"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| Bu konuyu siyasete açmayı düşünmüştüm ama vazgeçtim.Vazgeçmemin nedeni de karşı görüşte olabilecek arkadaşlardır. Aranızda Samanyolu TV'yi izleyen mutlaka vardır.Kimseye lafım yok.Günlük hayatta TV izlemem demiştim daha önceki yazımla çelişmemesi için bunu açıklamam gerekir.Şu an babamın yanındayım ve babam(?)STV izler.O TV açtıkça kaçmaya çalışsam da''gel buraya''sözü yapışır suratıma.Bu neden le tam 6 gündür STV izliyorum En başta önyargısızca oturdum TV'nin başına ilk açtığıumda ak sakallı dedeler çıkınca gülmemek için kendimi zor tuttum.Yani olur dfa bu kadar mı olur?Her gün bir aksakallı dede.Ama mutlaka var...Asıl konuya geleyim size içeriğinden bahsetmek isterim. *Yağmurdan Sonra adlı bir dizi var.Perşembe günleri 19:45'te,oturup izlemek zorunda kaldım.Dizide anlatılanlar şu:bir Ermeni dadı(tabi ki kötü kalpli),2 aslen Ermeni fakat sonradan müslüman olmuş kişi,babalarının haberleri yok--gerçi izlediğim bölümde öğreniyordu--...Neyse,ben size sonucu söyliyeyim:dizide bütün Ermeniler kötü,bütün müslümanlar iyi.Evet,hepsi...Hatta o iki kişi de müslüman olduktan sonra yararlı işler yapıyor *Gelelim aksakallı dedeler mekanına:''Büyük Buluşma''ne zaman olduğunu bilmiyorum.Geçen bölümünde internetin insanları tuzağa düşürdüğünden.Hatta''sadece tuzağa düşürdüğünden''bahsedilmiş.Gerçekten izlemeliydiniz.Bu kadar olur!!!Ak sakallı dedeler türüyor,ve internete giden kadına ders veriyorlar filan.. İşin sonucu program sürekli bu tür şeylere odaklanmış ve bunları önyargısız izledim.Babamın yanına gelmekten en çok da bu yüzden nefret ederim.Arada sırıttığımda''Ermeni tohumu''(hazır filmede de hiddetlenmişken)laflarını işittim Ben,sizlerin yorumlarını bekl,iyorum,söyleyecek neyim olsun daha??? __________________
sÜpÜrGeSiNi eLiNdEn dÜşÜrMeYeN BiR cAdInIn lAnEtİ oLmAlı bU...yA dA kOcA bİr şEhRe TanRıNıN iHaNeTi... |
| #2 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Sayın Nilsu, Bahsini ettiğiniz dizide, (takip edebildiğim kadarıyla) Ermenilerle ilgili herhangi bir yönlendirme hikaye veya br karakter yoktur. Ne daı, ne diğer sonradan Müslüman olan karakterler Ermenidir. Bu durumda tüm Ermenilerin kötü tüm Müslümanların iyi olduğu fikrini bence siz hiç olmadığını varsaydınız önyargılarınıza sormalısınız. Dizide Ermenilere herhangi bir atıfta bulunulmamasına rağmen bu karakterleri Ermeni olarak isimlendirmeniz bence sizdeki yine olmadığını varsaydığınız önyargıların sonucudur. Ermenilerden de pekla iyi ve kötü insnalar çıkacaktır. Neden her gördüğümüz kötüyü "Bu Ermenidir" şeklinde isimlendiriyoruz ki. Diğer programda ise, İnternetin gerçeklerine değinilmiş. Ne yazık ki, internette her site-sayfa bu forum gibi değil. Bazı forumlarda yeni Samastlar yetişirilmekte, bazı msn kullanıcıları (programda olduğu gibi) ağlarına yeni cahil kurbanlar düşürmeye çalışmakta... (Programı geçtik, şahsen kendi gözlerimle bu olayların birçoğunun şahidiyim.) Bugün internetin kullanımını yararlı-zararlı tartısına vursak, zararlı kısmının azımsanmayacak derecede olacağını tahmin etmek güç değildir. Üstelik program da internetin iyi yönleri de karakterin internet kullanımına başladığı ilk günlerde veriliyor. Dikkatli izlememişsiniz. Ah bu önyargılar. Babanızın etkisinde çok kalmışsınız. ![]() __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
