"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Ben Kuran'i okumaya ve anlamaya karar verdim. "Alak suresi" kime istinaden yazilmis, kimden bahsediyor, bilhassa su sureleri: 15, 16. Hayır! Andolsun, eğer vazgeçmezse, muhakkak onu perçeminden; o yalancı, günahkâr perçeminden yakalarız. 17. Haydi, taraftarlarını çağırsın. 18. Biz de zebânileri çağıracağız. 19. Hayır! Sakın sen ona uyma; secde et ve Rabbine yaklaş. |
| #2 | ||
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Alıntı:
Sözkonusu ayetlerde; ömceki ayetlere baktığımızda, 6. "Hayır! Doğrusu (kâfir) insan azgınlık eder. 7. Kendisinin muhtaç olmadığını zannettiği için." Kendisinin hiçbir şeye muhtaç olmadığını ve olmayacağını zannedip azgınlık eden insandan bahseder. "10. Namaz kıldığı zaman, bir kulu engelleyeni gördün mü? 13. Gördün mü, ya bu (adam, hakkı) yalanlar, yüzçevirirse, 14. O adam, Allah'ın kendini gördüğünü hiç bilmiyor mu? " Devamındaki bu ayetlerde de inananlara cephe alanı ve bununla beraber Allah'ın kendini gördüğünden haberi yokmuş gibi "hakkı yalanlayan" kişilerden bahseder. Son olarak sizin verdiğiniz ayetlerde, küfürde bu derece ileri gitmiş olanların karşılaşacağı muameleden bahsediliyor. __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü | |
| #3 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Oct 2006
| Hayır bu konuyu genelleştirerek Kuranın küfre bakış açısıdır desek bile Allah kendi bir kulu olan Ebu Cehil ile söz düellosuna girmiş.İşin ilginç yanı inanan kullarına söz düellosuna girmeyin dierken neden kendisi bu düelloya girer diye insan düşünmeden edemiyor.Ebu Lehep, Velid B.Muğire ve daha bir çok Mekkeli inanmayanlara karşı özel azap içeren ayetler inmiştir.Ebu Lehebin öz ismi de verilmiştir.Tıpkı ilk yaratılışta İblis ile düelloya girdiği gibi.. Bu TEHDİT AYETLERİ Allahi kendi uydurduklari sahte din uzere kullanan ve bu sahte dini insanlara siddet kullanarak kabul ettirmeye calisan zorba araplar ve o zaman bunlara destek vererek büyükk bir hata yapan yahudi ve hristiyan insanlar icindir,medeni insanlar icin degil.Benim Rabbim herşeyi en iyi bilendir ve çok yücedir,kullarını bilir ve ona göre konuşur ve konuşturur. |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Sayin Ibra ve Ozedonus, aciklamaniz icin tesekkur ederim. Size gore o yazilarda (Ayetlerde) bir tuhaflik yok sanirim,ama bana gore cocukca yapilmis bir agiz dalasini andiriyor, kulhanbeylige ozenen, kenar mahalle cocuklarinin yaptigi agiz dalaslarini. Bilgili, alim insanlarin ifade tarzlari degil bu cumleler diye dusunuyorum. Saygilar |
| #5 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Oct 2006
| Müddessir süresi 11.Beni, yarattığım kişiyle başbaşa bırak. Ona bol mal ve gözü önünde duran oğullar verdim. 14.Kendisine alabildiğine imkanlar sağladım. 15.Sonra da o hırsla daha da artırmamı umar. 16.Hayır, umduğu gibi olmayacak. Çünkü o, bizim âyetlerimize karşı inatçıdır. 17.Ben onu dimdik bir yokuşa sardıracağım. 18.Çünkü o, düşündü taşındı, ölçtü biçti. 19.Kahrolası nasıl da ölçtü biçti! 20.Yine kahrolası, nasıl ölçtü biçti! 21.Sonra (Kur'an hakkında) derin derin düşündü. 22.Sonra yüzünü ekşitti, kaşlarını çattı. 