| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
| TV5'te Hrant Dink'ten Ermeni soykırımı röportajı / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Ermeni soykırımına Hrant Dink'in bakış acısı. 5 soru var Hrant Dink'e yöneltilen. 1)Ermeni dramından bahsederken , Genocide mi (jenosid) yoksa katliam mı demeliyiz ? Kelimelerin taşıdıkları anlamlar çok önemli . 2)Peki neden hala T.C olanları kabul etmiyor ? 3)Girişte ve burada Atatürk resimleri gördüm . Neden ? 4)Avrupalılar , Ermenilerin o dönemlerde düşücekleri durumu , nasıl bir tehlike altında olduklarını biliyorlardı . Niye kararsız davrandılar . Hatalı değiller mi ? 5)Son sorum . Sizin gibi düşünen çok Ermeni var mı . Yoksa yalnızmısınız ? __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. Elenorin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 04-02-07 01:14 . |
|
| #2 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Röportajı dinledim. Hrant Dink'in düşüncelerini ne kadar barışçıl anlattığına iyi bir kanıt bu görüntüler. Soykırım karşısında avrupanın tutumunu da belirttiği için konuyu buraya açtım.. İyi seyirler.. __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. |
|
| #3 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Feb 2007 Ülke / Şehir: -İST-7KULE-
| abi soru soran adam fransızca konuşyor,ne sorduğunu anlayamıyoruz anca HRANT DİNK'in konuşmasından bir şeyler çıkarabiliyoruz,ama gene de güzelmiş... |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: izmir
| onun ölümü kime yaradı? dünya, dünyanın barışını isteyen birini kaybetti ![]() onun bu tavrı DERS OLSUN DERS OLSUN DERS OLSUN... |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| Harika mesajlar içeriyor.Son derece barışçı söylemler... Teşekkür ederim paylaşım için,emeğine sağlık. "Uluslarasında bu konu kendi siyasal çıkarları için,uluslarası arenın bir mezesi olarak kullanıldı dünyadaki devletler tarafından." Bu cümleyi bir Ermeni'nin söylemesi objektif oldugunu gösteriyor. |
|
| #6 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Görüşleri ile görüşlerim büyük oranda uyuşmasa da(bu konu hakkında değil,genel olarak,siyasi diyebiliriz),daha önceden izlediğim bu videoyu burada paylaşmanız gerçekten çok iyi olmuş,tekrar izleme fırsatı bulmuş oldum. “Aynı adamlar, aynı çakallar hem öldürüyorlar, hem de anıtı başında nutuk çekiyorlar,” 'Bir ölüyü şana şerefe boğuyorlar ki, bir başkasının yaşamını zehir edebilsinler." Hrant Dink bu toprağın çocuğuydu,birileri kabul etse de etmese de durum böyledir ve ebediyen de böyle kalacaktır.O bu torprağın insanıydı,ben ne kadar Türkiyeli isem o da öyleydi,bu toprağı birçok kişiden daha fazla sevdiğine eminim.Yukarıda yazdığım Jean Paul Sartre'nin sözleri de duruma çok uyuyor.Ben olaydan iki tür rant sağlandığı görüşündeyim,milliyetçilerin üzerine yıkılmak istendi,sonra orduya,olmadı,aynı şekilde buna cevaben milliyetçi damarları kullanarak oy almak isteyenlere de gün doğdu. Ama hiçbiri bilmiyordu ki Hrant bu toprağın evladıydı.Geçen okuduğum bir köşey yazısında güzel bir cümle görmüştüm,"Halbuki o sizden yüreğinin sızısını görmenizi isterdi, ayakkabılarını değil."Tamamen katılıyorum,sözüm herkese,milliyetçi de olsa,solcu da olsa,başka birşey de olsa,ne olursa olsun bu olayı başka yönlere çeken herkese,ama bu adamı karalamasınlar,ruhunu kirletmesinler,üzerinden oyunlar oynanmasın.Amacım ermeni soykırımıydı milliyetçi-solcu olayıydı falan değil,Hrant Dink'in ruhu kirletilmesin,o TÜrkiye'liydi ve bu toprağın evladıydı.Dile getirdiklerinde katıldığım noktalar da katılmadığım noktalar da oldu.Ama görüşlerdeki farklılıklara herşeye rağmen o bu toprağın evladı,bu toprağın çocuğuydu ve birçoğundan da daha fazla seviyordu bu ülkeyi bu toprağı bu insanları.Ama biz halen araya nifak sokmaya çalışanlarla birlikteyiz,saçma tartışmalar içindeyiz. İnancım dolayısıyla da tekrardan Allah rahmet eylesin diyorum. saygılar __________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. |
