| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
EL Kaide!!!/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| EL Kaide!!! Örgütle ilgili Mahir Kaynka'ın bugün okuduğum bir yazısını sizlerle paylaşmak istedim. http://www.zaman.com.tr/?hn=204168&b...r&trh=20050823 __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: manisa
| Mahir kaynak ve Emin Gürses bence dinlenilmesi gereken kişiler, ülkemizde daha böyle akıllı ve tahlilci insanların tükenmediğini görmek beni çok mutlu ediyor. Devlet yönetmek kolay bir iş değildir. |
|
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal | |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: manisa
| sayın ibra da konuya dikkat çekmiş, ben oradan bir alıntı yaptım, bence çok önemli.... Mart tezkeresinin oylandığı sırada en büyük endişem yeni düşmanın Türkiye olacağıydı. Türkiye, ABD ile birlikte Irak’a girecek ve onunla işbirliği içinde hareket edecekti. ABD bir süre sonra çekilince husumet sadece Türkiye’ye yönelik olarak kalacaktı. Bu düşmanlığın Araplarla sınırlı kalması da beklenemezdi. Yapılacak operasyonlardan Kürtlerin de hoşnut olmaması ve onların da Araplarla birlikte hareket etmesi kaçınılmazdı. İran’ın tavrının ne olacağını söylemeye bile gerek yok! 1 Mart tezkeresinin reddi, küçük hesaplar bir yana bırakılırsa, Türkiye’yi içine düşeceği anafordan ve bölgenin işbirlikçisi sıfatından kurtarmıştır. Böyle bir durumda El-Kaide denen örgüt, güya İslam adına, Türkiye’yi bir terör batağına çevirebilirdi. mahir kaynak |
|
| #5 | |
Onay bekleyen Yazar Adayı Giriş Tarihi: Aug 2005
| söle bir gülümseyim nasıl olur .... |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2005
| (Ayni konuda neden uc farkli baslik var, anlamis degilim? Ustelik hepsini de sayin Ibra acmis. Sayin Ibra, siz bilirsiniz ama tartisma tek basliktan devam etseydi daha iyi olmazmiydi?) Daha once yazmistim, El Kaide bir teror orgutunden ziyade, temelleri acisindan hic de es gecilmeyecek bir tepkisel hareketin adidir. Soylediklerim yalnizca beni baglar fakat “uzman” denmekle ne kasdedilir, veya uzman kabul ettigimiz kisiler bu tesbitlerini hangi tecrube ve arastirmalara dayanarak yapmaktadirlar? Simdi ozelde Mahir Kaynak’i kasdetmiyorum. Fakat bir fikir olsun, birazcik da kendimize ait degerlendirme perspektifimiz olussun diye diyorum tum bunlari. ABD’nin Afganistan’i isgali zamaninda televizyonda bir tartisma programi vardi, bildigimiz unlu kose yazarlari cikip tartisiyor konuyu... Efendim herkes fikrini soyluyor, yorumunu yapiyor. Ben de nacizane not vermeye calisiyorum kendimce. Bir ara izleyicilerden biri sordu gazetecilere; “Hic Afganistan’a gittiniz mi? Taliban’i taniyor musunuz? “ Sonucta hicbir gazeteci bulunmamis daha once orda. Be kardesim neyi tartisiyorsunuz o zaman? Simdi kim daha cok basin-yayin takip ettiyse o mu daha cok yakalayacak gercegi? Hangi gazeteci daha cok diplomattan bilgi ve tecrube sizdirdiysa onun tahlillerine mi guvenecegiz? Arap ulkelerinde ve diger bazi islam ulkelerinde, tum bu olaylara bakis acisi yonunden yonetim ile halk tabani arasinda muthis ucurumlar var. Bunun cok iyi irdelenmesi gerek. Oralarin halklari El Kaide’ye bizim Turkiye’de baktigimiz gibi bakmiyor. Olayi sadece Amerika ve Israil yonlendirmiyor yani, artik bunu herkes anlasin. Ulkemizde de artik sadece yorum yapan degil, olaylarin icine giren, goren, yasayan ve en onemlisi hisseden ve o olcude de basiretli degerlendirmecilere