"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Evlilik mi, birlikte yaşam mı?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
| Anket Sonuçlarını Göster: Evlilik mi, birlikte yasam mi? | |||
| Evlilik | 102 | 70.34% | |
| Birlikte yaşam | 43 | 29.66% | |
| Oy Verenler: 145. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Sevdigimizle evliligi mi, yoksa birlikte yasamayi mi tercih ediyoruz? __________________
"Milliyetcilik bizim igrenc günahimizdir." E.Fromm Hoca Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 28-01-07 12:15 . |
|
| #2 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Gaziantep
| Tabiki evlilik birlikte yaşamak dogru bişey degil bence.. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Kesinlikle evlilik... |
|
| #4 | |
| Birlikte yasamanin bence hic bir sakincasi yok... saygiyla __________________
"Milliyetcilik bizim igrenc günahimizdir." E.Fromm |
|
| #5 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Benim açımdan sorun yok.Ancak bu sorunun olmadığı anlamına gelmez.Evlilikle beraber ilişkide güç ve iktidar savaşı başlar.Bu savaş varolan sistem içinde bitmez.Kadının toplum içindeki yeri onu evliliğe zorlamaktadır.Zor konu evlilik özellikle kadınlar açısından,zor konu birlikte yaşamak özellikle kadınlar açısından.Saygılar. __________________
Umudun rengi mavi derler ya,ringlerde mavidir. |
|
| #6 | ||
| Alıntı:
Bunun da, birlikte yasamla olasi oldugunu söylemekle birlikte ekonomi ve egitim süreciyle cok yakindan ilintisi vardir. Ama günümüz düsünce yapisiyla kadinlarimizin da evlilik yanlisi olmalari bu gün icin normaldir. Zor olan; adim adim da olsa, degisimdir. saygiyla __________________
"Milliyetcilik bizim igrenc günahimizdir." E.Fromm Hoca Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 28-01-07 18:03 . | |
|
| #7 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Nov 2006
| İki kişi'nin vermiş olduğu bir karar. Evlilikte bir nevi birlikte yaşamdır. |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: AB
| |
|
| #9 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Haklısınız Sayın Hoca,eğitime ve ekonomiye diyeceğim bir şey yok.Kız ve erkek çocuklarının oyuncakları,oyunları bile farklıdır.Okul tercihleri,meslek tercihleri bile farklıdır.En demokratik sendikaların,kitle örgütlerinin yönetimlerinde kaç tane kadın var?Siyasi partilerden bahsetmiyorum bile.Kadın sevgili,kadın evde,kadın işte,kadın ana.Yaşadığımız coğrafyanın yapısından kaynaklı süreç kadınlar açısından tersine işlemektedir.İlginç bir şeyden bahsedeyim size,benim açımdan ilginç,bu ülke kadınları toplumsal anlamda 1980 öncesi konumlarının çok gerisindedir.Bilgiye ve gelişmeye açık bir toplum iken,bugün süreç tersine yaşanıyor.Elbette bu süreci doğru çizgiye çevirmek insanların elinde ama kadınların çabalarının bu anlamda yeterli olduğuna inanmıyorum.Sanki erkekler bu sorunların kavranmasında kadınlardan biraz daha önde gibi.Bunun sebebi toplum içindeki konumları olabilir,bir diğeri tüm bunların yansıması olan mutsuzluk hissi.Çözümü kadının ve erkeğin birbirine toplumsal anlamda yaklaşmasında ve farklılıkların giderilmesinde bulacağız galiba.Umarım öyle olur.Saygılar. __________________
Umudun rengi mavi derler ya,ringlerde mavidir. |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: yerküre
| zaten birini beraber yaşıyacak kadar çok seviyorsak neden evlenmeyelim bence en doğrusu bu ![]() |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|