| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
88 Galaksi/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Fizik, Kimya, Biyoloji, Astronomi, Jeoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: manisa
| Samanyolu galaksimizin etrafını çevreleyen 88 galaksi aşağıda belirtilmiştir.Bu galaksiler bazı şekillere benzetildiklerinden o ismi almışlardır.Kolay tanınmaları ve kolay bulunmaları için. Bunlardan yayılan ışınımlar insan beyinlerini sürekli etkilemektedir.Beyinler bu ışınlar etkisiyle programlanmaktadırlar. And Andromeda Andromeda Kasım Ant Antlia Pompa Aps Apus Cennet Kuşu Aqr Aquarius Kova Ekim Aql Aquila Kartal Eylül Ara Ara Kısaltma Latince Adı Türkçe'si En İyi Gözlem Ayı Sunak Ari Aries Koç Aralık Aur Auriga Arabacı Şubat Boö Boötes Çoban Haziran Cae Caelum Çelikkalem Cam Camelopardalis Zürafa Şubat Cnc Cancer Yengeç Mart CVn Canes Venatici Av Köpekleri CMa Canis Major Büyük Köpek Şubat CMi Canis Mimor Küçük Köpek Mart Cap Capricornus Oğlak Eylül Car Carina Karina Cas Cassiopea Koltuk / Kraliçe Kasım Cen Centaurus Erboğa Cep Cepheus Kral (Kral Sefe) Ekim Cet Cetus Balina Cha Chamaeleon Bukalemun Cir Circinus Pergel Col Columba Güvercin Com Coma Berenices Berenis'in Saçı CrA Corona Australis Güneytacı CrB Corona Borealis Kuzeytacı Temmuz Crv Corvus Karga Crt Crater Kupa Cru Crux Güneyhaçı Cyg Cygnus Kuğu Eylül Del Delphinus Yunus Eylül Dor Dorado Kılıçbalığı Dra Draco Ejderha Temmuz Equ Equuleus Tay Eri Eridanus Irmak For Fornax Ocak Gem Gemini İkizler Şubat Gru Grus Turna Her Hercules Herkül Temmuz Hor Horologium Saat Hya Hydra Suyılanı Hyi Hydrus Küçük Suyılanı Ind Indus Hintli Lac Lacerta Kertenkele Leo Leo Aslan Nisan LMi Leo Minor Küçük Aslan Lep Lepus Tavşan Lib Libra Terazi Haziran Lup Lupus Kurt Lyn Lynx Vaşak Lyr Lyra Çalgı Ağustos Men Mensa Masa Mic Microscopium Mikroskop Mon Monoceros Tekboynuzlu Mus Musca Sinek Nor Norma Cetvel Oct Octans Sekizli Ori Orion Avcı Ocak Oph Ophiucus Yılancı Temmuz Pav Pavo Tavuskuşu Peg Pegasus Kanatlıat Ekim Psc Pisces Balıklar Kasım Phe Phoenix Ankakuşu Pic Pictor Ressam Per Perseus Kahraman Aralık PsA Piscis Austrinus Güneybalığı Pup Pupis Pupa Pyx Pyxis Kumpas Ret Reticulum Ağcık Sgr Sagittarius Yay Ağustos Sge Sagitta Okçuk Sco Scorpius Akrep Temmuz Scl Sculptor Heykeltraş Kasım Sct Scutum Kalkan Ser Serpens Yılan Sex Sextans Altılık Tau Taurus Boğa Ocak Tel Telescopium Dürbün Tuc Tucana Tukan Tri Triangulum Üçgen TrA Triangulum Australe Küçük Ayı UMi Ursa Minor Küçük Ayı Haziran UMa Ursa Major Büyük Ayı Nisan Vel Vela Yelken Vir Virgo Başak Mayıs Vol Volans Uçanbalık Vul Vulpecula Tilkicik |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Arastirmani güzel sayin Özaltin, teskürler. Ancak bu yildiz isinimlarinin insani etkiledigi arastirmalari yapilsa da henüz spekülatif istatistiklere dayaniyor kanisindayim. Bunun belglenmesi bu gün icin gercekten cok zordur. __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
