| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Jan 2007
| geçen gün bir sünni dini sitesine girdim ve selamlaştık neyse aşure gününde imam hüseyinden bahsettim baktım kendini alevi diyen biri sünnilere küfür ediyor ...bişey ettiğimin yezitleri diye küfür etmesinin nedeni ise msn de evli sünni kadınların kendisiyle konuşmak istemesi -siz sözde müslümanlarsınız bişey ettiğimin yezitleri diye bende -sen alevi değilsin böyle küfür edemessin sanane konuşurlarsa konuşurlar diye alevilerde düşünce özgürlüğü var diye ertesi gün yeniden girdim beni silmişler nedenleri ise siteye uygunsuz yazılar yazdığımdan dolayıymış... ![]() |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Ya bu anıların bu platformda çözülecek yönü ne olabilir diye düşündüm.Aklıma gelen hemen şu oldu.Allah korusun bitgün mezhep çatışması bizdede olsa çok rahat kavga edeceğiz.Toplum olarak hastayız ve çare olan da yok ,yok.Kimse kendini kandırmasın. |
| #3 | |
| ben böyle kafalı insanların diyaloğa ve karşıt görüşe tahammül edemediklerini göstermek istedim |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Bir kültür olarak alevilik, kendini başkalarında karşı müsamahalı olma konusunda eğitmiştir denilemez. Aleviler, kendilerini saklamak zorunda olduklarından sadece az konuşmayı tercih ederler. siyasi ve toplumsal gelişimleri de toplumdaki demokrasi hareketleri ile paralel gitmiştir. insani özden payını alamamak sadece bir mezhebe ait bir olay olmadığı için bu tarz eylemler kendilerini alevi olarak kimliklendiren kimselerde de görülebilir. __________________
Av köpekleri henüz avluda oynaşıyor, ama avları, daha şimdiden ormanda ne kadar hızlı koşarlarsa koşsunlar, ellerinden kurtulamayacaklar. F. Kafka |
| #5 | |
| alevilerde diyaloğa kapalı çevreler 1965 den önce ki kuşaklardır 25-30 lu yaşlardakiler diyaloğa ve kendini saklamama eylemindedir... |
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| İnternet ortamında birçok Alevi sitesinde ''Alevilik aleyhinde görüş beyan edemezsiniz'' diye ön koşul var.Bazı Hristiyan forumlarda da ''Hristiyanlik aleyhinde yazamaz,başka bir dini tanıtamaz,Hristiyanlığı eleştiremezsiniz!'' benzer ön koşullar var. ''Sünni site'' diye hedef gösteriyorsunuz. Uygulama belki size göre yanlış olabilir. Bazan burada da bazı şikayetlerimiz olmuyor mu? Sitenin kendi mantığı ile ters düştüyseniz size ''güle güle''demiş olabilirler.Bu kadar açık bir küfür benim bildiğim kadarıyla ne Sünni gelenekte var ne de Alevi gelenekte.. Küfür zaten günah değil mi? Küfrü ne Alevi kitaba dayandırabilir, ne de Sünni! Öte yandan Alevi sitelerinde Sünniler'e hiç de Ehl-i Kitap sahibi gibi davranılmıyor. Geçmişin kini böyle akıtılıyor. Şimdi Alevilik hakkında örneklerden yola çıkarak ''Acaba?' diye akıl karıştırıcılığı yapsak olur mu ?Olmaz tabii! Bir televizyon sunucusu vardı ;Güner Ümit.Aleviler'e şaka yaptığını söyleyerek haddini aşan bir ''eşşek şakası'' yaptı;cezasını da belasını da buldu! Güner Ümit bu kadar sevilirken,hediyeler dağıtırken salt Aleviler mi protesto etti?Elbette genel insani bir protestoyu Sünniler ve Aleviler birlikte gerçekleştirdi. Kimi bağnaz İslami çoğumuz reddetmiyor muyuz? Bu bağnazlı ister Alevi yorumu olsun,ister Sünni yorumu olsun.'' Aleviler , Sünniler'e ''YEZİT SOYU!'' diyerek hakaret etmeyecek; Sünniler'de ''MUM SÖNDÜ YAPIYORLAR!'' diyerek hakaret etmeyecek. Bunlara dikkat edilmesi , saygı gösterilmesi,üstünlük taslanmaması gerekiyor. Aksi taktirde hepimizin bildiği gibi ''Rüzgar eken fırtına biçer!'' Dilin kemiği yok!Öfke baldan tatlı! Sonra hep beraber ''Öfkeyle kalkıp zararla oturma ihtimalimiz'' ,var! Saygılar, doğançay doğançay Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 02-02-07 02:25 . |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|