Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski22-08-05, 01:50  #1
ugurozaltn

ugurozaltn'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2005
Ülke / Şehir: manisa
Ben deli miyim acaba

Hiç bir siyasi görüşü tutmadım, tutamadım.
Hiç bir partiye oy atmadım, atamadım

Hiç bir spor klübünü tutmadım,seyretmek içinde para harcamadım, harcayamadım
Hiç bir dini cemaatin yobazı olmadım, olamadım,çok uğrassalarda.
Hiç bir ekonomik kuruluşun yalakası olmadım,hiç bir paralıya yaltaklanmadım.

Hiç bir zalimden korkmadım,
Hiç bir gıybetçinin gıybetinden korkmadım, bildiğimden şaşmadım.
Hiç bir tamahım, hırsım kalmadı,

Bu normallik midir yoksa......
ugurozaltn is offline  
Eski22-08-05, 13:42  #2
ali0_1
Forumdan Uzaklaştırılmış

Şan,şöhret, makam kime ne getiriyor ki???

Spor olayları apayrı bir başlık konusu...

Sporun içine silah da girdi, para da...

Böyle bir Dünya da yapılacak en doğru şey ilimle Allah a ulaşmaya çalışmaktır...
ali0_1 is offline  
Eski22-08-05, 14:23  #3
ugurozaltn

ugurozaltn'nın Avatarı

Ülke / Şehir: manisa

Böyle güzel bir söze <<inşallah, nasip olsun>> denmez de ne denir
ugurozaltn is offline  
Eski24-12-06, 15:01  #4
NİLSU

NİLSU'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: Ankara

Bunları söyleyebilmek için her şeyi iyi bilmeniz gerekir bence...Aksi takdirde bence bu delilik değil;sadece gerçekleri göremeyiş olur ya da dediğim gibi zıttı...Hem o zaman şunu da eklemeniz gerekir bunları söyleyebiliyorsanız''hiç bir(ya da bir)Tanrı'ya inanmadım''...Bu yaşam felsefenizse bir kopukluk var...İsterseniz biraz düşünün,anlayacaksınız çok da zıt bir şey söylemediğimi.Saygılar...

<<<Doğacak Güneş Gibi Halıın Kara Yazgısının Üstüne>>>
NİLSU is offline  
Eski25-12-06, 18:11  #5
mayıs

Giriş Tarihi: Jun 2006

Hiç çocukken yaramazlık yapmadım, yapamadım
Hiç erkek arkadaşım olmadı, olamadı
Hiç yüksek sesle bağırmadım, bağıramadım
Hiç kavga etmedim, edemedim
Hiç kendimi savunmadım, savunamadım
Hiç el ele sahillerde dolaşmadım, dolaşamadım
Hiç gizli saklı bir şey yapmadım, yapamadım
Hiç aileme karşı gelmedim, gelemedim
Hiç aşırı uç olmadım, olamadım
Hiç hayır demedim, diyemedim
Hiç evet de demedim, diyemedim
Hiç işi asmadım, asamadım
Hiç iyimser olmadım, olamadım
Hiç kahkaha atmadım, atamadım
Hiç çılgınlık yapmadım, yapamadım
Hiç özgür olmadım, olamadım
Hiç kendi hayatımı yaşamadım, yaşayamadım
Hiç bir sporu sevmedim, sevemedim
üstelik bunlar için hiç kılımı da kıpırdatmadım, kıpırdatamadım

Yoksa ben deli miyim? Kimse söylemesin, normal değil miyim demiyorum artık.

mayıs Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 25-12-06 18:16 .
mayıs is offline  
Eski25-12-06, 18:29  #6
9mm Parabellum

9mm Parabellum'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: Evrenin Merkezi

Alıntı:
Sayın ugurozaltn şöyle demiş:

Mesajı Göster
Hiç bir siyasi görüşü tutmadım, tutamadım.
Hiç bir partiye oy atmadım, atamadım

Hiç bir spor klübünü tutmadım,seyretmek içinde para harcamadım, harcayamadım
Hiç bir dini cemaatin yobazı olmadım, olamadım,çok uğrassalarda.
Hiç bir ekonomik kuruluşun yalakası olmadım,hiç bir paralıya yaltaklanmadım.

