"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Jan 2007
| bu gün aşure günü birçok önemli hadise bu gün meydana gelmiştir ama aralarındaki kerbela olayı vardır ki hiç bir dinde peygamber sülalesine yapılmamış zulüm bunun gibi yaşanmamıştır... bugün 10 muharrem peygamber torunu HZ.Hüseyin ve yanındaki akrabaları kerbela çölünde Muaviyenin oğlu Yezidin askerleri tarafından 10 gün aç susuz bırakıldıktan sonra bu gün şehid edilmişlerdir... Bu nasıl İslam anlayışıdır ki bir Peygamberin torununa o peygambere sözde sadık insanlar nasıl kıyabiliyor ve halkta boyun eğebiliyor... bu olay iyiliğin kötülüğe zulüme başkaldırıdır imam hüseyin muaviyenin hz.Ali döneminde , yezidin kendi döneminde zulm uygulaması ve İslam dışı uygulamalarına karşı çıkması gerekiyordu ve bu Emevi dönemi İslam için büyük yıkımlara neden olmuştu hz.hüseyin küfeye giderken aslında tüm milletlere zulme boyun eğmemeleri anlamını veriyordu... zaten bu olaydan sonra İslamda kesin ayrılma olmuştur... müslümanlar Şii-Sünni diye ayrılmıştı... bu olay gösteriyor ki İslamın ta o yıllarda cahiliye ibadetlerine döneceğini göstermiştir.. düşünün ya peygamber torununu 10 gün aç susuz bırakıp şehid ediyorlar beni bu düşünce acayip sıkıyor nasıl müdahale etmiyorlar... Kerbaela çölünde Şehid olan hz.hüseyin ve 72 canın ruhları şad olsun!! |
| #2 | |
Yazar Adayı
Giriş Tarihi: Jan 2007
| paylaşım için teşekkürler |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Gerçekten ders alınması gereken bir olaydır kerbela.Bir taraftan kutsayarak onu hayatın dışına attıklar o peygamberin diğer taraftan ciğerparesinin kanına giirme konusunda herhangi bir sakınca görmeyenler.. İşin ilginç tarafı bunu hep kafir oyunu görüp kendilerinde bir hata payı bırakmak istemeyenlerin halleridir.Tabi ki bu işlere yatkın hale gelen bu insanların hala günümüzde de aynı sorunlardan muzdarip olduğunu görmemiz ise işin en acıklı tarafıdır.Bu hadise, sadece ‘bir insan’ın, etrafındaki kimselerle birlikte, bir çölde kuşatılıp öldürülmesinden ibarettir’ diye geçiştirilecek olsa, böyle olaylar, insanlık tarihinde ne ilk defa kez cereyan etmiştir, ne de son olacaktır.. hala da olduğu gibi... Kerbela Arap Milliyetçi ve kabile oligarşisinin İslamdan intikam almasından başka birşey değildir.Onun için Kerbela bizim için nasıl olduğu değil niçin olduğu önemlidir. Olaya niçin değilde nasıl olduğu penceresinden bakıldığı sürece İslam alemi yerek despot iktidarların pençesinden kurtulamayacaklardır. Kerbelada müslümanlar Peygamber torununu yalnız bırakma lekesini taşıdıkları gibi günümüz müslümanlarında davetçilere karşı bulundukları sessiz konumları aynıdurumu taşımaktadır.Küfür ve iman dünyasını birbirlerinden ayırt etmeyenler utansın. Şii müslümanların şu sözünü bundan dolayı sonuna kadar destekliyorum.Her yer kerbela her gün aşura.... |
| #4 | |||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Alıntı:
