Diyarbakırda erkeği töreden savcı kurtardı
Bu daha önce yazdığım bir konu ama aynak belirtmediğim için silinmiş kaynak ve haber aynen şöyle:29 ocak 2007 tarihli SABAH gazetesi
Batman da sevdiği kıza giden gence kızın ağabeyi tecavüz etti.Genç töre korkusuna kapılınca,savcı ailesinden yazılı teminat istedi.Haberin devamına gelince:Diyarbakır da oturan 17 yaşındaki A.N Batmandaki sel felaketinden sonra yardım isteyen kız arkadaşıyla buluşmasını kızın ağabeyi gördü.Baba ağabey ve 5 kişi A.N yi bir inşaata götürdü.Burada dövülen ve tecavüz edilen A.N baylınca saldırganlar kaçtı.Karakola giden A.N şikayetçi oldu.Savcının ailesine teslim etmeye hazırlandığı A.N "Töre var " beni öldürürler diye karşı çıktı.Bunun üzerine genç sığınma evine yerleştirildi.Savcı BATMAN a gelen gencin ailesiyle masaya oturdu.Dayısı savcıya "kefilim,başına bir şey gelmiyecek" yazılı belge verince A.N evine döndü.Kızın ailesi gence "davadan vazgeç kızımızla evlen" dedi.A.N kabul etmedi.Bu haber kaynak vermediğimden dolayı silinmişti şimdi kaynağıda verdim.Herkesin yorumunu bekliyorum özgürlükten yanahaktan yana ola heresin.Doğu daki insanlık dışı uygulamaların töre denen iğrenç kanunların yorumunu bekliyorum.Bide olmaz ya bir türk kürtde tecavüz etmiş olsaydı burda neler olurdu allah bilir yine özgürlük naraları atılırdı.Yada yine bir türk ermeniye tecavüz etse fırtınalar kopardı ülkede bumu objektif olmak bumu tarafsız hakkan yana olmak.Okunma sayısı ve yorum sayısı gösterecek bize burdaki aradaşların ne kadar objektif olduğunu |