| #3 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Nov 2006
| Samanyolu dini yayınlar yapan bir tv'dir..Ak sakkallı dedeler olmiyacak ta kim olacak nilsu ? |
| #4 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Feb 2007 Ülke / Şehir: -İST-7KULE-
| dini içerikli bir yayın yapması bir televizyon kanalını kötü yapmaz,eğer ki yayın akışında yasalara veyahut toplumun genel ahlak ilkeleri ve adaba aykırı bir şey varsa koskoca rtük kurumu var,şikayet edin gereği yapılır.ama bunun dışında size aykırı gelen bir yayın var diye bir tv kanalını kötülemek hiç doğru bir şey değil.unutmayın ki her tv kanalının bir misyonu vardır ve piyasadaki tüm kanallarda misyonunu kanunlar çerçevesinde icra etmek zorunda...bunları söylediğim için beni samanyolu izleyeni olarak düşünmeyin ben sadece gerçekleri söylüyorum... |
| #5 | |
Admin ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Zannedersem Fethullah Gülen'in kanalı.. Fakir insanlara din sömürüsü yapılarak, onlardan alınan yüklü miktarda paralarla, zavallı halkın paralarıyla açılan bir kanal.. Ne beklenebilir ki. STV=Sömürü Tv.. __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. Elenorin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 03-02-07 17:48 . |
| #6 | |
| Fakir insanin parası mı varki parasını alsınlar?Yanliş söylediniz..Fakir insanlara para vs.. yardimi yaparlar.. |
| #7 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Feb 2007 Ülke / Şehir: -İST-7KULE-
| dini savunmak sömürü ve halka hakaret ise din düşmanlığı ve dine aykırı(kasıtlı şekilde ya da reklam amaçlı) yayınlar yapmak da aynı değer de olmalıydı...pozitif şekilde bakamıyorsunuz arkadaşlar... sadece kendinizi ortaya atarsanız yenilirsiniz,hemde kendi kendinize,zafer kazanmak için bir karşıtınızın olması şart...sanırım bu sefer anlaşıldı |
| #8 | ||
| Alıntı:
Ancak belediyeler içinde yakın tanıdıklarım oldugu için Futhullah Gülen çarkının nasıl işlediğini biliyorum. En son olan olay gerçekten tüylerimi ürpetmişti. Kurban kesmek için milleti fena halde kandırıp daha sonra verdiği paranın sadece yarısını karşılayacak nitelikte et getiren insanlar fakirleri bunun gibi bin bir çeşit yolla sömürüyor.. Takdir edersiniz ki bunca okul, bunca hastane parasız olamaz. Bu paraların nereden geldiğini görünce içimde nefret yükseldi bu adamlara karşı. Sömürü Tv'de bu yollarla açıldığı için asla bu kanala bakmam.. İncinmemenizi umuyorum. Ne yaparsa yapsın ama halkı sömürmesin, benim tek dileğim bu. Çünkü halk fakir ve eğitimsiz, sömürü için oldukça elverişli.. __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. | |
| #9 | |
| Hassasiyetiniz için teşekkürler..Ama sizde biliyorsunuzki beş parmağın beşide bir değildir..Heryerde bahsettiğiniz gibi kötü niyetli insanlar olabilir ki böyle birşeye katiyen inanmam gözlerimle görmedikçe..Ama bunu bütün fethullahçilara mağletmek yanliş..Çünkü çoğu kez bulundum hepsi gerçektende çok iyi insanlar.. |
| #10 | |
| İçinde iyi insanlar olduğu su götürmez bir gerçek.. Dediğim gibi insanlar din duygularına önem veriyorlar, tabi ki bunların içinde çok iyi insanlar olacak. Ancak dişlinin ana bölümleri sömürü üzerine kurulmuş. Her neyse düşüncelerim bu yöndeydi. Daha fazla konuşmak doğru olmaz sanırım.. Saygıyla.. __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|