Hz.Osman şehit edildi. Hz.Ali şehit edildi. Hz.Hasan şehit edildi. Hz.Hüseyin şehit edildi. Bunlar kim,Hz.Muhammedin,islamın peygamberinin en yakın arkadaşları,damadı ve torunları,islam devletinin devlet başkanları... Bir iç savaş ,karşı devrim yaşanmıştır.Bu savaşlarda 70.000 kişi ölmüş Mekke kuşatılmış Kabe mancınıkla yıkılmıştır. Dediğiniz gibi islam tasfiye edilip yerine başka bir din konmuştur. Hz.Hüseyinin Kerbela denen uğursuz çölde yaralı olarak ele geçirildikten sonra kafası kesilerek şehit edilmiştir.Savaş esnasında bile değil yaralı olarak ele geçirildikten sonra su bile verilmeden şehit ediliyor. İşte bu uğursuz günü bize bayram olarak kutlattırıyorlar binbir uyduruk hadisle.Üstelik sevgili torunu vahşice öldürülen Peygamberimize bayram olarak ilan ettiriliyor.Bu nasıl bir utanmazlıktır???????????? Alıntı:
zeygue Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 30-01-07 00:59 . | ||
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Kusura bakmayın arkadaşlar!Birkaç güzel cümle , birkaç mantıklı değerlendirme sonrası ''Köktendinci Sünni'' yaklaşımlardan pek farkı kalmıyor. Köktendinciliğin Aleviliği Sünniliği olmaz! Kimi başlıklarda Köktendinci yorumlara katılmayanlara ''KAFİR'' dendi.Buna karşı çıkanlar da görece Laik kesim,bilinçli Müslümanlar ve de Aleviler oldu. özedönüş demişki; Kerbelada müslümanlar Peygamber torununu yalnız bırakma lekesini taşıdıkları gibi günümüz müslümanlarında davetçilere karşı bulundukları sessiz konumları aynıdurumu taşımaktadır.Küfür ve iman dünyasını birbirlerinden ayırt etmeyenler utansın. Şimdi yukarıdaki yazıya bakıyorum ve arkadaşımızı bu Köktendinci Aleviliği nedeniyle kınıyorum. Yani şimdi İslam'ı Alevilik mi kurtaracak? Şimdi ALEVİLİK , ŞİİLİK DOĞRU da SÜNNİLİK BATIL MI? Bu KARANLIK GÖRÜŞLERİNİZİ bütün Aleviler'e maletmiyor siz ve sizin gibi düşünen karanlık düşüncelileri kınıyorum. Bilginize, doğançay doğançay Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 30-01-07 01:16 . |
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
Sözkonusu paragrafta nasıl böyle birşey anlaşılmış,bunu da hayretle görüyorum.Orada ele almak istediğim şudur: O gün İslam ümmeti,Hz.Hüseyinin davasının gerçek olduğunu bildiği halde gerek dünya çıkarları gerekse de kendilerine vaedilen valilik gibi makamlar uğruna Yezidin zulmüne seyirci kalmışlardır.Zeyque arkadaşımızın verdiği örnekleri de eklesek aynı durumlar orada da yaşandığını düşündüğümden salt Şii dünyası bağlamında olaya bakmadığımı ifade edelim.Hz.Muhammed vasıtasıyla getirilen din daha o zaman uyduruk hale getirilmeye nasıl çalışıldığı da ortadadır. Günümüz müslümanların da bulundukları ülkelerin çoğunun yerel iktidarları zulüm ve işbirlikçilik bakımından yezidin varisleridir.Sırf makalmları elde gitmesin diye onların zulüm üzerine kurulu düzenlerine arka çıkanlar onların isteği doğrultusunda fetva verenlerin o günün sözde müslümanlarından pek farkı olmasa gerek.Müslüman olmanın en önemli koşulu zulüm kimden gelse ve kimse karşı yapılsa karşı olmaları iken bunu yapamamaları konusunu inceledim. Bir görüşe katılmazsa bile karanlık görüş değerlendirmesinde bulunmak ise hakkınız değildir sayın doğançay,Kim bilir belki dedikleriniz doğru da benim yanlış ama birbirimizin görüşünü karanlık görüş olarak nitelendirdiğimizde bu gibi sorunların çözülmesi de mümkün olmayacaktır. | |
