| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
İşte çağdaş! Avrupa.../konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| İşte çağdaş! Avrupa... Demokrasi nin düşünce özgürlüğünün merkezi kabul ettiğmiz Avrupa, Avrupanın tarafsız sayılabilecek ülkesi İsviçre. Yusuf Halaçoğlu na Ermeni soykırımının olmadığını beyan ettiği sözlerinden dolayı hakkında dava açılmış. Sözkonusu sözler bundan 1 yıl önce söylenmiş. Ortada fiili bir eylem yok. Üstelik söylenen sözler bir olayın olduğunu değil de olmadığını iddia ediyor. Yani herhangi bir kişi veya gruba atfedilen bir kötü söz yok. (Bu hukukta ince bir noktadır. Olmadığını iddia ediyor.) Ancak tüm dünyanın düşünce özgürlüğünü savunun ve Türkiyenin demokrasisini eksik bulan Avrupa medeniyetinin temsilcisi İsviçre adaleti bir düşünceden dolayı bir Türk ü dava ediyor. Halaçoğlu nun yerinde TÜrkiye Başbakanı da olabilirdi. Sonuç yine aynı mı olacaktı. ![]() __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
|
| #2 | |
| Mehmet Akif Ersoy'un dediği gibi... Rahmetli İstiklal Marşımızda ne diyor Avrupa için "Tek dişi kalmış canavar." fazla söze gerek duymuyorum. Necip Fazıl Kısakürek'in dediği gibi "Batı adamının yüzyıllardır arayıp bulamadığı oluş sırrını batı adamında bulduğunu zanneden" Türkiye'ye acıyorum. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2005 Ülke / Şehir: İzmir
| Bu konuda İsviçre'ye herhangi bir tepkide bulunduk mu acaba? Nota falan gibi. Yani adamları bıraksak iyice tepemize çıkacaklar. Biz de her sene düşünceyi açıklama hakkı, insan hakları vs konularda rapor yayınlasak fena olmaz diyorum. Durum sahiden çok zavallıca. İkiyüzlülüğün ancak bu kadarı olur ne diyeyim. |
|
| #4 | |
| Biz adamlara bizi al diye yalvardığımız sürece bu şekilde haksızlıklar devam edecektir. Onların insan haklarından, demokrasiden, özgürlükten ve özgür düşünceden anladıkları şeyi kısaca tanımlarsak; "Onların yararına olduğu sürece kabul ettikleri, aksi halde dümdüz ettikleri şeylerdir." diyebiliriz. |
|
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
Cagdaslik, bilim ve teknolojide, sanat ve sosyal yasam gibi üst yapi kurumlarinda yaratici zekaya sahip olma, en iyi bicimde yararlanma ve zamani dogru kullanma, genel ahlak, hukuk ve firsat esitligi gibi cesitli kavramlar bütünüyle aciklanir. Bunlari hic biri mutlak olmadigi icin bosuna kavramlarda mutlakiyet aramaya da gerek yoktur, zira görece olarak en cagdas kita karsimizda dikilmis, bizler de gercek cagdaslar(!) olarak (istisnalar disinda)onlarin temizlik ve mutfak islerini yapiyoruz? Toplumsal asagilik duygusuna karsi dikkatli olmak gerek ???? Halacoglu olayi ile, fehriye erdal olayi gibi politik oyunlarla cagdasligi bir araya getiriyorsaniz pes:-) ne alakasi var siyasal, politik oyunlarla iktidar partilerinin cikar amacli manevralariyla, koca kitayi cagda olmamak gibi suclamalar, serden gecti baskis acisina dayanir. "sesimizi duy avrupa" "bu nasil cagdaslik" gibi duygusal yaklasimlar bizi yakinmadan öte bir adim ileri götürmez. Dünya olaylarina böyle bakmak; bir domuza; baaak, üzerinde pire var demeye benzemiyor mu:-) Oysa ne avrupa domuz, ne de domuzda pire bulmak bir maharet. Daha gercekci calislmalar dilegi ile... __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 19-12-05 14:03 . | |
|
| #6 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Bana göre, siyasetinde çağdaşı olmalı. Çağdaşlık hayatın tümünü kapsamalı. __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
|
| #7 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Dec 2005
| Bana göre de evinde çağdaş olmalı ve birileri çağdaş diyecek diye değil öyle olmak istediği için olmalı. |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Söyledim, cagdaslik kavramindan cok yüksek ülküler beklememek gerek. sizler de haklisiniz düsüncelerinizde. Özellikle evinde cagdas olmak, sonunda topluma yansir ki; bu cok önemlidir, kistaslari neye göredir onun belirlenmesi cok güc iste. Hele elimize firsat gecsin, cagdaslik neymis gösteririz onlara gibi bir psikoloji icinde oldugumuzu avrupa zaten biliyor:-) Bunu bilmeleri, en zayif yanimizi da ögrenmeleri demektir? Baskasindan cagdaslik beklemektense, cagdas olmaya calismak, basarmak daha önemli gibi bana göre. Aksi halde su kisa yasantimizi, sürekli olan bitenin ardindan söylenerek gecirebiliriz? saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 21-12-05 07:18 . |
|
| #9 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Avrupa'yı çağdaş olmamakla eleştirirken kendimiz için neler diyebiliriz? Ortaçağ'ın engizisyon döneminde hala..! ...Olabilir mi? |
|
| #10 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Dec 2005
| Ben o dönemde değilim.En azından Ankara'nın o dönemi aşması Avrupa'dan önce olmuştur.Ortaçağda buralarda bilim yapılırdı.Çağdaşlık şu an bir oranda kaybedildiyse bile o duruma asla düşeceğimizi zannetmiyorum. Çağdaşlık çağın şartlarına uyum sağlamaktır.Bu yüzden orta çağda çağdaşlıkdan da ileriydik.Bu ülke nasıl bu duruma geldi onu düşünmek lazım. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|