"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Kendi Gerçeklerimiz ?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2006
| Kendi Gerçeklerimiz ? Benim Gerçeklerim : Gerçek bir savaşçı olmak : İnandığın değerleri savunmak ve inanmadıklarına karşı savaşmak. Gerçek bir bilge olmak : Bildiklerini paylaşmak bildiğini sandığında susmak. Gerçek bir insan olmak : Kendin için istediğini başkası için de istemek, kendin için istemediğini başkası için de istememek. Gerçek bi hayatı yaşamak : Ölüm vakti gelince , keşke dememek. İşte bunlar benim gerçeklerim .. Ve ben sizin gerçeklerinizide paylaşmak , öğüt almak isterim. Lütfen herkes kendi gerçeklerini bu beyaz sayfalarda sonsuzluğa bıraksın ve ortak değerlerin farkına varmanın hazzını yaşasın.... Sevgiler , Saygılar... __________________
Esip geçen rüzgarında bir yaprak olsam, yine de eser misin canım , yine benimle... ? |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: İstanbul-Denizli
| Gerçek bir savaşçı olmak:Barış için savaşmak. Gerçek bir bilge olmak:Bildiklerimi hayatla yüzleştirmek,pratikte kalan bir bilgi,beyinde boş kalabalık yapar. Gerçek bir insan olmak:Empati yapmak. Gerçek hayatı yaşamak:Sonsuza dek yaşayacak fikirler bırakmak. SAYGILAR... __________________
kağıt bir gemidir devrim kim bilir kaç yunus görmüş kaç DENİZ GEZMİŞ... |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| güvenilir olmak: insanlarda güven oluşturursanız saygı ile karşılanırsınız ahlaklı olmak: kendinizi ifade ederken ölçülü olmak kendi sınırlarınızı korumak başka sınırlara tecavüzde bulunmamak ortam elverdiğinde sınırları kaldırmak. maddi manevi sınırlarla çevriliyiz bu sınırları kaldırabilmek olgunlaşmayı gerektirir. Olgunlaşmamış bir süreçte sınır kaldırmak karşılıklı zarara yol açar. Kurallar gereklilikten doğar gerekli dönüşüm oluştuğunda kendiliğinden kalkar. tutarlı olmak: düşüncelerimizin ve pratiğimizin uyum içinde olması adil olmak: Hakettiğiniz kadarını istemek, hakedilen kadar vermek olduğu gibi görünmek: kendimizi olduğundan fazla yada az lanse etmemek Bilge kişi: Aklın egonun üstüne geçmesi durumu, evrende bir töz insan içinde bir terazi olmak. __________________
içimizdeki sahil turuncu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 17-02-07 13:30 . |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| Gerçek savaşçı olmak:Savaşa karşı savaşmak. Gerçek bilge olmak:Bildiğim kumsalda bir kum tanesi diyebilerek,kumsallara sahip çıkmak. Gerçek bir insan olmak:Dünya'yı kendi etrafımda dönüyor saymamak(benden ibaret değil) Gerçek bir hayatı yaşamak:Geriye bir kurşun kalem ve bir kırık gözlük bırakabilmek... __________________
ONLAR TÜRKİYE'NİN BÜTÜN YÜKÜNÜ 20 GENCİN OMUZLARINA YIKMAYA ALIŞMIŞLARDIR...(DHY) <<<Doğacak Güneş Gibi Halıın Kara Yazgısının Üstüne>>> |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Her zaman, her yerde, her şartta güçsüzlerin - ezilenlerin yanında olmak. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008 Ülke / Şehir: İzmir
| Ben olmak. __________________
Son bir gece daha çirkin olalım... aycha.. |
|
| #7 | |
| __________________
ey şimdi kara haber gibi bana yaklaşan sonra saadet olup yanımdan uzaklaşan sesler, ayak sesleri |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008 Ülke / Şehir: İzmir
| Düzen içi zorlanmayacağınız bir durum bence yinede kolay gelsin ![]() __________________
Son bir gece daha çirkin olalım... aycha.. |
|
| #9 | ||
| Alıntı:
Sahte gülücükleri öğrendiğiniz vakit herşey kolay ![]() __________________
ey şimdi kara haber gibi bana yaklaşan sonra saadet olup yanımdan uzaklaşan sesler, ayak sesleri | |
|
| #10 | |
Moderator ![]() Giriş Tarihi: Dec 2007 Ülke / Şehir: Dünya'da bir yerdeyim...
| Ölümsüz olmak... Yalnızca bir kadının rahminde ölümü yenmek değil amacım; ölümsü yenecek, geleceğe kalacak bir şeyler de üretmek... Bütün insanların amacı da bu değilmiydi ? Bu boş ve dev kubedde bir hoş seda bırakmak... __________________
"Gerçekleri yazmak, insanlara bir şeyler öğretmeye çalışmak, insanları düşünmeye, kendilerine dayatılanları yutmamaya yönlendirmek en ağır suç sayılıyor artık!" E.Ardıç. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|