Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Haydar Baş , Meclis gündemine alındı

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski03-05-05, 19:55  #1
ibra
Forum Kurucu Üyesi

ibra'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Haydar Baş , Meclis gündemine alındı

CHP Milletvekili Gökhan Durgun, Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş ile ilgili iddiaları Meclis gündemine taşıdı. İşte CHP'li vekilin yönelittiği sorular

Durgun, Haydar Baş hakkında İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Adalet Bakanı Cemil Çiçek ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığı’na toplam 13 soruluk önerge verdi.

Durgun, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu’ya şu soruları sordu: “Haydar Baş hangi vakıf ve derneklerin kurucusu, yöneticisi ve üyesidir? Bu kuruluşlar resmi makamlarca denetlenmiş midir? Baş hakkında güvenlik birimlerine kaç şikayette bulunulmuştur? Bu şikayetler üzerine hangi işlemler yapılmıştır? Baş’ın, aleyhinde yayın yapan kişileri, kendi taraftarlarını tahrik ettirerek tehdit ettiği doğru mudur? Trabzon’da yaşanan, bildiri dağıtan gençlere dönük saldırı olayı sırasında, bu ilde yayın yapan Kadırga TV’nin provokasyona dönük haber yaptığı tespit edilmiş midir?”

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’e yöneltilen sorular şöyle: “Haydar Baş’ın kullandığı profesörlük unvanı, YÖK tarafından onaylanmış mıdır? Unvanın sahte kullanımından dolayı, soruşturma açılmış mıdır? Konu yargıya intikal etmiş midir?” Adalet Bakanı Cemil Çiçek’e yöneltilen sorular şöyle: “Haydar Baş’ın, basına yansıyan nikahsız olarak yaşadığı kadından 17 çocuk sahibi olduğu ve bu çocukları resmi nikahlı eşi üzerine kaydettirdiği doğru mudur? Bu çocukların doğum tarihleri bir insanın biyolojik doğurma sürelerine uygun mudur? ‘Allah Rızası Anonim Şirketi’ adlı kitabın yazarı Hasan Ali Songur’un 23 Mart 2003’te Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi’ne verdiği ifadeyle ilgili ne tür işlemler yapılmıştır?” Kemal Unakıtan’a sorulan sorular ise şunlar: “Haydar Baş kaç şirketin kurucusu ve ortağıdır? Bu şirketler ve kendisi hakkında dava açılmış mıdır? Bu şirketlerle ilgili Maliye Bakanlığı’nca denetim yapılmış mıdır?”
----
Aşağıdaki linkte habere okuyucuların yaptıkları yorumları dikkatinize sunuyorum.

http://www.internethaber.com/mays/ar...php?aid=292084

Beyin Fırtınası Geri Döndü
ibra is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski02-11-05, 14:48  #2
bekir__

Giriş Tarihi: Nov 2005

Alıntı:
Sayın ibra şöyle demiş:

CHP Milletvekili Gökhan Durgun, Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş ile ilgili iddiaları Meclis gündemine taşıdı. İşte CHP'li vekilin yönelittiği sorular

Durgun, Haydar Baş hakkında İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Adalet Bakanı Cemil Çiçek ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığı’na toplam 13 soruluk önerge verdi.

Durgun, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu’ya şu soruları sordu: “Haydar Baş hangi vakıf ve derneklerin kurucusu, yöneticisi ve üyesidir? Bu kuruluşlar resmi makamlarca denetlenmiş midir? Baş hakkında güvenlik birimlerine kaç şikayette bulunulmuştur? Bu şikayetler üzerine hangi işlemler yapılmıştır? Baş’ın, aleyhinde yayın yapan kişileri, kendi taraftarlarını tahrik ettirerek tehdit ettiği doğru mudur? Trabzon’da yaşanan, bildiri dağıtan gençlere dönük saldırı olayı sırasında, bu ilde yayın yapan Kadırga TV’nin provokasyona dönük haber yaptığı tespit edilmiş midir?”

