Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Forum Hakkında

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Silahlı Avatarlar Üzerine / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Forumumuz hakkında öneri, istek ve eleştirileriniz

Anket Sonuçlarını Göster: Özgür düşünce ortamında '' Silahlı '' Avatar kullanılmasından rahatsız oluyormusunuz?
Evet, Silahlı avatar'a karşıyım12 41.38%
Hayır, Silahlı avatar seviye dahilinde17 58.62%
Oy Verenler: 29. Bu ankete oy veremezsiniz

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski04-02-07, 17:17  #1
erdi

erdi'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Silahlı Avatarlar Üzerine

Değerli katılımcılar

Hiçbir özgür düşünenin veya insanlık değerlerinin silahlı avatarlar ve '' şiddet '' içerikli avatar ile temsil edilemeyeceğini düşünüyorum..

Açıkçası forumdaki bu görüntüden şahsi olarak rahatsız oluyorum...

Forumdaki bazı arkadaşları görüyorum Silahlı, maskeli , yumruk ifadeli avatarları var... Aslında acı olan bu arkadaşlarımız hep insanlık, kardeşlik ve dostluktan dem vuranlar...
Bu düşünce ile çelişkili bir durum ve düşüncenin kalitesini düşürmüyor mu ?

Sevgi,Dosluk ve Barış değerlerinin ya da özgür düşüncenin hangisinin şiddete ve şiddet içeren ifadelere ihtiyacı vardır ?

Özgür düşüncenin silahsız olarak temsil edilmesi mümkün değil mi?

Silah ile yumruk ile düşünceleri hayatamı geçireceksiniz ?

Bence forumda düşüncenin seviyesini düşüren ifadeler bunlar ve ben rahatsız oluyorum sizlerin de tepkilerinizi ankete ve yorumlarınıza yansıtmanızı diliyorum

Yönetimin bu konuyu katılımcılar ile şeffah bir şekilde ele almasını talep ediyorum..

Şiddetsiz düşünceler ile.....

Sevgi ve saygılarımla
Eski04-02-07, 17:24  #2
Hoca

Hoca'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006

Filistin kurtulus gerillalarinin yüzü örtülü silahli görüntülerinden de mi, yoksa bölücülügü cagristirdigi icin mi sayin erdi? Bu konuya da böylece aciklik getirebiliriz.

Örnegin, bölücü ISLIK calmak ne demektir?
Bölücü halay cekmek, bölücü saz calmak, bölücü yemek yemek, bölücü düsünmek vb.. gibi
saygiyla
Eski04-02-07, 17:26  #3
erdi

erdi'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Hoca şöyle demiş:

Mesajı Göster
Filistin kurtulus gerillalarinin yüzü örtülü silahli görüntülerinden de mi, yoksa bölücülügü cagristirdigi icin mi sayin erdi? Bu konuya da böylece aciklik getirebiliriz.

Örnegin, bölücü ISLIK calmak ne demektir?
Bölücü halay cekmek, bölücü saz calmak, bölücü yemek yemek, bölücü düsünmek vb.. gibi
saygiyla
Konu hakkında yorumunuzu öğrenebilirsem sevinirim sn Hoca
Eski04-02-07, 17:27  #4
gramsci
Ayrıldı

Giriş Tarihi: Dec 2006

Burada mesele silah ise şiddeti çağrıştırdığından size hak veririm. Ancak bunun dışındaki ifadelerinize katılmıyorum. Sıkılı yumruk bir mücadeleyi temsil eder örneğin. Buna göre şiddet neye ve kim göre ? Örneğin siz bir dönem Hitler'in resmini kullanıyordunuz. Bu resim pek çok kişi için şiddetin temsili olarak anlamlandırılabilir.

Dolayısıyla sadece silaha ve 18 yaşından küçükler için sakıncalı olabilecek resimlere karşıyım.
gramsci is offline  
Eski04-02-07, 17:29  #5
erdi

erdi'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın gramsci şöyle demiş:

Mesajı Göster
Burada mesele silah ise şiddeti çağrıştırdığından size hak veririm. Ancak bunun dışındaki ifadelerinize katılmıyorum. Sıkılı yumruk bir mücadeleyi temsil eder örneğin. Buna göre şiddet neye ve kim göre ? Örneğin siz bir dönem Hitler'in resmini kullanıyordunuz. Bu resim pek çok kişi için şiddetin temsili olarak anlamlandırılabilir.

Dolayısıyla sadece silaha ve 18 yaşından küçükler için sakıncalı olabilecek resimlere karşıyım.
Ben tepkilerden dolayı resmi kaldırdım şimdide ben silahlara karşı tepkiliyim diğerleride bunu tetikleyen görüşler ama anket silah üzerine yaptım çünkü konunun özü silah'tır..

