Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Muhbir

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski30-01-07, 12:17  #1
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: izmir
Muhbir

Hrant Dink suikastinin azmettiricisi diye nitelenen KTÜ lü ERHAN TUNCEL polis muhbiri çıktı.Üstüne üstlük adam on bir ay önce suikastin haberini vermiş ancak ciddiye alınmamış.

Burda ya büyük bir ihmal yada yada bariz bir kasıt var.Devlet içindeki gölgeler biraz kıpırdanmış anlaşılan.

http://www.milliyet.com.tr/2007/01/3...l/axgun01.html
Eski30-01-07, 12:29  #2
Balıkçı Filozof
Ayrıldı

Balıkçı Filozof'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006

Bende bu başllığı açacaktım. Kasıt yok sn Bozkır, göz yumma var.

Daha önce de yazdım. Yeni cinayet biçimi belli oldu.
Önce hedefe çak, hedefi indirecek çıkacaktır. Sonra yakala. Yakaladığınla övün.

"Katil devlet" sloganından alınan arkadaşlar, bir ihbarı dikkate almamak, hele hele öldürüleceği kişi bu kadar göz önündeyken, ve ihbarın gerçekleşme imkanı çok çok çok muhtemelken, koruma sağlamak CİNAYETE ORTAK olmak değil midir?

Eğer bu bir zaafsa, devrimciler ile ilgili her türlü ihbara koşa koşa giden devlet nasıl olurda Dink'e yönelik ihbarda zaaf gösterir?

Oratada zaaf falan yoktur. Açık destek vardır. Keza Samats'ın Samsun emniyetinde çekilen fotoğrafı bu desteğin açık kanıtıdır.

BF...
Eski30-01-07, 13:23  #3
cnk

cnk'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006

it iti ısırmaz diye bir atasözü vardır...
sanırım bu duruma cuk diye oturuyor...
cnk is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski30-01-07, 14:02  #4
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Balıkçı Filozof şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bende bu başllığı açacaktım. Kasıt yok sn Bozkır, göz yumma var.

Daha önce de yazdım. Yeni cinayet biçimi belli oldu.
Önce hedefe çak, hedefi indirecek çıkacaktır. Sonra yakala. Yakaladığınla övün.

"Katil devlet" sloganından alınan arkadaşlar, bir ihbarı dikkate almamak, hele hele öldürüleceği kişi bu kadar göz önündeyken, ve ihbarın gerçekleşme imkanı çok çok çok muhtemelken, koruma sağlamak CİNAYETE ORTAK olmak değil midir?

Eğer bu bir zaafsa, devrimciler ile ilgili her türlü ihbara koşa koşa giden devlet nasıl olurda Dink'e yönelik ihbarda zaaf gösterir?

Oratada zaaf falan yoktur. Açık destek vardır. Keza Samats'ın Samsun emniyetinde çekilen fotoğrafı bu desteğin açık kanıtıdır.

BF...
o fotoğrafın çekilmesi hele bu işe M.Kemal in sözlerinin alet edilmesi hepimizin utancıdır.Bu ülkenin solcu yurtsever aydınlarını,gazetecilerini birbir öldürenler son olarak da bir anadolu çocuğunu kendilerine kurban seçmişler.

Susurlukun hesabı sorulmadan bu ülkede ne demokrasi ne olur ne de başka birşey.Zamanında bu ülke için kurşun atan da yiyende şereflidir denilerek eli kanlı katiller kaçakçılara sahip çıktılar bu ülke sizinle gurur duyuyor denilerek alkış tuttular.

soruyorum herkese şimdi bu ülke Ogün SAMAST la mı gurur duymalıydı yoksa HRANT DİNK le mi.

saygılar.
Eski30-01-07, 16:27  #5
Hoca

Hoca'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006

Alıntı:
Sayın bozkır şöyle demiş:

Mesajı Göster
o fotoğrafın çekilmesi hele bu işe M.Kemal in sözlerinin alet edilmesi hepimizin utancıdır.Bu ülkenin solcu yurtsever aydınlarını,gazetecilerini birbir öldürenler son olarak da bir anadolu çocuğunu kendilerine kurban seçmişler.

Susurlukun hesabı sorulmadan bu ülkede ne demokrasi ne olur ne de başka birşey.Zamanında bu ülke için kurşun atan da yiyende şereflidir denilerek eli kanlı katiller kaçakçılara sahip çıktılar bu ülke sizinle gurur duyuyor denilerek alkış tuttular.

soruyorum herkese şimdi bu ülke Ogün SAMAST la mı gurur duymalıydı yoksa HRANT DİNK le mi.

saygılar.
Tesekürler, yazacak bir sey birakmamissiniz....

Cenaze töreninde söylenenlerden dahi politik cikar umanlar utansin.

saygiyla
Eski30-01-07, 16:38  #6
Cielo

Cielo'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: Türkiye

Peki neden kimse sorumluluk kabul etmiyor.. Neden bu ülkede emniyet müdürü; "ihbarı değerlendiremedik, sorumluluk benimdir istifa ediyorum" demiyor..

AKP, katili iki günde yakaladık diye övünüyor.. Senin ülkende gazeteciler öldürülüyor, gazete bahçelerine bomba atılıyor.. Terör almış yürümüş..

Psikolojik rahatsızlıkları olan bir kurbanı tutup attılar içeri.. Mesela yarında Orhan Pamuk öldürülse, ne olur bu ülkede.. yada ne değişir.. Birisi çıkıp benim hatam dermi acaba..
Eski31-01-07, 01:05  #7
Salah
Yazıyaz Dergi Yazarı

Giriş Tarihi: May 2006

İki toplumsal mücadele kaynağı var. Biri sınıfsal diğeri ulusal.

Özde her ikisi de anti-emperyalist ve pek tabii ki anti-kapitalist olmak durumunda. Bir de bu yapının olmazsa olmazı evrenselliği.

Bu ne demek?
Her iki hareketlenme de evrensel dayanışma mekanizması olarak üretim gücü ve insan kaynaklarını kullanmaya mecburdur demek. (Kısadan.)

Bizim gibi gelişmekte gecikmiş ülkelerde yerellik başa beladır. Bir türlü aşamazsınız. Din, toprak ilişkileri, gelenek, eğitim olanaksızlıkları, işsizlik, geleceğe güvensizlik... (kalanları da siz sıralayın lütfen!)

Toplumda hafıza silme işleminin kolaylığı bir başka ve asıl faildir.
Her ne yapmış olursanız olun; bir vaadi inandırıcı biçimde sunuyor ve uzanınca tutacak yakınlıktaymış hissini yaratabiliyorsanız; bunları da yerellik banal kağıtlarına sarıp, üstüne bir de fiyonk konduruyorsanız; yapamayacağınız ve dahi yaptıramayacağınız bir şey yoktur. Zira düşünen bir toplum değil itaat eden bir yılkı yaratmayı becerdiniz demektir. Sadece üstüne hamaset sosu dökerek servis etmeniz mümkündür artık!..

Kendini yeterince kurnaz sayan her sonradan görme, sonradan da olsa görmesi mümkün olmayan herkesi tepe tepe kullanıyor. Akıllılar akılsızları değil, hıyar tutanlar, elinde tuz bulunduranları!..

Bir yeni tip faşizm; her insanın geldiği kaynağa bakmaksızın; ister ulusalcı olsun ister milliyetçi, mukaddesatçı, liberal vs ve hatta çözümün uzaklığına kanaat getirmiş yorgun solcuları da katarak (çünkü bunların etkisiz eleman oluşu bile bu sonuca hizmet eder- ya da şöyle diyelim: çözümün içinde olmayanlar, sorunun unsuru demektir), etkisi altına alarak ortak toplumsal belleğin kullanılmasına fırsat vermiyor.

Kitleselliği yakalamış olan ve bu beklentileri cevaplaması umulan muhalefetteki kitle partileri çoktan bu safta yerlerini almışlar. AB fonlarıyla ayakta duran(!) emeğin kitle kurumları otel lobilerine kendini kapatmış, partileri ise salvolar karşısında kroki durumda...

Kimileri de Türkiye'yi İstiklal Caddesi'nden ibaret sanıyor!

Burada çözümün dayandığı asıl yerin, ana muhalefet sıraları olması gerekir. Ama görünen o ki, onlar da bir başka hamasetin ardısıra sürüklenmektedirler...

Epey düşündürücü bir afişle de desteklenerek servis edilen cinayet ile katiline ilişkin derinlik, uzun boylu bir hazırlığın da habercisi gibi sırıtıyor.

İyi de çözüm nedir?
Aklıselim gereği bulduğüm bir düşünceyi izninizle paylaşmakta yarar görüyorum: özlerine bakarak ulusalcı arkadaşlarımızın tuttuğu cephenin dağıtılmasına izin vermemeliyiz.

Kalın çizgi çekildiğinde ki o kalın çizgi; anti-emperyalist duruştur, üstte kalanlar harcanmamalı, vazgeçilmemelidir.

Daha açık ifadesiyle bu arkadaşlarımız, "öteki" muamelesini haketmemektedirler ve bu "ötekileştirme"nin küreselci çağrısı olduğu unutulmamalıdır.

Solda aslanlar gibi dikildiğini düşünenlerimize de -yine izninizle- kültürel özerklik ifadesinin de kimi tehlikeler barındırdığına dikkat çekmek isterim.

Bizim bu tür ayrıştırmalar sırasındaki tek ölçümüzün "insan, emek ve onların hakları" ile insanımızın bu olgular karşısında takındığı tavır olduğunu hatırlatırım.

Şimdi, bir toplumsal infial ve onun haberinden yola çıkarak şu vardığın yere bak diyenler olacaktır.

Gidişat, devlet ve onun organlarının aldığı tavır, bölgede esen rüzgar ve bir de harman vakti yediğimiz dirgen; bana bunları düşündürüyor da ondan yazdım.

Malum, "Dirgeni yiyen sıpa, yılına değin harmana sokulmaz!"mış!...
Salah is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski31-01-07, 11:44  #8
redyellow

Giriş Tarihi: Sep 2006

benim anlamadığım bu muhbir kişi niye tutuklandı?

korumaya mı aldılar acaba?

birde emniyetin hiç bir açıklama yapmaması çok ilginç, haberler doğru veya yanlış diye hiç bir açıklama yapmıyorlar.
redyellow is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski31-01-07, 21:21  #9
Salah
Yazıyaz Dergi Yazarı

Giriş Tarihi: May 2006

Muhbirin derlediği bilgiyi nerelerde kullandığı veya daha kimlere pazarladığı hakkında bir bilgi olmadığı gibi, garantisi de olmaz.

Tutuklanma nedeni bu olsa gerek. Koruma saiki de olabilir. Ne de olsa geçmişte solda bu tür muhbirler görmüştük. Hani hatırlarsınız bu gün en bir solcu partinin başkanı da Kürkçü'lerle birlikte tutuklanmış ama arka kapıdan çıkıp gitmişti ya!
Salah is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski01-02-07, 13:27  #10
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Salah şöyle demiş:

Mesajı Göster
Muhbirin derlediği bilgiyi nerelerde kullandığı veya daha kimlere pazarladığı hakkında bir bilgi olmadığı gibi, garantisi de olmaz.

Tutuklanma nedeni bu olsa gerek. Koruma saiki de olabilir. Ne de olsa geçmişte solda bu tür muhbirler görmüştük. Hani hatırlarsınız bu gün en bir solcu partinin başkanı da Kürkçü'lerle birlikte tutuklanmış ama arka kapıdan çıkıp gitmişti ya!
Dedikleriniz bana Mahir Kaynak ın sözlerini hatırlattı.Mit in bu güzide mensubu şöyle demişti "deşifre olmasaydın şimdi sol bir partinin başında olurdum".İşte derin devletimiz bu adamları 70lerde sağı solu düşürmek için nasıl kullandığını gösteriyor.Aynı numaralar fünümüzde bile sürüyor.

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 11:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)