"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Ekonomi

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Şarapla otomobili karıştıranlar .

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye ve Dünya Ekonomisi, Döviz, Faiz, Borsa

Konu Araçları
Eski31-01-07, 20:20  #1
Türesin
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Sep 2005
Şarapla otomobili karıştıranlar .

Bu gün araç vergisin birinci taksidinin son günüydü. Vatandaşlık borcumuzu yerine getirmek için ödemeye gittik.

Baktım vergiler geçen seneye göre yine artmış.

Eve gelir gelmez AKP'nin 444 25 44 nolu telefonunu arayarak ATİM'den Sayın Unakıtan'a şu mesajı yazdırdım.

" Nasıl hükümet ve maliyecisinizki, benim arabamın yaşlandıkça değeri düşerken sizler habire vergilerini arttırıyorsunuz. Yıllandıkça değeri artan şaraptır. Bizler otomobille şarabı karıştıran bir zihniyetle idare ediliyoruz. Üstelik benzin ve mazot'a da maliyetinin kat be katı vergi ödüyoruz, bu da cabası. Seçimler yaklaşıyor, halkı aptal yerine koyanı bizde o şekle koyarız. Sizleri kınıyorum."

Bütün bunları yazdırdıktan sonra ; adımı , soyadımı ve telefonlarımı yazdırarak gerçek kimliğimide söyledim.

Geçenlerde İzmir'de yapılan bir mitingte " Tayyibi alana Unutakıtan bedava " diye bağırıyorlardı.

Aslında " Tayyip bedava , Unakıtan bonus " demek gerekiyor.

Genç Parti ; benzini nasıl 1 ytl'ye nasıl indirebileceğini anlatırsa, Cem Uzan'ın geçmişine bakmadan oyumu ona vereceğim.

Saygılarımla.
Türesin is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski01-02-07, 13:17  #2
Türesin
Forumdan Uzaklaştırılmış

Kayıtdışı ekonominin önüne geçilememesi sebebiyle devlet akaryakıttan dünyanın en yüksek vergisini alıyor: 3,08 YTL'den satılan kurşunsuz benzinin rafineri çıkışı olan 0,99 YTL üstüne 1,36 YTL ÖTV ve diğer vergiler alınıyor.

Buyrun buradan yakın.

Saygılarımla.
Eski01-02-07, 13:24  #3
Türesin
Forumdan Uzaklaştırılmış

Bu ilke çerçevesinde 21.1.2000 tarihinden itibaren geçerli olan benzin ve motorin fiyatlarının hesabında esas alınan CIF maliyet değerleri;

Süper Benzin için 110 350 TL/Litre

Motorin için 101 450 TL/Litredir.

Halen devletin aldığı vergi ve fonların tutarı;

Süper Benzin için 373 500 TL/Litre

Motorin için 255 700 TL/Litredir.

http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/t...e1=49&page2=49

Kayıp ve kaçakları önleyemeyen, kayıt dışı ekonominin önlemini alamayan hükümetlerin bu kayıpları telafi etmek için nasıl bir kolay yol yol bulduğunun belgesidir.

Saygılarımla.

Türesin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 01-02-07 13:43 .

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 13:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)