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’e yöneltilen sorular şöyle: “Haydar Baş’ın kullandığı profesörlük unvanı, YÖK tarafından onaylanmış mıdır? Unvanın sahte kullanımından dolayı, soruşturma açılmış mıdır? Konu yargıya intikal etmiş midir?” Adalet Bakanı Cemil Çiçek’e yöneltilen sorular şöyle: “Haydar Baş’ın, basına yansıyan nikahsız olarak yaşadığı kadından 17 çocuk sahibi olduğu ve bu çocukları resmi nikahlı eşi üzerine kaydettirdiği doğru mudur? Bu çocukların doğum tarihleri bir insanın biyolojik doğurma sürelerine uygun mudur? ‘Allah Rızası Anonim Şirketi’ adlı kitabın yazarı Hasan Ali Songur’un 23 Mart 2003’te Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi’ne verdiği ifadeyle ilgili ne tür işlemler yapılmıştır?” Kemal Unakıtan’a sorulan sorular ise şunlar: “Haydar Baş kaç şirketin kurucusu ve ortağıdır? Bu şirketler ve kendisi hakkında dava açılmış mıdır? Bu şirketlerle ilgili Maliye Bakanlığı’nca denetim yapılmış mıdır?”
----
Aşağıdaki linkte habere okuyucuların yaptıkları yorumları dikkatinize sunuyorum.

http://www.internethaber.com/mays/ar...php?aid=292084
Bu Soruların Cevabı Aşağıdaki Adreste...
http://www.haydarbaskimdir.com/
Milletvekili diye seçtiğimiz kişilerin nasıl bi oyuna alet olduklarını görün işte.
Prof. Dr. Haydar BAŞ' ı karalama kampanyasına alet oldular işte.
N'oldu? Profesörlüğü sahtemiymiş???
TAbiki değil.
Asıl bunların milletvekilliklerini araştırmak lazım
bu kapasitedeki kişileri seçmişiz ...
Bizlere de hayret doğrusu...

bekir__ Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 03-11-05 15:59 .
bekir__ is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski26-06-06, 21:36  #3
turk06
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Jun 2006

Resmen iftira atıyorlar. Bu insanların ALLAHtan korkuları yok mu?
Ayrıca profesörlüğü olmayan bir insan nasıl oluyor da NOBELE ADAY gösteriliyor?
turk06 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski27-06-06, 12:07  #4
umbrasword

umbrasword'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006

Benim de sorularım var, bunları meclise veya bakanlara sormaya gerek olacak sorular değiller;
- Uluslar arası kabul görmüş dergi veya benzeri mecmuada yer almış kaç bilimsel yayını vardır, bunların örneklerini görmek ve iktisat dalında böyle bir bilim adamımızın olmasından gurur duymak benimde hakkım.
- Türkiye'de devlet veya vakıf üniversitelerinde hocalık yapmayı isterse yapabilir mi? Bu beyin göçünü artık önleyelim.
- Neden ben Akçaabat'tayken o bölge insanının ondan nefret ettiğine şahit oldum. Acaba Akçaabatlı'ların beynini kim yıkadı.
- Memleketine neden gitmiyor?
Eski28-06-06, 11:20  #5
bekir__

memleketine gitmediğini de ilk senden duydum ve güldüm sadece. akçaabatlıların beynini de sana bu soruyu sorduran nedenler yıkamıştır herhalde.
Arkadaşım , Haydar Hocam memleketinde yaşıyor.Çünkü O buranın insanı.
1. sorun için www.milliekonomimodeli.com adresinden bilgi alabilirsin sanırım.
2. sorunun cevabını bilmiyorum...

Umarım bişeyler anatabilmişimdir... Saygılar...
Eski28-06-06, 13:42  #6
elisa

Giriş Tarihi: Mar 2006

Alıntı:
Sayın bekir__ şöyle demiş:

Bu Soruların Cevabı Aşağıdaki Adreste...
http://www.haydarbaskimdir.com/
Milletvekili diye seçtiğimiz kişilerin nasıl bi oyuna alet olduklarını görün işte.
Prof. Dr. Haydar BAŞ' ı karalama kampanyasına alet oldular işte.
N'oldu? Profesörlüğü sahtemiymiş???
TAbiki değil....
Verdiğiniz linkteki yazıyı okudum ancak orada Haydar Baş bu sorulara yanıt vermemiştir. Daha önce de profesörlük ünvanını kullanmasıyla ilgili bir yargılamadan bahsetmiştir ve bunun mümkün olduğu kanısına varan mahkemenin sonuç belgesini yayınlamıştır. Siz de dikkat eder ve hayranlığınızı bir yana bırakıp okursanız önergedeki sorulara yanıt değil bir eleştiri yazısının maddelenip cevap diye sunulduğunu görürsünüz.
elisa is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski28-06-06, 14:01  #7
elisa

