"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
27 Mayıs 1960 İhtilali/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
| Anket Sonuçlarını Göster: Sizce 27 Mayıs'ta Menderes ve 2 bakanın asılması doğru bir ceza mıydı? | |||
| Evet, kesinlikle doğruydu. | 5 | 12.50% | |
| Hataları vardı ama asılmaları yanlıştı. | 22 | 55.00% | |
| Hayır, kesinlikle yanlıştı. | 13 | 32.50% | |
| Oy Verenler: 40. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Onay bekleyen Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jan 2007
| Arkadaşlar böyle bir konu açmak istedim. Çünkü bugün çoğu insan bu olaydan haberdar değil. Burada herkes 27 Mayıs hakkında bildiklerini aktarabilirse çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler... |
|
| #2 | |
Admin ![]() Giriş Tarihi: Jun 2005
| Konu ile ilgili bir başlık : Bir başbakan niye asılır |
|
| #3 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Jan 2007
| atatürk ilke ve devrimlerini içine sindirememiş bir başbakan -isterse halk şeriatı getirebilir diyen bir başbakan -son mektubunu osmanlıca yazmış acaba latin harfleriyle yazmak zoruna mı gitmişti... -basını susturmaya çalışan başbakan -ABD nin türkiye ye girmesini sağlayan başbakan... şeriatçı ve atatürkçü olmayan bir başbakan... asılması doğruydu... |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Demokratik değildi elbette ama bence tutarlıydı. Bu ülkede demokrasiye önem vermiyorum.Çünkü Türkiye halkı demokrasiyi sindirebilecek bir bilgi seviyesine sahip değildir. __________________
Birer birer, biner biner, biner ölürüz Yana yana, döne döne, yine geliriz ay canım Biz dostu da düşmanı da elbet biliriz Vurulup düşenler gülüm, darda kalmasın ay canım |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: izmir
| |
|
| #6 | |
| Demokrasiyi sindirebilecek koşulları sağlamak için çalışmıyor olmaları. __________________
Birer birer, biner biner, biner ölürüz Yana yana, döne döne, yine geliriz ay canım Biz dostu da düşmanı da elbet biliriz Vurulup düşenler gülüm, darda kalmasın ay canım |
|
| #7 | |
Onay bekleyen Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jan 2007
| özür dilerim TURKOMAN ben yanlış insanlar için açmadım bu konuyu lütfen sözlerine dikkat et. bi ölü hakkında konuşuyorsun. eğer atatürk ilke ve inkılaplarına karşı bi devlet adamı olsaydı öyle bir suçla yargılanırdı. fakat merhum bebek gibi saçma bi konu için bile yargılandı. ben zaten bu ülkedeki adalete de inanmıyorum size çok bariz bir örnek: http://www.vatanim.com.tr/root.vatan...0&Categoryid=7 bu haberdeki ölen 7 kişi benim abimin düğününden çıkmış olan abimin bacanağının annesi abisi yengesi ve 4 çocuğuydu. onların tek suçu yolda düzgün bir şekilde gitmesiydi ve bu dava 22,5 yıldan açıldı şimdi o adam 6,5 yıl yatıp şartlı tahliye olacak. sizce bu ülkede adalete inanılabilir mi? |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: izmir
| |
|
| #9 | |
| Demokrasi bile haksızlığın olduğu bir sistemdir.Ne zaman ki tüm Dünya'da insanlar eşit seviyede bir birikim sahibi olur ve kararlarını ona göre verirler,o zaman demokrasinin olmaması bir hatadır. Şöyle düşünün; Bir üniversite öğrencisi oy kullanıyor veya bir şekilde insanların kaderini belirleyecek bir siyasette rol alıyorlar.Bunun yanısıra taşradaki insan da oy kullanıyor.Bu taşradaki insanın bırakın okuma-yazma oranını,imzaya bile sahip olamadığını düşünün. Şimdi bu iki farklı insan, insanların kaderini belirleyecek oylamalarda söz veya güç sahibi oluyorsa,burada demokrasi nerede?Bir yanda Dünya'daki gelişmeleri görmüş ve kendine göre sentezlemiş bir insan,öte yanda Dünya'dan haberi olmayan veya gelişen toplum şartları ile az bağlantısı bulunan bir insan... Bu koşullar sağlanmadan nasıl demokratik bir ortam sağlanabilir?İşte bunu haketmek içinde toplum şartlarını buna göre uyarlamak gerekir.Bunun için çalışılmadıkça hakedilmediği açıkça ortadadır. __________________
|
| #10 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Jan 2007
| 1960 darbesi destekledim 1971 ve 80 darbesine lanet okudum 1997 28 şubatı destekledim |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|