları 1ytl'den 1.1ytl'ye yükselten bu zammı daha yeni içimize sindirmişken.İETT 25 Temmuz tarihinde çalışana verilen maaş artışının ve akaryakıt fiyatlarının zammı kaçınılmaz kıldığı öne sürülerek %18 oranında bir zam daha yaptı.Böylece 6 ay içerisinde %30 civarında bir zammı gerçekleştirmiş oldu.

Yıllık enflasyon hedefinin %5 olduğu ülkemizde bu ölçüdeki bir zam nasıl izah edilebilir.Toplu taşımaya mahkum olan halkımızın bu zaafı sömürülüyor olmasın sakın!
seha is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski11-08-05, 23:21  #2
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185

Ben de buna şiddetle karşıyım. Düşünün ki, bu memlekete her gün okuluna giden ailesinden ayrı kıt kanaat geçinen binlerce üniversite öğrencisi var. Ve daha nice, işine gitmeye çalışan, ay sonunu zorla geçirebilen vatandaş...

Ama tek sorun bence, İETT isimli kuruluşun tekel olması, ulaşımın rekabete tam anlamıyla açık olmaması. Bu kurum, belediye güdümünden çıksa, ve "şirketlere" kendi markalarıyla ulaşım hizmeti imkanı tanınsa çok daha kaliteli ve ucuz hizmet alırdık. Şimdi halk otobüsleri var evet, ama bunlar bireysel. Memnun kalmadığımızı bir daha kullanmama hakkımız yok ne yazık ki.

İlk önemli proje bu kurumun özelleştirilmesi ve gerekli rekabeti sağlayacak ortamın yaratılması olmalı bence.
Eski12-08-05, 12:10  #3
ışık

Giriş Tarihi: Apr 2005
Ülke / Şehir: İzmir

İstanbullu arkadaşlar bana kızacak belki ama bence bu fiyatlar normal. Çünkü İzmir'de de dün dolmuşlara zam geldi Bornova-Alsancak arası 1.25 YTL, bilmiyorum otobüslere de zam geldi mi? İstanbul'un da İzmir'den pahalı olması bence normal.

Ama tabii olaya enflasyonun %8 olduğu söylenen bir ülkede 1 yıl içerisinde % 30 zam yapmak ne kadar doğru derseniz haklısınız.

Türker Bey'in de söylediği aslında doğru ama, o biraz da üniversitelerimizin kampüsten ziyade apartman şeklinde dağınık bir yapıda olmasından kaynaklanıyor.
ışık is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski12-08-05, 12:27  #4
petricli

Konu mahkemede. Kararı yargı verecek.
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski13-08-05, 10:23  #5
ibra
Forum Kurucu Üyesi

ibra'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005

Sayın Timuçin, hacılardan kastettiğiniz özel bri veya birkaç kişi mi, yoksa genel bir tanımlama mı? Buna açıklık getirirmisiniz.
BAna kalırsa kimse ecbini doldurmak için taşıma ücretlerine zam yapmaz. Mantıklı sebeplere bakmak lazım. En fazla beceriksiz bir yönetim sonucu olabilir. Yoksa açgözlülük biraz basit bir tanım kalıyor.

Beyin Fırtınası Geri Döndü
ibra is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski13-08-05, 11:15  #6
dr che

dr che'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2005
Ülke / Şehir: Konya

timuçin e katılıyorum adamlar doymak bilmiyor bizim belediye başkanını sadece açılışlarda görüyoruz onun dışında adamı dışarda tek başına görsek tanımayız :-)

tuqu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 02-11-06 16:51 .
dr che is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski01-11-06, 21:41  #7
mektup

Giriş Tarihi: Apr 2006
Ülke / Şehir: istanbul

konuyu gündemde tutmak lazım bence asgari ücretin 360 ytl olduğu bir piyasada 100 ytl e mavi akbilin satılması (üstelik 200 kontörlü) biraz düşündürücü değil mi?
mektup is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski02-11-06, 16:33  #8
mektup

Giriş Tarihi: Apr 2006
Ülke / Şehir: istanbul

sanırım herkezde araba var
mektup is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski07-11-06, 17:42  #9
seha
Admin

seha'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2005

Alıntı:
Sayın mektup şöyle demiş:

konuyu gündemde tutmak lazım bence asgari ücretin 360 ytl olduğu bir piyasada 100 ytl e mavi akbilin satılması (üstelik 200 kontörlü) biraz düşündürücü değil mi?
Düşündürücü olmaktan da öte. Daha ilginci kimsenin buna ses çıkarmıyor olması. Sanırım son zam Temmuz ayı içerisinde gerçekleşti ve normal 90'dan 100'e , öğrenci 45'den 50'ye çıktı. Ancak her zamanki gibi hiç bir ses çıkmadı.

Bununla da yetinilmedi fiyata zam yapılırken hizmette de kısıntı oldu. Hadi zammı petrol fiyatlarındaki artışla izah ederler ama hizmetteki kısıntı neyle izah edilir anlamak mümkün değil.
seha is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski07-11-06, 22:32  #10
Elenorin
Genel Moderatör

Elenorin'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006

ben de yaşadıgım sehirden biraz bahsediyim..
i.melih gökçekle hızlı bir borç batagına giren ankara en pahalı dogalgaz,ulaşım,su ve benzeri gereksinimleri kullanıyor..
heer yerde durmadan calışma yapılıyor..bir yer yıl içinde 3kere yapılıp olmadı diye bozuluyor..paralarımız su gibi boşa akıyor..
ne mimar ne mühendis...
gizli antşalmalarla birilerine bir şeyler ihale edilip 6-7 yıl sonra calışmlara başlanıyor..
2-3 yıl boyunca calışma sürüyor,sonra yapılanlar bozuluyor ve yine yıllar üsren bir calışma..
ha bu arada i.melih gökçeğin oglunun ferrari sesleri geceleri ankarayı kirliliğe gömüyor..
iğrenç bir sehirde yaşıyoruz..
yürüdügümüz her kaldırım bozuk,her kaldırımda arabalar..

bir de cankaya belediyesinin hizmetlerine bakıyorum...olaganüstü..

artık i.melih gökçekin gitmesi lazım..
belediye binasında bir tane atatürk resmi yok ankara kir pas içinde..
paralarımız cep doldurmaktan başka bir işe yaramıyor...

İnsanların Kanatları Yüreklerinde..
Elenorin is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı