"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Farklı dillerde imza. / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Forumumuz hakkında öneri, istek ve eleştirileriniz |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Dec 2006
| Sayın forum yöneticileri; Aşağıda belirtilen forum kurallına göre, 21- Forumumuz ingilizce bölümümüz dışında türkçe karakterli yazıları temel almış bir forumdur. Bu bölümlerde türkçe dışında bir dil kullanımının iletişim açısından problem oluşturduğunu düşünüyoruz. Oldukça "nazik" bir konu olmakla birlikte katılımcı arkadaşlarımızın bu konuda anlayışlı davranacaklarını ve ne şekilde olursa olsun, bu bölümlerde türkçe dışında bir dil kullanmayacaklarını, yabancı dil de alıntı yapmayacaklarını; kürtçe, arapça, ingilizce vb.gibi sözcük ve cümlelere yer vermeyeceklerini umuyoruz. Yukarda belirtildiği gibi Yazar yada yazar adayları Türkçe dışında farklı bir dil kullanılmayacığını belirtiyor bu yönde herhangi bir sıkıntımız yok hatta yapılması gereken budur.. Fakat kişi imzasında metnin orjinal dilliyle birlikte türkçe açıklamasıyla yazılmasında herhangi bir problem yaratacağını zannetmıyorum. Bilindiği üzere birçoğumuz farklı bir dilde imza yazıp orjinal metnin ve türkçe açıklamasının olmasına rağmen uyarı almışızdır ama metinlerin hiç birinde hakaret,bölücülük içeren yazılar değil o dille ait güzel söz yada atasözü içermekte.. Roj u hev arkadaşımız bu kural yüzünden kendi rızasıyla Forumdan uzaklaşmıştır. Yazılan bu yazının gerçekleşmesi dileğiyle, Saygılar elizabeth. __________________
Deniz Koydum Adını. Kederi bende kaldı. Uzak köyler kurdum birbirine, Denizine aldandım. |
| #2 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Gaziantep
| Bu kuralin değişmesini bende istiyorum. |
| #3 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Nov 2006
| Bu kuralın elizabeth'in belirtiği şekilde değiştirilmesin bende istiyorum.. Saygılar... |
| #4 | |
| Sanırım bu durum Roj u hev'in ayrılmasın dan sonra dikkatinizi çekti. |
| #5 | |
| Özellikle farklı dille ilgili yazdiğim imzamın silinmesiyle gelen uyarıdan sonra bunu yazdım..Roj u hev arkadaşımızın gitmesi de etkili olmuştur.. __________________
Deniz Koydum Adını. Kederi bende kaldı. Uzak köyler kurdum birbirine, Denizine aldandım. |
| #6 | |
| Bende bu durumdan dolayı forumdan kimsenin uzaklaşmasını istemem Türkçe-ingilizce Türkçe-Arapca Türkçe- Kürtçe ..... Eğer yazılan bölücülük içermiyorsa ve iyi niyetlerle yapılmış ise. bunun serbest olması lazım. arkadascaa Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 30-01-07 21:43 . |
| #7 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Jan 2007
| Kuralın değişmesini bende istiyorum.. |
| #8 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Bence bu konuda biraz daha anlayışlı olmakta yarar var. Çok küçük olayları biraz fazla abartıyoruz gibime geliyor. Burada ortak anlaşacağımız dil Türkçedir. Bunun böyle değerlendirilmesi gerek. Diğer dillere şöven bir yaklaşımda bulunmak istediğimizden değil. Çünkü moderasyonda türkçe ve ingilizce dışında farklı bir dil bilen de yok. Küçücük bir imzanın ille de farklı dilde yazılma isteği bir şekilcilikten öteye geçmiyor. Bir cümlelik bir imzayı ille de farklı bir dille yazma isteğinin ne anlamı olabilir ki? Ama yazdırmama kuralının bir anlamı var: Moderasyonda ingilizce dışında farklı bir dil bilen olmadığı gibi, pek çok katılımcı arkadaşımız da yazılanın ne olduğunu, tercümenin doğru olup olmadığının soru işaretlerini hissedecek.. Sanıyorum, buralara çok fazla takılmamak gerek. |
| #9 | |
| Cevabınız için Teşekkür Ederim. __________________
| #10 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Jan 2007
| Bu form görüşlere açıktır Bende katılıyorum sayın elizabeth. |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|