Zamanında bana koyulan tepki gibi şimdi silahın karşında durmalıyız bence...
Eski04-02-07, 17:34  #6
Hoca

Hoca'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006

Alıntı:
Sayın gramsci şöyle demiş:

Mesajı Göster

evet, 2002 de Italyan-Alman fasistlerinin, italya´da üretilen bir saraba Hitlerin portresinin koymak istemesi, Almanya Italya ilisklerini dahi bozma asamasina gelmisti ki, hitler´in resmi kullanilmaktan vazgecildi.

sayin erdi,
Silah gösterisine her zaman, her yerde tamamen karsiyim.
silahtan yola cikip, mücadele avatarlarina uzaninca .

Bu nedenle bölücü ISLIK calmak ne demektir diyerek konuyu espriye vurdum.
Cünkü bir okulda bölücü ISLIK caldigi (!) icin bir ögrenci okuldan atilmisti.

Silahsiz bir dünya icin el ele..
Eski04-02-07, 17:49  #7
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

Giriş Tarihi: Aug 2005

Buna benzer konuyu daha önce de konuşmaya çalışmıştık sanıyorum. Kişisel görüşüm Sn.erdi'nin konu ile igili söyledikleri ile örtüşmektedir. Hem isim (nick) konusunda, hem avatar konusunda üzerinde varılacak bir görüş uygulanabilir diye düşünüyorum.

Ama bu konuda genel bir mutabakatın oluşacağını da sanmadığımı eklemeliyim.
melnur is offline  
Eski04-02-07, 18:03  #8
sosyologgg
Dergi Felsefe Sorumlusu

sosyologgg'nın Avatarı

Ülke / Şehir: yerküre

Ben hem silah hem de hitler avatarlarına karşıyımAyrıca sn. erdi beni gerçekten çok şaşırttınız çünkü avatarında hitler olan birinin böyle bir şey yapması çok ilginç ama yine de hoş bir davranış.
Eski04-02-07, 18:11  #9
Elenorin
Genel Moderatör

Elenorin'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006

Kimsenin avatarına karışacak kadar da dar kafalı değiliz..

Eger avatarı kullanan kendine bu yolu seçmişse eger bir sebebi vardır mutlaka. Biz tabiki silahla ve şiddetine karşıyız. Ama silahla halk mücadelesini şiddet adı altında duyurmak PROVAKASYONDUR..

Burada ki üyelerden birini ele alalım mesela..

Forum için en faydalı yazıları yazıp, en çok katkı yapıp en barışçıl söylemlerle eşitlik, sosyal hak, adalet kavramlarından bahseden sayın İlkiz maskeli avatar taşımaktadır. Görülüyor ki avatar yerine yazılara bakmak daha sağlıklı olacaktır..

Böyle bir topik açıp silahın yanına, maske, yumruk gibi ifadeleri koyup oratlığı galeyana getirmek duyarsızlıktır.. Silaha karşıyım ama asla yumruk ve maske bununla bir tutulmamalı..

Eger o maske halk için savaşanların yüzüne geçecekse bende maskemle gezmekten gurur duyacagım...

İnsanların Kanatları Yüreklerinde..

Elenorin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 04-02-07 18:20 .
Elenorin is offline  
Eski04-02-07, 18:21  #10
erdi

erdi'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Elenorin şöyle demiş:

Mesajı Göster
Kimsenin avatarına karışacak kadar da dar kafalı değiliz..

Eger avatarı kullanan kendine bu yolu seçmişse eger bir sebebi vardır mutlaka. Biz tabiki silahla ve şiddetine karşıyız. Ama silahla halk mücadelesini şiddet adı altında duyurmak PROVAKASYONDUR..

Burada ki üyelerden birini ele alalım mesela..

Forum için en faydalı yazıları yazıp, en çok katkı yapıp en barışçıl söylemlerle eşitlik, sosyal hak, adalet kavramlarından bahseden sayın İlkiz maskeli avatar taşımaktadır. Görülüyor ki avatar yerine yazılara bakmak daha sağlıklı olacaktır..

Böyle bir topik açıp silahın yanına, maske, yumruk gibi ifadeleri koyup oratlığı galeyana getirmek duyarsızlıktır..

Eger o maske halk için savaşanların yüzüne geçecekse bende maskemle gezmekten gurur duyacagım...
İşte kendini ele veren bir yazı..

Avatarlara karışmak dar kafalılık ama sn Elenorin geniş kafasıyla benim avatarıma zamanında karışmış ve hoş olmayan ifadelerde bulunmuştur...

Ben erkekçe,
Üstüme düşen sorumluluğu yaptım, tepkiler doğrultusunda avatarımı sildim,sıra o geniş düşüncelilerde....

Halk için savaşlanlar bunaherkes güler yapmayın böyle..
Güzel ifadelerini silahlarla süslememeliler
Arkadaşımız bu kadar bakış açısı sergilemiştir...

Silahı hem fiilen hem resmen hayatımızdan çıkarıyoruz...

Forum yönetimi en iyi değerlendirmeyi yapacaktır ve sn elenorin size bir daha cevap vererek silahın gerekliliği gibi bir konuda tartışamam....
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 23:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)