|
| #7 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Feb 2007
| sözüm herkese,milliyetçi de olsa,solcu da olsa,başka birşey de olsa,ne olursa olsun bu olayı başka yönlere çeken herkese,ama bu adamı karalamasınlar,ruhunu kirletmesinler,üzerinden oyunlar oynanmasın.Amacım ermeni soykırımıydı milliyetçi-solcu olayıydı falan değil,Hrant Dink'in ruhu kirletilmesin,o TÜrkiye'liydi ve bu toprağın evladıydı.Dile getirdiklerinde katıldığım noktalar da katılmadığım noktalar da oldu.Ama görüşlerdeki farklılıklara herşeye rağmen o bu toprağın evladı,bu toprağın çocuğuydu ve birçoğundan da daha fazla seviyordu bu ülkeyi bu toprağı bu insanları.Ama biz halen araya nifak sokmaya çalışanlarla birlikteyiz,saçma tartışmalar içindeyiz. İnancım dolayısıyla da tekrardan Allah rahmet eylesin diyorum. saygılar __________________ remat arkadaştan alıntı yaptığım bu cümleler tercüman oldu yüreğime,kendi cümlelerim ile yazmak isterdim ama şimdilik bu kadar güzel yazabileceğimi sanmıyorum.konuyu açan arkadaşa da remat arkadaşa da teşekkür ederim |
|
| #8 | |
Onay bekleyen Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jan 2007
| onun ayakkabısnın altı delikti..onu öldürenlerin kafatasının içinde kapkara bir delik var...öyle olmasalardı ne için..kim için..kimi...ne hakla olduğunu dahi bilmeden insan öldüremezlerdi....ermeni değilim ...ayrılıkçı değilim..milliyeçi değilim...sosyalist..komünist hiç değilim...ama insan olarak hissettiğim bu... |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2006
| İşte objektif olmak böyle birşey olsa gerek.Sayın dink yaşasaydı elini sıkıp hatta öpüp onu kutlamak isterdim bu kadar açık yüreklilikle objektif olduğu için.Böyle bir insanın her dediğine inanır ve savunurum.Bakın ne güzel söylemiş bizleri siyasi malzeme olarak kullanıyorlar bütün avrupa ve amerika.Bizler kardeş gibi yaşıyorken bu ülkede o acıların yaşanmasına sebe avrupa ve amerika demiş.İşte bir ermeninin ağzından gerçekler bu kadar güzel açıklanabilir.Ama biz ermen haklarını savunanlar ne yapıyoruz varsa yoksa devlet suçlu devlet katil diyoruz buda ikiyüzlülük deyilmi.BİR ERMENİ BİLE BUNU DEMİYOR VE OLAYLARA OBJEKTİF YAKLAŞABİLİYOR.Birazda dış güçler gerçeğini kabul etmek lazım.Devamlı devlete laf söyleyenler aslında ermeni kürt hakkını savunmaya niyetleri yok onların derdi türkiye cumhuriyetiyle sayın dink bile bunu söylemiş fransanın derdi biz deyiliz derdi türkiye ile hesaplaşması bizi mese olark kullanıyorlar.İŞTE GERÇEK.Böyle bir adamın her zaman yanındayım herkes keşke böyle olsa varsa bu ülkenin suçu ger.ek anlamda karşılıklı hatalar tartışılmalı ermenilerin canililikleri ve türklerin canilikleri açıkca ortaya konmalı diyorum.Ben herkesi Sayın dink gibi objektif olmaya çağırıyorum.Devlete çamur atmaya deyil.Artık dış oyunları kabul edelimde devletle uğraşmayı bırakalım.Savunduğunuz kişi bile bunu söylerken.Ama emin olun siz devlete laf söylemeyi adet edinenlerden çok ben sayın dink daha çok savunuyorum bu görüntüden sonra.Devlete bir tek kötü lafı olmadı adam gibi hakkını aramak bu işte.Bazı kürt sorununu savunan arkadaşların örnek alması dileğiyle. Saygılar |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| bu adamı gerçekten "o çapulcular "mı öldürdü.... |
|
| |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|