"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
Siyaset&Bilim ![]() Giriş Tarihi: Sep 2005
| 8 Şubattan itibaren Show TV de yayımlanmaya başlayacak olan Kurtlar Vadisi Terörü dizisinin gösterilmesine son verilmesi için bir kampanya başlatılmış. Sexist, militarist, ırkçı ve Anti Semitist olan bu dizinin gençleri çok fazla etkilediğini hepimiz biliyoruz ve ödediğimiz bedelse ağır. Bu ana kadar 50 kişi aramış ve 50 kişinin daha aramasına ihtiyaç var. Aramanız gereken numara 0212 4441178 RTÜK'ü arayarak bu dizinin ekrandan kaldırılmasını istediğinizi söylemeniz yeterli. |
| #2 | ||
Ayrıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Alıntı:
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: izmir
| sn essnipes duyarlılığınız için teşekkürler... hemen arıyorum |
| #4 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| 100 kişi arıyınca kaldırıyorlar mı ![]() __________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. |
| #5 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Arayanlar bir zahmet 100 kişiye ulaşınca gerçekten kaldırılıp kaldırmayacağını sorsalar bence daha iyi olur ![]() Hiç gerçekçi gelmiyor. |
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Dizide nasılda abartılar artık bazı şeyleri...Dizilerle yatıp dizilerle kalkan bir millet olduğumuza göre,etkilenenler olacaktır.Milleti kökten düşman edecekler birbirlerine.Yayına girmemesi gerekir. __________________
Hepimiz Hrant Dink'iz Hepimiz Ermeniyiz. |
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Henüz ekrana gelmemiş bir yapım için, bir yargıda bulunabileceğine ihtimal vermiyorum. Ancak bu talep, dizinin takip edilmesi ve kamuoyu zararına neden olama olasılığı karşısında RTÜK'e bir gerekçe sağlayabilir. Öteyandan, Klasik arka sokak hikayeleri, süslü aşiret yapımları, yalı sahibi kahramanları görmekten bıkan, ülkenin yıllardır çektiği ızdırabı konu edinmeyi amaçlamış bir "dizi" için, henüz yayına dahi girmeden başlatılan bir kampanyayı anlamakta güçlük çekiyorum. Rambo'ları izlerken, Amerikan bayraklarının sallandığı filimleri alkışlarken kampanya başlatılmıyordu da, birileri çıkıp "kahraman Türk" karakteri yaratınca mı sorun oluyor... Sanırım oluyor, Özgür olmayı savunan, her konunun sinemada, edebiyatta sansürsüzce yer almasını savunan kesimler, bugünlerde "şiddet" bahanesi arkasından bir kampanayaya destek oluyorlar... Benim bir eserin yayınlanması ve yayınlanmaması üzerine kesin bir yargım yok. Sınırlar var ise yasalarda yerini alır, yasalar da gerekirse güncellenir... Eleştirim, Kitap yakılmasına karşı, sansüre karşı durmuş kesimlerin ( sinemacılar, edebiyatçılar, gazeteciler, kimi medya çalışanları...vb. ) , böyle bir kampanya içersinde yer almalarına. Bu tartışma, Son zamanlarda sinemaya değerli bir kaynak oluşturan 80 öncesi ve sonrası hikayelerinin "sansür" altına alınmasına da zemin hazırlar. |
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2006
| kimin imzasında gördüğümü hatırlamıyorum ama, Albert Einstein 'ın bir sözü vardı sanırım: ön yargıyı parçalamak, atomu parçalamaktan zordur! Kurtlar Vadisini yargılamak yerine, televizyonda yargılanan bir diziden halkın neden bu kadar çok etkilendiğini düşünmek gerekir, toplumun televizyonda ki herşeyden bu kadar etkilenmesi anormal bi durumdur, iyi ve kötüyü insanlar seçebilmeli... __________________
Güneşi ve ışığı başka yerde arama, onlar bizim içimizde..! Yücel Sarpdere / Vatandaş Abuzer | sayfa:222 - satır:10 |
| #9 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Gaziantep
| Bence kalkmaz ama bakacaz artık, sonuçta halk bu diziyi sevmiş ve tekrar yayınlanıyor ben sevmem bu tür dizileri,ama benim için fark etmez halkin karari belli zaten... |
| #10 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Jan 2007
| Bencede yayına girmeden kalkacagını sanmam ilk izlenimden sonra o da belki. |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|