|
| #3 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Sn.Özaltın, Bu bilginin kaynağını ya da alıntıysa sitenin adını verebilir misiniz? |
|
| #4 | |
Onay bekleyen Yazar Adayı Giriş Tarihi: Sep 2005
| Sn.Özaltın sadece 88 galaksi mi var ,yoksa daha da var mı? |
|
| #5 | |
| Milyarlarca galasi, sayısını Allah bilir. 88 galaksi güneş sistemimiz dolayısıyla samanyolu galaksimizin 6 yönden çevreleyen etkili galaksiler olarak geçer.yoksa evrendeki galaksileri saymak biraz zor gibi. Bu galaksilerden gelen radrasyon veya ışınım beyinlerimiz olumlu veya olumsuz yönde etkilemektedir.Güneş sistemindeki gezegenlerde bu oranları azaltmakta veya çoğaltmaktadır. Astronomi ve astroloji siteleri ve Mevlana hz nin mesnevisinde de bazı dini belgelerde de bir araştırma yaparsanız çok ilginç sonuçlara varabilirsiniz. |
|
| #6 | |
| :-) blmedilerimizi allah bilir? Haklisiniz; bir zamanlar H2 O da bilinmediginden, su allah tarafindan getirilmisti, simdi hidrojen ve oksijeni allah bilir diyoruz. Bakalim, daha neleri allah bilecek, neleri biz? saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
|
| #7 | |
| Sayın Canugur, Ne alaka şimdi!... Dine saldırmak için fırsatları kaçırmıyorsunuz ama arkadaşın orada söylemek istediği "ne kadar olduğunu şimdiki teknoloji ve bilgimizle kesin söyleyemeyiz" anlamındadır. Ahmet Hulusi'nin kitaplarını okuyup etkilenmiş olması sebebi ile bazı konularda yanlış ve eksik konuşuyor diye hemen dine saldırmanız gerekmiyor. Konuyu saptırmayalım. Saygılar, |
|
| #8 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Sn.Özaltın, Evrendeki galaksi sayısının 200 milyar olduğu sanılmaktadır. Ayrıca bu altı yön de nerden çıktı? Bunun kaynağı nrdir? Neden beş ya da yedi-on yirmi değil de altı? Evrende bir yeri belirleyebilmek Einştein'in dört boyutuyla mümkündür. Önceleri dünya evrenin merkeziydi, yanlış olduğu anlaşıldı. şimdi siz galaksimizi evrenin merkezi yaptınız. |
|
| #9 | ||
| Alıntı:
Ben neden dine karsi yazayim ki? Arkadasin söyledigine paralel bicimde yazdim. Bilmsel konular tartisilirken, bilinmezlerle karsilasildiginda sonuclar hemen tanri kavramina baglaniyorsa, ben de buna karsi binlerce örnekten yalnizca (su) H2O örnegini vermek durumunda kaldim. Biz ne biliyorsak, inandigimiz gücler de aynen onu biliyor demek istiyorum? saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal | |
|
| #10 | ||
| Alıntı:
Evrendeki galaksi sayımı teknoloji ve ilim arttıkça sayıda mutlaka artacaktır ben kesin rakam vermem mümkün değil babında Allah doğrusunu bilir dedim. 6 yön : sağımız solumuz önümüz arkamız üstümüz altımız olarak. Bizim galaksimiz evrenin merkezidir diye bişi demedim ki ben Sayın Canugur, Bana istediğinizi söyleyebilirsiniz ben haklı çıkarsam da siz haklı çıkarsanız da anlaşırız ama dine bir ithafta bulunmayın, yanlış varsa mutlaka bizden kaynaklanmıştır biz üstümüze alırız. saygılar | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|