ihtiyacimiz var. Sadece su ornegi vereyim, ABD’nin Afganistan’i isgali oncesi Turkiye’de Teliban ve El Kaide hakkinda ne basinda, ne de entellektuel camiada elle tutulur tek bir bilgilendirici program ya da makale yok. Olanlar da cok yuzeysel ya da yanli. Bir de gidin su emperyalist diye elestirdigimiz ulkelerin bu konudaki irdelemelerini inceleyin. Aradaki farki gorunce sasiracaksiniz. Adam once teorik altyapisini hazirlamis, sonra gitmis 3 ay bir cephede, 3 ay kasi cephede kalmis, hic olmazsa o ruhu hissetmeye calismis. Savasanlarla birlikte cay yapmis, camasir yikamis. Ondan sonra oturmus yazmis makalesini. Ulke olarak hep yanlis ata oynadik. Ne kadar bilirseniz, o kadar kendinize guvenirsiniz, pisirikliktan kurtulursunuz. Baskalarindan asirma bilgiler, kendimizce saglamasi yapilmadigi surece tehlike arzeder. Hersey Amerika ve Israil’in istedigi gibi yurumuyor. Hatta bircok durumda planlari ters tepiyor. Ancak ellerindeki basin-yayin sihirbazlari ve yonetmek ve yonlendirmek istedikleri ulkelerdeki yonlendirici sahsiyetleriyle olaylari kendi kontrollerindeymis gibi gostermeye calisiyorlar. Su vakiayi es gecmeyelim; ortada iki secenekli bir algilama ve dolayisiyla o olcude de degerlendirme/vizyon var. Birincisi, ABD ve Israil in hakim oldugu kamuoyu, ve ikincil olarak da aslinda hemen hic bir resmi basin-yayin organinda goremeyecegimiz, yayin organi “fisilti” olan ve tepkisi yavas yavas gunyuzune cikan Musluman halkin arasindaki gizli kamuoyu. Iste ABD ve Israil, karsi olusan ve onleyemeyecegini anladiklari bu tepkinin, hic olmazsa yonunu degistirmeye calisacaklardir. |
|
| #7 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Sayın Azadlı, dedikleriniz kısmen doğru. BU bir terördür deyip işin içinden çıkamayız. Ancak bu olayın açık bir terör oluşunu deiştirmez. Kaide nin veya başka bir örgütün ortaya çıkışının nedenleri vardır. Tıpkı Pkk gibi. Bu örgüt temsilcileri haklı bir temel üzerine fikirlerini, örgütlerini inşa etmiş olabilirler/olmayabilirler de(Bu ayrı mesele). Ancak haklı olduğu bir konuda (eğer ki haklıysa) haksız duruma düşmek hedefe giden yolun doğru/yanlışlığıyla orantılıdır. BUrada EL-Kaide (oluşum temellerini bilmemekle beraber) şu an "terör örgütü" tanımını tam olarak hakediyor. Şöyle sebepler, böyle sebepler, kendi şartları, baskılar, vs... hiçbir neden, hiçbir kötü şart, sebepsiz, suçsuz bir insanın canına kıymak için yeterli olamaz. Üstelik bunu kalkıp "Müslümanlar için savaşıyoruz" edasıyla yapıyorsa, kişisel olmaktan çıkıp toplumsal bir konuya dönüşür. BUgün Kaide, eylemleriyle, şu aşamada Müslümanlara hizmet mi etmiştir. Zarar mı vermiştir. Bunun cevabını biliyorsak El-Kaide bir terör örgütü müdür, fikir örgütü müdür anlayabiliriz. Dediğiniz gibi, Arap halklarıyla ülkemiz halklarının bakış açısı epeyce farklı olabilir. Ancak, bu orantıyı bir son Umman saldırılarından sonra görmek gerek. Tmam, EL-Kaide, emperyalizmin kalesine uçaklarını gönderip büyük bir zarar vermiş olsun. Suçsuz insanların canı bir yana, bu şartlar dahilinde bir zafer elde etmiş olsun. Peki İstanbul a veya Umman a yapılan saldırıları hangi kefeye koyacağız. Başkasıydılar deyip kurtulacakmıyız. --- Sorun temelde şu; Bugün İslam Dünyasına EL-Kaide, bombalarıyla mı hizmet etmiştir, Yoksa, Çağrı ve Ömer Muhtar filmleriyle, El Kaide bombalarına hedef olan Akad mı hizmet etmiştir. __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
|
| #8 | ||
| Ibra: Alıntı:
