| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Ben Atatürkçü değilim/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Bu lafı söyleyen ve üstüne kitap yazan isim Nadir NADİdir.Kim olduğun bilmeyenler için: Cumhuriyet gazetesinin kurucusu Yunus Nadinin oğlu 1990a kadar cumhuiyetin başyazarıdır.Onun gibi birisi neden böyle söyler?Çünkü 12 eylül sonrası Atatürkçülük adına yapılan iğrençlikleri görmüş kendine Atatürkçü diyen insanların ATATÜRK ün VASİYETİNİ nasıl çiğnediklerine bizzat tanık olmuştu.İşte bu sahtekarlara karşı bu kitabı yazmıştır. Bunu buraya neden taşıdınız derken forumda zaman zaman bu sahtekarların yaptıkları kendini kemalist hissedenlere karşı kullanılıyor.Bu durumu hazmedemiyorum.Herkes bilsin ki Atatürkçülük maskesine saklanarak Atatürke ihanet edenlerin yanında değiliz ve onların yaptıkları bizi bağlamaz.Biz BANDIRMANIN GÜVERTESİNDE DURAN SELANİKLİNİN PEŞİNDEYİZ marmariste keyif çatan paşazadenin değil. saygılar. __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan bozkır Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 04-08-07 02:24 . |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Bir nevi hislerime tercüman olmuşsunuz,teşekkür ederim. Evren değil midir Kemalizm ibaresini kaldırıp Atatürk maskeciliği yapan? Kemalist düşünce,okul ve kurumları ''solcu'' yetiştiriyor diye önümüze İmam Hatipler çıkarılmadı mı? Tüm bu olaylar karşısında gerçek Kemalistlerden(Ahmet Taner Kışlalı) biri şu isimde bir kitap yayınladı; Ben demokrat değilim! __________________
Birer birer, biner biner, biner ölürüz Yana yana, döne döne, yine geliriz ay canım Biz dostu da düşmanı da elbet biliriz Vurulup düşenler gülüm, darda kalmasın ay canım |
|
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Alıntı:
Evrenler'in Demireller'in Özallar'ın Kemalist sayılıp bu isimler üzerinden Kemalizm'e laf geçirilmesini kabul etmiyorum. __________________
Ne ABD Ne AB Tam Bağımsız, Demokratik Türkiye ! | |
|
| #4 | |
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Kenan Evren 12 Eylül darbesiyle bu ülkede çok şeyin anlamını değiştirdi.Atatürk'ün düşüncelerinden çok görüntüsüne tapınmayı öğretti.Neredeyse boş bulduğu bütün alanlara büstler dikti.Onun düşüncelerinin içeriğini boşalttı.Yapılan zorba hareketler halkta antipati yarattı.Bugünün zeminini imam hatip okullarını açarak yaptı. __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! |
|
| #5 | ||
| Alıntı:
Marksist döneklerin temel taktiği sahtekarlığın yaptıklarını kemalizme maledip kemalizme mesnetsiz saldırmalarıdır. Bunları okuyan arkadaşlarda kemalofaşistler diye cumburlop saldırıyorlar.Halbuki Deniz Gezmişin ölüme giderken babasına "BENİ KEMALİST YETİŞTİRDİĞİN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM "dediğni bilmezler.Deniz Gezmişin kimliği ortada.Varın hesabı siz yapın saygılar __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan | |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Henüz merhum olmayanı nasıl bilirsiniz? Kendisi Atatürkçü müdür yoksa değil midir? Marmarisli Ressam'ın ''Rabıta'' ile de bağlantısı olduğu ve Rabıta'dan para aldığı iddiaları da gündeme taşınmıştı. doğançay Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 30-01-07 00:12 . |
|
| #7 | ||
İnançlar ve Dinler ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: şarap şişesi..
| Alıntı:
Marksist bir dönek olarak, sahtekarların yaptıklarını kemalizme mal etmiyorum tamamiyle başını çektiğini söylüyorum.11 senelik 'eğitim' hayatımız boyunca ezberletilmeye çalışılan sevmemiz için zorlanan oysa ne bu topluma nede dünyaya hiçbir yararı bulunmayan bir ideoloji olarak görüyorum.Mustafa Suphi ve ardıllarını Karadenizde batıran ve işgalcileri bu topraklardan uzaklaştırmak ve halkın gözünü boyamak için vatanımın her karışını çekinmeden satmaya cüret eden hiç bir insan evladını benimsemek zorunda değilim.Geçen bir yazımda atalardan miras dediğimde asıl demek istediğimde buydu.Bu gün Atatürkçülük elden gidiyor naraları atanlar kuşkusuz bizden daha iyi bilmektedirler ki,elden gitmenin tam tersine dahada ayuka çıkmış bir biçimde yaşanmaktadır. Atatürk'ü ve ideolojisini ve aynı zamanda ardıllarını benimsemek yada sevmek gibi bir zorunluluğum bulunmamaktadır.. saygılar.. | |
|
| #8 | ||
| Alıntı:
öyle demeyin uğur mumcu rabıta konusunda çok açıklayıcı çalışmaları oldu.Aslında bizde susurluk kontra gerilla jitem gibi konuların çoğu çözülmüş durumda ama bunların üstüne gidip cezalandıracak yiğit yok Abdullah Çatlının isimleri bundan 30 yıl önce anılıyordu. Anayasamızın geçici bir maddesine göre 12 eylül generallerini yargılamak yasaktır.Biliyorsunuz meslekten atılan iki savcımız var.Biri Şemdinli iddanamesini hazırlayan bir savcı birde Kenan Evren hakkında soruşturma açan ismini unuttuğum bir savcı.Onun için bizim marmaris gülü hala keyip çatar saygılar __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan bozkır Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 17-07-08 01:43 . | |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Liberalistin, sosyalistin, anarşistin, komünistin, sosyal demokratın, muhafazakarın, milliyetçinin, faşistin ve demokratın hepsinin Atatürkçü olduğu bir toplumda haklı bir serzeniş. (Sözümüz Mustafa Kemal'in üstünden rant yapmak isteyenleredir.) __________________
DEVRİM yok, DİRİLİŞ var. |
|
| #10 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2005
| Kaymakamlık yapmış Asım Arslan'ın ( soyadı konusunda emin değilim ) yıllar önce yazdığı " Sömürülen Atatürk " adlı kitabı da okunmaya değerdir. Asıl sömürünün de mecliste yapıldığı kaçınılma bir gerçektir. Alıntı:
Saygılarımla. Türesin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 29-01-07 22:10 . | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|