"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| İdeolojik zehirlenme !!! / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm. |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2005
| İdeolojik zehirlenme !!! Değerli arkadaşlar, kıymetli katılımcılar ! Zehirlenme dediğimizde genellikle yemek ve gıda zehirlenmesi akla gelir. Bu tür zehirlenmelerde , çabuk farkına varılırsa zehirlenene yapılacak ilk müdahale kusturmaktır. Kusturmak için bazen tuzlu su bile içirilebilir. Geç kalınmışsa hasataneye götürülür ve miğdesi yıkanır yahut, serum verilerek kurtarılabilir. İdeolojik zehirlenmeler ise çok daha farklıdır.Genellikle, aile, arkadaş, iş, okul, çevrelerinde aynı insan ve kişilerle yapılan görüşmelerden başlayarak müzminleşir. Fakir, cahil ve tembel ortamlardan gelenler bu zehirlenmeye çok elverişli kişilerdir. Benim gördüğüm en tehlikeli ideolojik zehirlenme; komünizm, devrimci sosyalizmdir. Nedense devrimci sosyalizmi komünizme geçiş aşaması olarak nitelerler. Bu zehirlenmeye başlayan kişiler zamanla müzmin bir hastalığın pençesine düşerek ; öncelikle aileleriyle olan aidiyetlerini sorgularlar, bazen aileleriyle bile çelişkiye düşerek özgürlük adı altında aileleriyle olan aidiyet bağlarını koparırlar. Daha sonraki aşamalarda milliyetleriyle, vatanıyle olan aidiyetlerini sorgulayarak bütün aidiyet bağlarını kopararak kendilerini dünya vatandaşı gibi görmeye başlarlar. Halbuki kendileri bu düşüncelere sahip olmalarına rağmen ; bir nufus cüzdanları, ehliyetleri ve yurt dışına çıkışlarında kullandıkları pasaportlari vardır. Kendilerini ne kadar aidiyetsiz göselelerde, aidiyetlerini gösteren bu imkanları sonuna kadar kullanmayı yeğlerler. Madem dünya vatandaşısın, bunları yırtsana veya kullanmasana be kardeşim. Boş , aylak ve tembel insanların bu tür ideolojik zehirlenmelere daha açık oldukları da bir gerçektir. Bu tür karakterleriyle karın doyurmak zor olduğundan, çalışarak ve alınterleriyle kazanarak mutlu insanlara karşı duyulan kıskançlıklarından " Eşitlik, hak ve adalet" gibi kavramları oldukça benimserler. Çalışıp biriktiren, nüteşebbis faaliyetlerle refah için de yaşayan insanlara düşmandırlar. Genellikle onları sömürücü ve sümürücü düzenin adamları olarak görürler. Ve bu zenginliklerinin onlara gökten zembillle indiğini zannederler, çoğunlukla da çalışmayla zengin olunmaz diyerek onları mirasyedi olarak görme eğilimindedirler.Ama onlara en güzel cevabı bazı otobüs, dolmuş, taksi arkalarında yazılan yazılarla veya duvar yazılarında cevap verirler. " Çalış seninde olur." "Tembele iş buyur sana nasıl yapılamayacağının bin türlü cevabını verirler " misali onların oldukça çok mazeretleri vardır. Demogoji üstadıdırlar. Bu kadar demogoji yapacaklarına, biraz çalışsalar belkide istedikleri refaha kavuşacaklar. Ama ne gezer..Çoğunlukla kahve, kafeterya köşelerinde, ağızlarındaki yabancı sigara ve biralarıyle lafta dünyayı yerinden oynatırlar. Hazırlopçudurlar; babalarının bile kendilerine veremediklerini devletten bekleme gibi lüksleri vardır. Devamlı devleti eleştirler. Hiç bakmazlarki, istedikleri düzeni hiç bir devlet dünyanın hiç bir zamanında sağlayamamıştır. Bu ideolojiyi benimseyen devletler ( gerçi onlarda bunu bilinçli olarak seçmemişlerdir ve bu ideolojiyi benimsemiş insanların, halkı kandırmalarıyle devrim adı altında kan dökerek getirmişlerdir ) zamanla yaptıklarının insanı tatmin edemediğini, duygu ve düşüncelerine cevap veremediğini, mutlu edemediklerini görerek fakirleştikçe fakirleşmişler, sonunda bu ideolojilerinden vazgeçme becerisini göstermişlerdir. Hayalcidirler; devletin veremediklerini gördükleri halde hayalleri onları hütopyaya zorlar. Çok tembel olduklarından, teknolojinin gelişmesini ve kendilerinin çalışması yerine robotların onlar için çalışacakları günün hayallerini kurarlar. İyide be kardeşim, bu robotlar gökten zembille inmeyecekki. Onlarıda yapmak için yine sen çalışmak