Siz saniyor musunuz ki bir Mustafa Akad oldu diye Arap halklari icinde el kaide ye bakis acisi degisecek? Bugun Irak'ta bircok sehadet eylemi, isgalcinin askeri ile birlikte kendi cocuklarinin da canlarini aliyor. Fakat eylemler azalmak yerine cogaliyor. Daha once de soylemistim, Ortadogu ve bu bolge halklarinin da katildigi diger savas beldelerinden el-kaide mantigini cekip alirsaniz, malesef ortada direnis adina birsey kalmayacaktir. Simdi ben bunlari yapilan bombalama eylemlerini hakli gostermek icin soylemiyorum. Sadece bir realiteyi goz onune sermeye calisiyorum. Bizler Islam dunyasinin fertleri olarak, sadece bu insanlari suclamak yerine, "cihad" olan her beldede neden onlar var da bizler yokuz, ya da (bizden olmasi onemli degil) baris gonulluleri yok, onu dusunelim. Kim ne derse desin, bugun zulmun ayak bastigi her islam beldesinde el kaide sempatisi ve destegi alip yuruyor. Neden acaba? Bir nedenini ben soyleyeyim; ezilen, mazlum olduguna inanan bircok halk, bir sabah uyandiginda, kendisiyle birlikte vatanini ve dinini savunmak icin dunyanin bir ucundan olmeye gelmis bir mucahid/elkaideci/terorist (bu tanim kisiye gore degisiyor) buluyor karsisinda. Simdi bu adam nasil bakar sizin -oturdugunuz koltuktan- "terorist" dediginiz o insana? Tabii ki kurtarici olarak gorur. Iste ben bunu anlatmaya calisiyorum. Sozgelimi, Irak'ta adamin kizini Amerikan askerleri kacirdiysa, oturup "cagri" filmini seyretmesi birsey ifade eder mi onun icin? Maalesef durum cok daha kotuye gidecek Ortadogu'da ve bu yangin hepimizi birlikte yakacak. En cok da kardes kardesi vuracak. Emperyalist gucler istediklerini elde edip (ya da edemeyip) geri cekildikten sonra, sanirim ki "sen teroristsin", "sen isbirlikcisin"... vb suclamalarla yine biz bizi vuracagiz, daha once Yemen'de, Musul'da, Trablus'da oldugu gibi. Bizler ezilmis halklar olarak simdiden birbirimizi anlamaya calismazsak, birgun bakacagiz ki, kendimiz "birbirini ezen" konumuna gelmisiz. azadli Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 28-11-05 06:10 . | |
|
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
dediginiz gibi, yakin gelecek; gercekten hic te parlak degil. Ve böyle gidersek inanin kaybedenlerdenolacagiz. Ayrildigimiz nokta ise: Siz diyorsunuz alaha sarilalim. Sarilanlari gördük. Ben diyorum, demokratik gücler birligi ile omuz omuza olalim. bu uzlasmazlik elbette kimlerin isine geliyor biliyoruz. Ama biri el kaide den, biri, mekke´den, biri Londra ya da Newyork´tan cekerse ipin ucunu; halimiz harap. __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal | |
|
| #10 | |
| Syn Canugur, bana Allah'a sarilanlari gordugunuzu iddia ediyorssunuz, bir de sarilmayanlarin neler yapabildiklerine dair ornekler getirebilir misiniz? Demokratik gucler birliginin simdiye kadar nerede, hangi mazlumu kurtarmakda bir faydasi olmustur? Bunu gercekten cok merak ediyorum. Zaten su anda zulum altinda olan bircok yerin halki Seriat istiyor; siz oralari kurtarsaniz bu mantikla once kendiniz kesersiniz o adamlari. Kurtulus savasi'ndan sonra yaptiginizi oralarda da yapmayacaginiz nereden bilelim. Cecenistan'da da cikarirsaniz bir sapka kanunu, ne olacak o zaman? ABD de sizin "Demokrasi" dediginiz seyi goturmek icin girmemis miydi Irak'a? Kac tane demokrasi var yeryuzunde? Yukarida da dedigim gibi, Once bu mazlum halklarin neler hissettigini bir anlamaya calisin. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|