Alıntı:
Sayın turk06 şöyle demiş:

Resmen iftira atıyorlar. Bu insanların ALLAHtan korkuları yok mu?
Ayrıca profesörlüğü olmayan bir insan nasıl oluyor da NOBELE ADAY gösteriliyor?
Haydar Baş'ın Nobel'e aday olduğunu mu savunuyorsunuz? Ben bunu sadece kendi kanalında (Meltem TV) yayınlanan kendi kitabının tanıtımı gibi bir şey düzenlenen hocalık yaptığı üniversitedeki diğer hocalardan duydum. Nobel'e adaylık böyle birkaç kişinin çıkıp "Nobel adayı" dememsiyle olmaz. Ayrıca Nobel Ödülü de insanlara ve dünya barışına bilimsel hizmet karşılığında verilir. Baş'ın profesörlük ünvanı aldığı üniversiteyi hangi üniversiteler denk kabul etmiştir?
Eski28-06-06, 14:03  #8
bekir__

Alıntı:
Sayın elisa şöyle demiş:

Verdiğiniz linkteki yazıyı okudum ancak orada Haydar Baş bu sorulara yanıt vermemiştir. Daha önce de profesörlük ünvanını kullanmasıyla ilgili bir yargılamadan bahsetmiştir ve bunun mümkün olduğu kanısına varan mahkemenin sonuç belgesini yayınlamıştır. Siz de dikkat eder ve hayranlığınızı bir yana bırakıp okursanız önergedeki sorulara yanıt değil bir eleştiri yazısının maddelenip cevap diye sunulduğunu görürsünüz.
mahkeme kararında profesorluk ünvanının Bakü devlet üniversitesinden alındığı belirtiliyor. daha ne ki yani? Mahkeme bile kabuş ediyor profesor olduğunu, burda hangi hayranlıkdan bahsediyorsunuz ??? Bence siz artniyetinizi bi kenara bırakıp okumalısınız.
Saygılar
Eski28-06-06, 14:07  #9
bekir__

Alıntı:
Sayın elisa şöyle demiş:

Haydar Baş'ın Nobel'e aday olduğunu mu savunuyorsunuz? Ben bunu sadece kendi kanalında (Meltem TV) yayınlanan kendi kitabının tanıtımı gibi bir şey düzenlenen hocalık yaptığı üniversitedeki diğer hocalardan duydum. Nobel'e adaylık böyle birkaç kişinin çıkıp "Nobel adayı" dememsiyle olmaz. Ayrıca Nobel Ödülü de insanlara ve dünya barışına bilimsel hizmet karşılığında verilir. Baş'ın profesörlük ünvanı aldığı üniversiteyi hangi üniversiteler denk kabul etmiştir?
tekrar soyluyorum arkadaşım. Prof Dr Haydar Baş ı karalamakdan başka bişey yapmıyorsun sen... Litfen artniyeti bi kenara bırak. 1. ve 2. Uluslar arası Milli ekonomi Modeli kongrelerindeki , Hocalarınkim olduklarına bak istersen...
Lütfen karalamaya bir son ver...
Eski28-06-06, 14:08  #10
elisa

Alıntı:
Sayın bekir__ şöyle demiş:

mahkeme kararında profesorluk ünvanının Bakü devlet üniversitesinden alındığı belirtiliyor. daha ne ki yani? Mahkeme bile kabuş ediyor profesor olduğunu, burda hangi hayranlıkdan bahsediyorsunuz ??? Bence siz artniyetinizi bi kenara bırakıp okumalısınız.
Saygılar
Ünavını nereden hangi konuyla aldığını söylememiş demedim zaten. Diğer soruların hiçbirine yanıt vermemiş. Yazdıklarımı ve linktekileri dikkatli okuyunuz.

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 09:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)