23, 24.Sonra arkasını döndü ve büyüklük taslayıp şöyle dedi: "Bu ancak nakledilegelen bir sihirdir." 25."Bu, ancak insan sözüdür." 26.Ben onu "Sekar"a (cehenneme) sokacağım. 27.Sekar'ın ne olduğunu sen ne bileceksin? 28.Geride bir şey koymaz, bırakmaz. 29.Derileri kavurur Kalem Süresi 10- Şunların hiçbirine itaat etme: Yemin edip duran, aşağılık 11- Alabildiğine ayıplayıp kötüleyen, söz getirip götüren (gizlilik içinde söz ve haber taşıyan), 12- Hayrı engelleyip sürdüren, saldırgan, olabildiğince günahkar, 13- Zorba-saygısız, sonra da soysuz 14- Mal (servet) ve çocuklar sahibi oldu diye, 15- Kendisine ayetlerimiz okunduğu zaman: "(Bunlar) Eskilerin uydurma masallarıdır" diyen. 16- Yakında Biz onun hortumu (burnu) üzerine damga vuracağız. Alak Süresi 15- Hayır; eğer o, (bu tutumuna) bir son vermeyecek olursa, andolsun, onu perçeminden tutup sürükleyeceğiz; 16- O yalancı, günahkar olan alnından. 17- O zaman da meclisini (yakın çevresini ve yandaşlarını) çağırsın. 18- Biz de zebanileri çağıracağız. Leheb Süresi 1.Ebu Leheb'in iki eli kurusun ve (zaten) kurudu da. 2.Malı ve kazandığı ona bir yarar sağlamadı. 3.O alevli bir ateşe girecektir. 4.Hanımı da. Odun taşıyarak. 5.Boynunda da kalınca bükülmüş bir ip olarak En çok tartışılan bunlardır.Yorumu sonraya bırakıyorum. |
| #6 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Allah Adildir. Bu çerçevede herkes yaptığının karşılığını bulacaktır. Zerre kadar iyilik veya kötülüğü bulunan bunun karşılığını mutlaka görecektir. Adaletin gereği budur. Bir inanıp gereğini yerine getirmeyen kesim vardır, bir inanmayan, bir de inanmayıp üstüne düşmanlık beseleyen, karşı gelen kesim vardır. Her düşüncenin veya her insanın karşılaşacağı muamele farklı olması gerekmez mi. Günümüzü ele alalım. Bir terörö örgütü olan Pkk lılar bile bölüm bölümdür. BAzısı insanları katletmiştir, bazısı herhangi bir şekilde silahlı bir eyleme fiilen katılmamıştır. Devletin bu iki teröriste karşı muamelesi farklıdır. İkinci kişiye coğu zaman aflar da çıkmaktadır. Böyle olunca katliamları yapan kişiyle yapmayan kişiye aynı ceza verilirmi. Verilirse bu adil olur mu. Bu durumda En Adil olan dan böyle bir adaletsizlik beklemek de mantıklı olamaz. Kim, imanına ne kadar sahip çıkarsa mutlaka mükafatını görecektir. Kim Allah'ın emirlerini yerine getirmez, üstüne bir de kafa tutarsa, rekabet ederse, düşmanlık beslerse elbetteki çekeceği azabı daha şiddetli olacaktır. Şimdi burada itirazınız yukarıdaki ayetlere ise, dünyada da şunu savunmanız gerekiyor; İnsan öldürmenin suç olduğunu, bir cezası olmadığını düşünen bir kişiye bu suçu işlemesi sebebiyle verilecek cezayla, bir seri katile, yani bilerek isteyerek planlayarak belki de türlü işkencelerle bu katliamları yapan bir suçlunun cezası aynı olmalıdır. Bunu mu söylemek istiyorsanız. İnsan dünyada başıboş bırakılacağını-bırakıldığını zannediyorsa bu yukarıda verdiğiniz örnekler ve diğer tüm ayatler sizce mantıkdışı sayılabilir. __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
| #7 | ||
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Feb 2007
| Alıntı:
| |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|