"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Türkiye'de zorunlu askerlik ve Bulgaristan örneği/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
| Anket Sonuçlarını Göster: Türkiyede zorunlu askerlik kaldırılmalımı? | |||
| Evet | 21 | 42.86% | |
| Hayır | 28 | 57.14% | |
| Oy Verenler: 49. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Nov 2006
| Bulgaristan'da, AB'ye uyum programı çerçevesinde anayasanın bazı maddelerinde değişiklik öngören 4. Anayasa Değişikliği Paketi parlamento tarafından kabul edildi. Değişiklik paketi için parlamento genel kurulunda bugün oylama yapıldı. Daha önceki 2 oylamada milletvekilleri tarafından desteklenen değişiklik paketi, bugün yapılan son oylamada 28'e karşı 192 oyla kabul edildi. 226 milletvekilinin katıldığı oylamada, 6 milletvekili çekimser kaldı. Parlamento tarafından kabul edilen ve Cumhurbaşkanı Georgi Pırvanov'un onayının ardından yürürlüğe girecek olan 4'üncü paket, zorunlu askerliğin kaldırılmasını, adalet sisteminde yeni kontrol mekanizmalarının oluşturulmasını, parlamentonun bütçesinin bağımsız hale getirilerek devlet bütçesinden ayrılmasını ve parlamento oturumlarında çalışma esaslarının yeniden düzenlenmesini öngörüyor. Anayasa değişikliklerine göre, Bulgaristan'da zorunlu askerlik uygulamasına bu yıl içinde son verilerek, ordu tamamen profesyonel hale dönüştürülecek. Savunma Bakanı Veselin Biliznakov, mart ayında gençlerin son kez zorunlu askerlik görevine çağrılacağını açıkladı. Askerlik dönemi gelen Bulgaristan yurttaşları, olası bir seferberlik durumunda hazır olabilmeleri için yılda iki kez kısa süreli kurslara alınacak. Anayasa değişiklikliği paketi, ayrıca yüksek yargı organları ile adalet divanının çalışmalarını denetleyecek bir 'Adalet Denetleme Kurulu' kurulmasını da öngörüyor. 11 müfettişten oluşacak kurulun üyeleri parlamento tarafından seçilecek ve görev süreleri 5 yıl olacak. Anayasa değişikliğiyle, başta Cumhuriyet Başsavcısı olmak üzere, yüksek yargı organları başkanlarının dokunulmazlıkları da kaldırılıyor Kaynak Darısı Türkiyenin başına __________________
Seni Seveni Seviyoruz Galatasaray tuqu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 12-02-07 12:41 . |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Bulgaristan için yeni paketin hayırlı olmasını dilerim... Türkiye için de birgün sayılan maddelerde benzer reformlar yapılması muhtemmeldir. Umarım reformları akılıca gerçekleştirebileceğimiz bir zemin de yakalarız. Bugün itibari ile, zorunlu askerliğin kaldırılması için gerekli ekonomik, siyasi, teknolojik ve sosyal alt yapının yeterli olduğunu zannetmiyorum. Bu yüzden, 2007 yılında sorulan bu soruya "hayır" yanıtı verdim. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: İstanbul-Denizli
| Türkiye'de halkın tamamen eşit olduğu kurumlardan biri.Zorunlu askerliğin kaldırılmasını istemiyorum.Vatan sevgisinin halka zengin-fakir,kültürlü-kültürsüz,kürt-türk ayırt etmeden aşılandığı tek yer olduğunu düşünüyorum.Hepimiz bu vatanın bekçisiyiz ve canımız pahasına koruyacağız. SAYGILAR... __________________