Hiç bir zalimden korkmadım,
Hiç bir gıybetçinin gıybetinden korkmadım, bildiğimden şaşmadım.
Hiç bir tamahım, hırsım kalmadı,

Bu normallik midir yoksa......
Herkesin olmak istediği fakat olamadığısınız.
Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! (NECİP FAZIL KISAKÜREK)
9mm Parabellum is offline  
Eski25-12-06, 19:01  #7
erdi

erdi'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006

Alıntı:
Sayın norma şöyle demiş:

Mesajı Göster
Hiç çocukken yaramazlık yapmadım, yapamadım
Hiç erkek arkadaşım olmadı, olamadı
Hiç yüksek sesle bağırmadım, bağıramadım
Hiç kavga etmedim, edemedim
Hiç kendimi savunmadım, savunamadım
Hiç el ele sahillerde dolaşmadım, dolaşamadım
Hiç gizli saklı bir şey yapmadım, yapamadım
Hiç aileme karşı gelmedim, gelemedim
Hiç aşırı uç olmadım, olamadım
Hiç hayır demedim, diyemedim
Hiç evet de demedim, diyemedim
Hiç işi asmadım, asamadım
Hiç iyimser olmadım, olamadım
Hiç kahkaha atmadım, atamadım
Hiç çılgınlık yapmadım, yapamadım
Hiç özgür olmadım, olamadım
Hiç kendi hayatımı yaşamadım, yaşayamadım
Hiç bir sporu sevmedim, sevemedim
üstelik bunlar için hiç kılımı da kıpırdatmadım, kıpırdatamadım

Yoksa ben deli miyim? Kimse söylemesin, normal değil miyim demiyorum artık.
Sn Norma eğer bu eylemlerde bulanamamanızı açıklaması (,)virgülden, önceki kısım ise siz kendinizi, kendi doğrularınızla veya doğrularınızda yetiştirmişsiniz...
Eğer (,) sonraki kısımsa ya engellendiniz ya yeterli değildiniz...
Bunun cevabı size özel olmalı herhalde...
Delikle alakalı olduğunu sanmıyorum!!!
Eski25-12-06, 19:42  #8
mayıs

Her ikisi de sn erdi, her ikisi de...

Hiç çocukken yaramazlık yapmadım,yapmak istediğimde hemen uslu çocuk olmam beklendiği aklıma geliyordu ve beceremiyordum da, yapıma ters düşüyordu
Hiç erkek arkadaşım olmadı, olamadı; olabilirdi herkes gibi, ama olmaması isteniyordu, haberleri olmayabilirdi de, ama bunu da beceremiyordum, çünkü hemen dost oluveriyordum, itici bir iyi halim varmış, erkeklerin genç yaşlarda pek istemeyeceği kız tiplerindendim, erken büyümüş,suskun, korkak ve sıkıcıydım yani, üstelik vicdanımdan da korkuyordum

Hiç yüksek sesle bağırmadım, bağıramadım; bir genç kız bağırarak, sert konuşmazmış, evde de pek yüksek ses olmazdı, alışkanlıktan korkmuşumdur hep bağıran insanlardan, bazen feribotun tepesine çıkıp kendi bağırma sesimi duyma merakımdan bağırmak isterdim, ama utanır tek başınayken bile yapamam

Hiç kavga etmedim, edemedim; hep sakin ortamlarda yetiştim, çocukken edecek olduğumuzda hemen durdururlardı daha başlamadan, ilkellik ve bize yakışmayan bir şey olduğu benimsetilirdi. Bir de hemen boyun eğen bir halim var, kavga etmeye değer bir şeyin olduğuna inanmıyorum bu hayatta, sinirlendiğimde tam da kavga edecekken bir şey durdurur beni. Kaçarım kavgadan

Hiç kendimi savunmadım, savunamadım; çocukken yanlış bir duruma düştüğümüzde babam asla cevap vermememizi, her şeyi oluruna bırakmamızı, zamanın doğruyu çıkaracağını, sabrın erdemini öğretmek için didinip durdu. Sonunda peygamber sabrını öğretti bize. Her türlü haksızlığa karşı cesaretsizce susuyorum, savunabilirim de aslında ama ben doğruyu bildiğim ve yaptığım sürece savunmayı umursamıyor, başka yollarını buluyorum.

Hiç el ele sahillerde dolaşmadım, dolaşamadım; eh yukarıdaki deyimle hiç erkek olmayınca doğal olarak yapamıyorsunuz da.

Hiç gizli saklı bir şey yapmadım, yapamadım; gizli saklı her şeyden nefret ederim. Çünkü insanları hep zor duruma düşürür. Bunu hep gördüğüm için ve vicdan azabı duyan biri olduğum için yapmadım, yapamam da.

Hiç aileme karşı gelmedim, gelemedim; aileme fazla düşkünüm, onları kaybetmekten, üzmekten korkarım, kendi yaşamımdan vazgeçmeyi tercih ettim, bilerek isteyerek ve mecburen.

Hiç aşırı uç olmadım, olamadım; hiç bir konuda aşırı olamıyorum. Çünkü hem doğru olmadığını düşünüyorum, hem de yetiştirilmeyle alakalı.

Hiç hayır demedim, diyemedim; istemediğim şeyler için hayır diyemedim, desem de farketmezdi.

Hiç evet de demedim, diyemedim; istediklerime de evet diyemedim, desem de farketmezdi.