zorundasın, ilimde ilerlemek ve bilisel buluşlar gerçekleştirmek zorundasın. Tembellerin hayallerindeki güzel şeyleri geliştirecek bir adam ve ya adamlar bulunsa iş kolayca halledilecek aslında , nerde o adamlar ? Bir çoğu ayrlıkçı düşünceyi sahiiplenirler. Devlete küstükleinden hayal olanaklarını bulabilmek için ayrılıkçı düşünceye eğilimlidirler. Sen devletine yardımcı olma, her şeyi devletten bekle olmayınca da isyana ( isyan kelimesi ağırlarına gittikleri için şimdi ona kalkışma tabirini yalıştırmışlar )yönel; ayrı bir devlet kurmak için bölücü, yıkıcı, ayrılıkçı her görüşü destekle. iyi de kardeşim; kurduğun devletin gelirleri, senin refah ve mutlu bir hayat isteğin için gökten zenbille inmeyecekki. Saygı ve hürmetlerimle. Türesin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 30-01-07 22:19 . |
| #2 | ||||||||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: Paris
| Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Nedense? __________________
Afyon Garı'ndaki küçük kızı anımsa, hani, Trene binerken pabuçlarını çıkarmıştı; Varto Depremi'ni düşün, yardım olarak Batı'dan Gönderilmiş bir kutu süt tozunu ve sütyeni. | |||||||
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: izmir
| belki de biz ''Eleştirmekle , aşağılamak arasındaki farkı bilmeyenlere de hakettiği davranış biçimleri mustehaktır'' diyemediğimiz için zehirlenmişizdir sn türesin ne dersiniz... |
| #4 | |
| Teşekkürler Kitap tozu. Herkes algıladığı şekilde ve idealist düşüncelerine göre düzenlemekte haklıdır. " Sen ne söylersen söyle herkes anlamak istediği gibi anlar " ( M.C. Rumi ) Bu lafıda çok severim Saygılarımla. |
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Alıntı:
![]() __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... | |
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: izmir
| |
| #7 | ||
| Alıntı:
http://www.deepnot.com/deepmain.php?pKey=244 Yukarıdaki mesajda petrol şirketlerininde vatansız olarak söylenmesi bana ilginç geldi. Petrol şirketleri vatansızlığı neden benimsemiş acaba demekten de kendimi alamıyorum. Saygılarımla. Türesin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 30-01-07 23:48 . | |
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Alıntı:
bunu biliyorum da ''dünyalı kimliğini'' ilk defa duydum...Benim bilgisizliğimdendir..kusura bakmayın Saygılar __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... | |
| #9 | ||
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
Sn.Türesin; Kendimi bir sosyalist oılarak niteliyorum. Bunu siz komünist olarak da algılayabilirsiniz. Ama işte burada endişelerim başlıyor.Algılama işini size bıraktığım anda yukarda alıntıladığım örnekte görüldüğü gibi, bir değerlendirme ortaya çıkıyor. Daha doğrusu bir türlü "değerlendirememe"! Bir ideolojiyi eleştirmek için o ideolojiyi asgarisinden bilmek gerekir. Biraz kaynağından okumak gerekir. Hiç birisi olmuyorsa, biraz dinlemek gerekir. Ama sizde hiç biri olmuyor. Komünistler "şudur budur" demek ne kadar anlamlı sizce? Yani bu yazı ne anlatır, neresi eleştirilir, nasıl değerlendirilir anlamak ve anlatmak mümkün değil. Tembel, hazırlopçu,hayalci,ayrılıkçı düşünceyi destekleme..." Yani sizi bir yılı aşkın bir süredir tanımasam "vietnam sendromu" diyeceğim ama; en iyisi ideolojik zehirlenme demek. Konuyla da bir ilgisi olur. | |
| #10 | |
| Sayın melnur ! Ben sitede bu düşünceyi taşıyanlardan hep T.C'yi aşağılama, türklüğü ve türk kimliğini horlamayı, bölücü ve yıkıcılığı gördüğüm için bunları yansıtmaya çalıştım. Kömünizm hakında da oldukça bilgim var. Stalin, Lenin ve Mao gibi bir zamanların dev komünistlerinin ne heykelleri ne de söylemleri onları devleştiren ülkelerde yerlerinde duruyor. Bu düzenden öncelikle kömünist devlerin yetiştiği ülkeler vazgeçiyorsa. mutlaka insanlığa verilen anlamlı mesajları olsa gerek diye düşünüyorum. Saygılarımla. |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|