"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Atatürk'ün dikkat çektiği tehlike; Komünizm/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm. |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Başlıktan ve içerikten rahatsızlık duyan arkadaslarımızın isteği üzerine sadece link veriyorum.. İçerikteki farklılıkların yanı sıra, başlığın değişik bır içerik bulamadığım için üzüntülerimi değerli üyelerle paylaşıyorum.... Başlık ile ilgili kitap ülkü ocakları kütüphanelerinde mevcuttur, değerli yazarların makaleleri ile zenginleştirilmiştir, ilgilenenlerin ziyaretine açıktır.. ATAM İZİNDEYİZ, Atatürk'ün dikkat çektiği tehlike komünizm __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... erdi Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 23-02-07 21:41 . |
|
| #2 | |
| Bir tartışma konusu da M.Kemal'in "Komünizm, Türk Dünyası'nın en büyük tehlikesidir. Her görüldüğü yerde ezilmelidir." bu sözüdür doğruluğunu garanti edemem ama kimse de yalan diyemez heralde..... (Faruk Şükrü Yersel, Eskişehir Gazetesi, 1926) sözlerinde Türk Milleti'ne yaptığı uyarı açıktır. Bu nedenle Türk Milleti, komünizmi en büyük düşman bilmeyi ve gördüğü her yerde ezmeyi, Türklüğe karşı manevi bir sorumluluk olarak kabul etmektedir. __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Benim bildiğim kadarı ile mahkeme böyle bir söz sarf etmediği onanmıştır.Atatürk sosyalist tarzda bir devletçilik tarzı kuracağını kendi de ifade etmiştir.Nitekim öyle büyük bir siyaset adamı böylesine nesnel görüşlerde bulunmaz. __________________
Birer birer, biner biner, biner ölürüz Yana yana, döne döne, yine geliriz ay canım Biz dostu da düşmanı da elbet biliriz Vurulup düşenler gülüm, darda kalmasın ay canım |
|
| #4 | |
| Ben kehanette bulunmuyorum sn Nostrum bütün yazıların kaynağı yine yazıların sonunda mevcuttur... __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... |
|
| #5 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2005
| Alıntı:
Açtığın konu , Atatürkün güzel deyim ve sözlerini çok iyi derlemiş ve toparlamış olmandan dolayı seni kutluyor ve teşekkür ediyorum. Yüzyılın lideri, devlet yönetiminin dehası, büyük lider ve komutan Atatürk'ün bu sözleri bu konuda ne denileceğini çok iyi ortaya koyuyor. Korkarım ki bu büyük dehaya da laf uzatırlar. Onların önyargılarını Atatürk'ün kırmasını temenni ederdim. Ama umutsuzum. Zira onlar kendilerini Atatürk'ten bile daha büyük deha zannediyorlar. Atatürk'ün Komünizm hakkındaki değerli sözleride onlara davul zurna bile olsa, yinede az gelir. Saygılarımla. | |
|
| #6 | ||
| Alıntı:
Onlarca örnek verdim...Hala Atatürk'ün komünizm karşıtı olmadığını söylemezler umarım Saygılarımla.. __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... | |
|
| #7 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| O zaman öyle gerektiği için öyle söylemiştir! __________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. |
|
| #8 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2005
| Çok doğru söylüyorsun remat. Dediğin gibi söyleyen pek çok insan var. Yani zamanında Atatürk bazılarını uyutmak için öyle söyleme gereği duymuş diyebiliyorlar. Atatürk'e Kurtuluş savaşı için Rusyadan bimem ne kadar düka altını ve silah gönderildiğini biliyoruz. Buna rağmen Atatürk gerçeği görerek bu yardımın ne maksatla yapıldığını çok iyi biliyor.Ata'nın gözlerini boyayamışlar. Saygılarımla. |
|
| #9 | |
| ''... fukarası ve cahili çok ülkelerde ne kolay taraftar topladığı ise ortada bir gerçektir." M.Kemal'İn bu sözü üstünde sizi düşünmeye davet ediyorum çünkü harika bir tespit olmanın yanı sıra bu kitleyi kullanma amacınıda ortaya çıkarıyor... İnsanlar hala bu düşüncelere bel bağlıyor.Kaldı ki kim komünizmle kutulmuş ![]() Anlayana tabiki... __________________
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Atatürk'ün sosyalizm ile ilgili görüşleri... Siz karşı çıksanızda,Mustafa Kemal'in oluşturmaya çalıştığı toplum yapısı aşağıdaki gibidir...Ben demiyorum,Mustafa Kemal diyor; http://www.youtube.com/watch?v=FYWVN...related&search= __________________
Birer birer, biner biner, biner ölürüz Yana yana, döne döne, yine geliriz ay canım Biz dostu da düşmanı da elbet biliriz Vurulup düşenler gülüm, darda kalmasın ay canım |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|