| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
| En güzel Beyitler... / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Ustaların şiir, roman gibi edebi eserleri |
| Anket Sonuçlarını Göster: En sevdiğiniz divan şairi aşağıdakilerden hangisidir? | |||
| Mevlana | 7 | 53.85% | |
| Fuzuli | 9 | 69.23% | |
| Şeyh Galip | 0 | 0% | |
| Nef'i | 1 | 7.69% | |
| Multiple Choice Poll. Oy Verenler: 13. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jan 2007
| En güzel Beyitler... " Gökten bela yağmur gibi yağsa Başını ana tutmaktır adı aşk. " Eşrefoğlu " cânı kim cânânı için sevse cânânın sever... cânı için kim ki cânânın sever cânın sever... " Fuzuli "Cümleler doğrudur sen doğru isen Doğruluk bulunmaz sen eğri isen." Yunus Emre bayn_gitar Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 28-01-07 12:49 .Sebep: Ankette bir yanlışlık olmuş. Yunus Emre değil Mevlana yazılmalıydı ilk şıkka. |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Yunus Emre divan edebiyatı şairi değildi bildiğim kadarıyla.Yunus Emre dini-tasavvufi halk edebiyatının bir temsilcisiydi |
|
| #3 | |
Onay bekleyen
| çok teşekkürler arkadaşım. Evet Mevlana yazmak isterken Yunus Emre yazmışım. Nasıl düzeltebilirim?3 gün oldu kayıt olalı. Henüz tam çözemedim siteyi... |
|
| #4 | |
| sevgili bayn_gitar; Yunus Emre bir divan şairi değildir. Sanırım Mevlana ile beraber anıldığı için bir karıştırma söz konusu olmuş. Ama çok güzel bir konu açmışsın. Teşekkürler. Ben senden rica ederek bu anketi düzelterek tekrar açmanı istiyorum. |
|
| #5 | |
Onay bekleyen
| " Gökten bela yağmur gibi yağsa, Başını ana tutmaktır adı aşk..." Eşrefoğlu |
|
| #6 | |
| SU KASİDESİ Saçma ey göz eşkden gönlümdeki odlara su Kim bu denli dutuşan odlara kılmaz çare su Âb-gûndur günbed-i devvâr rengi bilmezem Ya muhît olmuş gözümden günbed-i devvâre su Zevk-i tiğından aceb yok olsa gönlüm çâk çâk Kim mürûr ilen bırakır rahneler dîvâre su Suya versin bağ-ban gülzar-ı zahmet çekmesin Bir gül açılmaz yüzün tek verse bin-gülzâre su Ohşadabilmez gubârını muharrir hattına Hâme tek bakmaktan inse sözlerine kare su Ârızın yâdiyle nem-nâk olsa müjgânım n'ola Zayi olmaz gül temennâsiyle vermek hâre su Gam günü etme dîl-i bîmardan tiğin diriğ Hayrdır vermek karanû gecede bîmâre su ıste peykânın gönül hecrinde şevkim sâkin et Susuzum bu sahrede benim'çün âre su Ben lebim müştâkıyım zühhâd kevser tâlibi Nitekim meste mey içmek hoş gelir huş-yâre su Dest-i busi arzusiyle ger ölür isem dostlar Kuze eylen toprağımla sunun anınla yare su ... FUZULİ |
|
| #7 | |
| Şıklar araında büyük eksiklikler var örneğin en büyük divan şairlerinden biri olarak kabul edilen Baki,ayrıca Nabi, Nedim, Şeyhülislam Yahya, Necati gibi şairler yok. Bu arada Yunus Emrenin şıklar araında olması pek de yanlış olmamış çünkü Yunus Emre her ne kadar divan şairi olmasa da beyitlerle yazdığı eserleri mevcuttur. __________________
DEVRİM yok, DİRİLİŞ var. |
|
| #8 | |
| ''Sahipsiz Vatanın batması haktır, Sen sahip çıkarsan bu Vatan batmayacaktır.'' ''Geleceği karanlık görerek azmi bırakmak, Alçak bir ölüm varsa eminim budur ancak.'' Mehmet Akif ERSOY ''Felek her türlü esbab-ı cefasın toplasın gelsin; Dönersem kahpeyim millet yolunda bir azimetten.'' Namık Kemal __________________
DEVRİM yok, DİRİLİŞ var. |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2006
| |
|
| #10 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Sep 2007
| Arkadaşlar, Yunus Emre'nin Divan edebiyatı kapsamında değerlendirilmesi pek de yanlış sayılmaz .Cünkü kendisinin kücük bir Divanı vardır ve bu divanıyla Divan edebiyatının temsilcilerinden biri olarak sayılabilir.İskender Pala da Divan edebiyatı adlı kitabının kronoloji başlığı altında bu konuya değinmiş ve Yunus Emre'yi Divan edebiyatı sanatçısı olarak görebileceğimizi zikretmiştir. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|