kağıt bir gemidir devrim kim bilir kaç yunus görmüş kaç DENİZ GEZMİŞ... |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| Hevi arkadaşın, dünyanın ve Ülkemizin gerçeklerinden ne kadar kopuk olduğu, bizlere'' Bulgaristan'da zorunlu askerliğin kalkacağı'' haberini vermesinden anlaşılıyor. Belki bizimkiler de yapar da askerlikten yırtarım diye çocukça ,ama bu ülkenin bir genci gibi davranmadan düşünüyor... Solculuğu yurtseverlik olarak algılayamayanlara sol terminolojide de, işbirlikçi denir....Hevi arkadaşa şimdilik,hiç olmazsa bu bilgiyi verelim... |
|
| #5 | ||
Onay bekleyen Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jan 2007
| Alıntı:
Hele , ABD nin Büyük Ortadoğu Projesi yani, BOP la , Bizzat ABD dışişleri bakanı Rice tarafından sınırları değişecek 24 ülke arasında Türkiye'nin de olması, Türkiye'yi bölen BOP haritasının nato toplantısında, açıkça askerimizin önüne koyulması .. AB nin özellikle başat ülkelerinde, her yerde , keza okullarında ders kitaplarında bile, Türkiye'yi bölen haritaları gözümüze soktuğunu görür ve düşünme, sorgulama yetimizi kaybetmezsek durumu anlayabiliriz. AB nin başat ülkesi Fransa , uyumsa önce kendi uysun.. Savaş sanayiini lağvetsin. İngiltere Iraktan askerini çeksin Keza Polonyası, Hollandası , Irakta ne işleri var?? Kendileri emperyalist saldırı amaçlı asker besler, Türkiye gibi ateş çemberine alınmış , bölme planlarını gizlemedikleri bir ülkeye zorunlu askerlik kaldırılsın hikayeleri anlatılır. AB nin başat ülkeleri, Bulgaristan gibi AB nin son halkasında , dış kapının dış mandalı bir üyelerine bunu yaptırırlar. Hiç bir zaman içlerine almayacaklarını, ikinci sınıf sömürge olma rolü biçtikleri Türkiye ye ise bunu dayatmalarına sadece hadi ordan demeliyiz. Türkiye AB nin sömürgesi olmayacaktır. ABD nin zincirlediği AB kapısında zincirlerini çözecektir. Türkiye'de AB karşıtlığı %70 lere varmış ABD karşıtlığı ise % 90 larda.. Bu rakamlar hem de AB ve ABD işbirlikçi odakları tarafından yapılan anketlerde Yani durumun vehametinin farkındalar.. Fedailer Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 11-02-07 11:42 . | |
|
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: Paris
| Alıntı:
Afyon Garı'ndaki küçük kızı anımsa, hani, Trene binerken pabuçlarını çıkarmıştı; Varto Depremi'ni düşün, yardım olarak Batı'dan Gönderilmiş bir kutu süt tozunu ve sütyeni. Kitap Tozu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 09-03-07 19:07 . | |
|
| #7 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Savaşların Türkiye'de insanlar askere gittiği için çıktığını zannedeceksek kaldırılsın derim ben ![]() __________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. |
|
| #8 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Gaziantep
| Bence askerligin kardirilması biraz zor bence ben kaldirilmasını istemem... |
|
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| Alıntı:
Bakın,vatanseverim diyenler-sözde ya da değil-genellikle bu söylediğime itraz edeceklerdir.Ama gerçekten sevgi zorla olmaz.Ben ülkemi seviyorum,ben askere gitmedim,ben çok küçüğüm,ben tarihimi biliyorum,ben devrimlerin gülümseyişini-Atatürk'ün yaptığı da devrimdir-,darbelerin ağlatışını gördüğüm için seviyorum,bana kimse ''sev''demedi.Ben,kendim buldum bu duyguyu.Neden mi?Özgür oloabildiğim için,siyaset konusunda,görüşlerim(iyi-kötü ayrımı v.s)hepsi kendi mantığımla bulduğum ve bu süreçte kimse bana karışmadığı için... Vatanını sevmeyen askere gitse ne yazar?Zorla ''vatan sevgisi''aşılansa,bu insan yarın bir gün özgürlüğü şu anki durumdan da vahim olduğunda vatanını zorunluluktan koruyacak mı sanıyorsunuz,yanılıyorsunuz.Siz önce vatan sevgisini anlayabilmemiz için bizi serbest bırakın,bize gereken özgürlüğü sağlayın,sağlayamıyor musunuz?O zaman bırakın bizi ve bize bir şey aşılamayın.Geleceğin gençleri bilimle nereye ulaşacaklarını iyi bilirler.Sadece serbestçe düşünerek bile vatan özgürlüğüne kavuşturulabilir.Bu ülkede bu vardır,demeyin sakın!Ben ne kadar var olduğunu,şu yaşıma gelene kadar-daha yaşım kaç,başım kaç-gayet iyi anlkadım,olayların içine çektiler beni,düşündüğüm için... Ben onların vatansever olduğunu duyunca,vatansever olduğum için utandım! Konuyu uzattığım için kusura bakmayın,askerlik disiplinden başka hiçbir şey aşılamaz.Yalnız bu disiplin anlayışı özgürlüğü son derece kısıtlar(bunu açıkça görebiliyoruz).18 ay vatansever olup,sonra vaz mı geçeceğiz.İnanın kimse-çoğu- orada kazandığını(o duygu her neyse)vatanseverlik olarak tanımlamıyor.Fakat bu iş için en baştan gönüllü olan kişiler de çoğunlukta,onlar oraya gittiğnde adapte gücü de daha fazla olur,küçük ama güçlü ordular olmak kötü değil ki!Herkes orduya girecek diye bir koşul olması ne kadar adil?Tabi adil demeyin,vatan sevgisi ömrün 18 ayında aşılanabilecek bir şey değildir.İstemeyene bu savunmanın zorunlu hal olmadıkça yaptırılmasıdır adil olmayan.Vatan sevgisi somut değil,soyuttur,ayrıca Bağımsızlık Savaşımız'da tonlarca ağır top da geometri formülü ile kaldırılmış ve gemi batırılmıştır.Ülkemizin özgür bilim adamlarına askerler kadar ihtiyacı vardır.O bilim adamları,savaş zamanı,vatan savunulacağı zaman akılı ile vatanı savunmayı çok iyi bilir.Yanlış anlamayın size cevap olsun diye filan yazmadım.Sadece sizin bir cümleniz dikkatimi çekti,yorum yaptım. Saygılar... __________________
ONLAR TÜRKİYE'NİN BÜTÜN YÜKÜNÜ 20 GENCİN OMUZLARINA YIKMAYA ALIŞMIŞLARDIR...(DHY) <<<Doğacak Güneş Gibi Halıın Kara Yazgısının Üstüne>>> | |
|
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
Hangi "mantık" çerçevesinden baktığınız ile alakaldır bu yargı. Silahın olduğu, savaşma sanatı icra etmek durumunda olan bir kurumdan "mantık" beklemek, sivil mantık ile "mantık" sorgulamasına sokmak "mantıksızlığın" ta kendisidir diye düşünüyorum. Kısa ve öz... Mantık nerede var? Keşke sivil hayat içersinde de bir disiplin olsa idi, beline silahı takan, cebine parayı koyanın "güçsüzü" ezdiği bir dünyayı değiştirebilseydik. Ordu, yaşam kadar mantıksızdır; sivil kadar kirlidir. Aslında yaşamın kendisidir. Askerliği "vatanseverlik" , "disiplin" düzeyinde sorgulamanın çok sığ bir yaklaşım olduğunu, askerliğin herkese farklı izlenmiler katacağını düşünüyorum. Ancak konumuz gereği, mesele sosyal, ekonomik bir sorundur, herzaman olduğu gibi kişinin askerlikten alacaklarına gelmemiz ise "anlamsız" olsa gerek... | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|