Hiç işi asmadım, asamadım; biraz işkoliğim, başkaları gibi yavaş ve bahaneli kaçışlarda bulunamıyorum. Zaten imajım yüzünden istesem de bana karşı bu konuda müsamaha göstermezler. Baştan yanlış yaptım yani. Geri dönüş yok.

Hiç iyimser olmadım, olamadım; bu da insanın elinde değil, sanırım sonbahara meyilli olduğumdan.

Hiç kahkaha atmadım, atamadım; bu da bağırma ve kavga etme gibi, yeni yetme zamanımızda annem yüksek sesle gülmeyin ayıp derdi hep, alışkanlıktan yapamıyorum bir de hiç bir şey bana kahkaha attıramıyor nedense belki de gülmeyi bilmiyorum ya da espri, neşe anlayışım biraz zor.

Hiç çılgınlık yapmadım, yapamadım; bunu da anlamak zor değil. Ama içimde hep fırtınalı çılgınlıklar vardır hep, aslında belki de inanılmaz çılgın olabilirdim böyle olmasaydım. O da olamadı işte. Ama ahdim var bir gün benden beklenmeyen bir şeyi yapacağım.

Hiç özgür olmadım, olamadım; ben özgürlüğün insanın tek elinde olmadığını düşünüyorum. Yani bağlı bir topluluk, aile varsa kim özgür olabilir ki zaten? kimse değil bana göre.

Hiç kendi hayatımı yaşamadım, yaşayamadım; başkalarının parmaklarıyla işaret ettiği hayatı yaşamak bazen bazı insanların kaderi olabilir, değiştirmeye çalışırsınız olmaz bırakır ve onlarınkini yaşarsınız. Her şeye alışıyor insan.

Hiç bir sporu sevmedim, sevemedim; beni yoran hiç bir şeyi sevmiyorum. Ama haftada üç gün spor salonuna gidiyorum, mecburen sağlığım için ve ailecek üye olduğumuz için. Bunun neyle alakası olursa olsun iyi ve normal bir şey olmadığını düşünüyorum.

Şimdi bu durumda virgülün her iki yanı da geçerli benim için. Yapmadım, olmadı,izin verilmezdi çoğuna zaten yine de yapabilirdim, fırsatım, zamanım ve ortamım vardı ama işte onu da yapamadık. Bunun özel olduğunu sanmıyorum aslında böyle çok fazla insan var.
Sanıyormusunuz ki özellikle kadınların çoğunun durumu bundan farklı? Üstelik sadece bu da değil, başka bir sürü nedenden ötürü insanlar böyle, biraz da anormal davranışlı bir hayatı sürüp gidiyor. Belki erkekler biraz daha şanslı hayatta. Kıymetini bilin yani konumunuzun.
Neye giriyorsa girsin bunun nedeni pek de normal bir durum değil yani böylesi.

mayıs Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 25-12-06 19:49 .
mayıs is offline  
Eski25-12-06, 20:12  #9
Anadolu
Ayrıldı

Giriş Tarihi: Aug 2006
Bu saat var,gerçekten

Ünlü bir hastanemizden,henüz onbeş gün öncesi,hastane Manisa'da.
Hastanenin girişinden içeri adımlarımızı attık.Arkadaşım gerekli işlemler için sıraya girdi.Ben duvardaki afişlerle meşgulüm.Pür dikkat okuyorum.Sonra duvardaki saatde takılı kaldı gözlerim.Saatte bir tuhaflık vardı.Dikkatimi tamamen ona yönelttiğimde,sadece 12 ve 6 rakamlarının yerinde olduğunu farkettim.Ama gariplik başkaydı sanki.Artık tamamen saate konsantre olmuştum.Salise tersine çalışıyor,akrep ve yelkovan tersine dönüyordu.Saat tersine çalışıyordu.Bunu farkettiğim an içimde fırtınalar kopmaya başlamıştı.
Sadece dondum bir an.Sonra düşünmeye başladım.Bu konu kafamda epey yer etmişti.Sonunda kendimce bir karara vardım.Evet,bir şeylerin düzelmesi için dünya tersine dönmeliydi.
Eski25-12-06, 20:20  #10
mayıs

Kesinllikle aynı fikirdeyim. Hatta el çırparak onaylıyorum. Dünyanın tersine dönmesi gerekiyor evet hatta içindeki insanların tamamen baş aşağı dönmesi gerekir. Beyinleri ve kalpleri yanlış yerde duruyor sanki. Onları yerine getirip doğru işletinceye kadar ters çevirip silkelemeli. Ama bu mümkün mü ki Anadolu? Bozuk saatlerin bile doğruyu gösterdiği zaman oluyor ama dediğinizin gerçekleşmesi imkansız. Bu durumda böyle sürüp gidcek sanırım. Bakın şimdi çözümünüzün yarattığı sevinç kursağımda kaldı!
Acil manisaya gidin (ama hasta olarak değil) ve saate bakıp yeni bir çözüm bulun, benim için, lütfen...

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 11:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)