"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Arkadaşlar siz bu konuda ne düşünüyorsunuz bilmiyorum ama cenazenin alkışlanması bana doğru bir davranış gibi gelmiyor.Bu durumu iki farklı boyutta cevaplarsak: 1-İslam dini açısında bence yanlış. 2-Hiç bir dini düşünce altında kalmadan düşündüğümdede bana itici geliyor. Sizin fikriniz ne? |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Bence insanlik onuru adina yitirilen canlari alkislamak, yasayanlarin mücadelesini onore etmek amacina yönelik bi cesit protestodur cenazeyi alkislamak. ama bir yakinimizi ya da arkadasimizi, eceliyle ya da bir hastaliktan ötürü kaybettigimizde alkislamak komik olur saniyorum. Babam öldü heey bee yasasin der gibi olmaz tabi...Ölüm olayinin sekli, icerigi ve niteligine göre oluyor protesto bicimleri. saygiyla |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Bence cenazede insanlar protesto falan yapmamalı.Yani matem havası içinde olmalı,tabi bu benim görüşüm. |
| #4 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Oct 2006
| İslami ölçülere göre cenazenin bir usül ve adabı vardır. Cenaze namazına katılan kimseler huşu içinde kendi geleceğini düşünmeli, ölümden ve ölen kimseden ibret almalıdır.A Kişisel dünyamdan baktığımda ise ölüye bir saygısızlık olarak görüyorum. |
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
Adamlar vuracak, yakacak, kirip dökecek, bizle boynu bükük cenazeler arkasinda sesizlik ve korku icinde yürüyecegiz öyle mi ![]() Takdir insana aittir? ..ve Susmak sindirilmektir. yukarida acikladigim gibi ölüm sekli son derece önemlidir. Inanc bazinda kisisel olarak seklen haklisiniz. ama nasil bir dünyada yasadigimizi haince tuzaklar atildigini kimileri bize gösteriyorsa, buna karsi yasayanlarin tepkilerini de cok görmemek gerek saniyorum. saygiyla canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 26-01-07 17:36 . | |
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Alıntı:
Çok güzel yazmışsınız, yazdıklarınıza aynen katılıyorum. Ellerinize sağlık. Teşekkürler | |
| #7 | |
| Cenazede, futbol maçında olmadığının farkında olan her erdemli insanın yapmaması gereken bir davranıştır ıslık çalmak, alkışlamak vb. __________________
DEVRİM yok, DİRİLİŞ var. |
| #8 | |
| Kimler alkışladı? Bu sorulara o ermeni kökenli-alkışlayan- arkadaşlar cevap versin dime... __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... |
| #9 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Nov 2006
| Ne protesto nede başka birşey bu yapılan ''yeni köye yeni adet'' ten ileri gitmiyor Alkış olayına bende sinir oluyorum ölü topraga girecek 'şakk şakk şakkkk'' alkış podyuma çıksa böyle alkışlamazlar. Duygusal olan ortamın havasını bozduklarının farkında değiller. |
| #10 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Gaziantep
| Bence cenaze'de alkişlamak yada başka şeyler yapilmamasi gerek.. |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|