| #7 | ||
| Alıntı:
aleviler kadar insancıl olsalar sünnilerin çoğu ... sadece namaz kılmakla,oruç tutmakla,hacca gitmekle müslüman ve insan olunmaz... sivasta 37 aleviyi yakan maraşta alevileri kesip biçenler osmanlı zamanında şeyhülislam larca kafir ilan edilip dinen öldürülmeleri caiz dir diyenler kimlerdi !!! şimdi sivas ve maraş provake edildi deme... insanların içlerinde nefret ağızlarından ve gözlerinden dışarı fışkırıyordu... biz peygamberin soyuna sahip çıkıyoruz sizler neden sahip çıkmıyorsunuz... matem orucu tutmamızı bile kınıyorlar buralardaki çoğu sünniler tabi sizin için peygamber önemli ailesini boşver... ben bir sünniye yezid kim muaviye kim Emeviler kim dediğimde 10 kişiden 2 si cevap veriyor gerisi bilmiyor... halifeliği hakkı olan hz.Ali den aldılar hz.ali öldürüldü hz.hasan öldürüldü hz.hüseyin öldürüldü ehl-i beyt soyu bu nedenle horasan türkistana sığındı | |
| #8 | ||
| Alıntı:
Ben alevi,şii veya caferi değilim,sünniyim. Sünnilerin çoğu sizinde belirttiğniz gibi bu vahşeti bilmiyor.Kaldı ki 72 kişinin binlerce askerle çölde aç susuz bırakılıp,çoluk çocuk demeden katledilmesini kınamak,lanetlemek için alevi olmak gerekmez. Sünniler bilse aşure günü aşure tatlısı yapıp o uğursuz günü bayrammış gibi kutlar mı? | |
| #9 | ||
| Alıntı:
bakın işte ben burada art niyet ararım sünnilerde çünkü bu olaylara hz.hüseyine ve 72 akrabasına yapılan işkenceyi .zulümü bilmemelerine imkan yok sn.zeygue yezid adını bile kullanmışlar örnek , yıldırım ba/yezid bence 10 muharremi birçok olayın olmuş gibi gösterilmesi bayram gibi kutlanması art niyettir neden camilerde hz.hüseyin adına hutbe okutuyorlar neden sahabelerin adını dillerinden düşürmüyorlar neden herşeyi peygambere bağlayıp onun torunlarının çektiği çileye ortak olmuyorlar benim merak ettiğim öbür taraf diyorlar ya hep her şey öbür taraf için diyorlar ya peygamberin suratına nasıl bakacaklar dünyada bir gün bile yas tutmayanlar... | |
| #10 | ||
| Alıntı:
Tam tersine örtbas ediliyor.Hz.Peygamberin yüzüne bakamıyacağımız tek o mu?Getirdiği din kaldırıp yerine kitabı uydurma hadis kitapları olan mezhep adı altında dinler oluştuldu. Art niyet elbette var,o günü unutturmak hatta bayram havasına sokmak için hadis uyduranlar bunu bilinçli yaptılar.Ama halk art niyetli değil,televizyonlarda insanların bir kısmının yas görüntülerini aşure yerken seyretmesi,ne oluyoruz bu nedir bile dememesi ,kayıtsız kalması yüzyılların getirdiği şartlanmadır,diye düşünüyorum. Ben yakın çevreme bile anlatamadım. "Bu gün dinimizin peygamberi Hz.Muhammedin sevgili torunu Hüseyninin çölde aç susuz melun yezid tarafından öldürüldüğü gündür,aşure ile onumu kutluyorsunuz ?" dediğim halde bu yezidi geleneği bıraktıramadım.Şartlanmanın ne kadar kötü olduğunu bir kez daha görmüş oldum.Tek faydası o oldu. | |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|