"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Sadece paylaşmak istedim...

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski05-02-07, 01:58  #1
GASPIRALI
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: Ankara
Sadece paylaşmak istedim...

Kimliği bizde mahfuz bir astsubayımızdan anlamlı bir mesaj düştü e-posta kutumuza geçen hafta... Mesaj, Türkiye Dink cinayetiyle çalkalanırken, bir gün önce Lice’de şehit olan J.Komd. Astsb. Kd. Çvş. Kadir Aydın’a ithafen yazılmış. Sitem dolu bu mesajı yorumsuz olarak sizlere aktarırken vatan uğruna canını feda eden yiğitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sonsuz sabır ve başsağlığı dileriz.
“Ey koca dünya ben de öldüm...
Belli ki hiç birinizin haberi yok... Hem de Dink’ten sadece bir gün önce... Ama sen ne duydun, ne gördün, ne de umursadın... Ölümümden hemen sonra kameralar gelmedi oraya... Halk da toplanmadı ellerinde karanfil ve mumlarla. Hiçbir devlet büyüğü ve Amerika da kınamadı ölümümü... Ve yazmadılar adımı mezar taşımdan başka, hiçbir yere... Halbuki benim adım öz be öz Türkçe idi; ‘Kadir Aydın...’ Anmadı beni babamdan gayrı kimse, onu andıkları gibi... Ve yazılmadı başka hiçbir yere adım, anamın yüreğinden başka... Ben gencecik fidandım, daha hiç tomurcuk vermemiş... Ve soldurdular beni Lice’de, hayatımın baharında... Beni de vurdular, ben de öldüm, bilmem duydunuz mu? Ama bulamadılar beni vuranları 32 saatte, belki de hiç aramadılar... Ben kendi vatanımda, vatanımı vatansızlardan korumak için öldüm... Ben Türk’tüm, ama öğrenemedi adımı hiç kimse. İşte ey koca dünya ben asıl o gün öldüm...”

Herkese Saygılar
GASPIRALI is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski05-02-07, 03:18  #2
ReMaT
Genel Moderatör

ReMaT'nın Avatarı

Ülke / Şehir: İstanbul

Kafatasçılık ile suçlanmanız an meselesi.
Eski05-02-07, 03:30  #3
erdi

erdi'nın Avatarı

Hepimiz Ermeyiz diyenler şunu okuyunca bir utanma ya da bilemiyorum ama kötü bir duygu yaşamıyorlarsa insanlık vasıflarından yoksundur demektir...
Eski05-02-07, 04:32  #4
Hoca

Hoca'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006

Ne alakasi var sayin erdi.

Türk insaninin düsünce yapisi bu kadar basit mi, sasiyorum.

ermeni olsun, türk ya da baska bir kimlikten; aydinlarin yok edilmesine karsi mesnetsizce savunma mi ariyorsunuz, ben de öldüm ama arayan soran yok, kameraklar gelmedi filan. Cok yazik...

O savasin nedenini, o insanin doguda neden öldügünü eger bilebilseydiniz, aydinlarin temizlenmesine bir kesim tarafindan bu denli düsük seviyeli savunmalar getirilmezdi.

Böyle siyaset yaptiginiz sürece emperyalizm yakanizi asla birakmayacaktir.
saygiyla
Eski05-02-07, 12:12  #5
Balıkçı Filozof
Ayrıldı

Balıkçı Filozof'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006

Savaşın nedeni sorgulamadan, kan üzerine vicdan sorgulması yapıyor oluşunuza dönüp bakmadan 'utanmadan' nasıl bahsediyorsunuz?

Vurulan bir Albya'ın eşi, barış istediği için neredeyse linç edilmiyor muydu?

Arkadaş ölen cana içimiz yanar.
Ama ölen can ölümelr devam etsin diye malzeme yapılırsa o zaman karşı çıkarız.

Sizin gibi ölen insanları ne için öldüklerini sorgulamadan ortaya 'bakın bu adamda öldü, hadi onun için vicdanınız ne diyor' demeyiz.

Biz ölenle ölürüz, sizin gibi politika malzemesi yapıp, ölümler üzerinden kafatasçı biçimde daha fazla ölü istiyoruz, bu iş 3-5 günde biter demeyiz.

BF...
Eski05-02-07, 12:25  #6
kizil_genc

kizil_genc'nın Avatarı

Bakın ölümlerin hepsi kötüdür.İnsan yaşamına son vermeye kimsenin hakkı yoktur.Fakat asker,polis,vatandaş öldüğünde ben yürürsem karşı tarafta 'gerilla' dediği kişiler için yürür her gün.Bir bizden gidiyorsa bir de onlardan gidiyor.Peki size soruyorum birileri çıkıp şu örgütün şu militanı dağlarda Türk Askeri tarafından öldürüldü diye yürürse herkes basar yaygarayı ellere bayraklar alınır dişe diş kana kan intikam sloganları atılır.Asker için de yürüyün diyenler diğer taraf yürüdüğü zaman ne yapacak?

Ortada ölen insan eline silah almamış.Kaleminden başka bir şeyi kullanmayan bir adam.Bir kitlenin temsilcisi.Savundukları doğru yada yanlış ama bir kitleyi temsil ediyor ve temsil ettiği kitleyi kalemiyle dile getiriyorken silahla susturuluyor.Eğer görüşü yanlışsa sende tarihsel tezlerle,kanıtlarla onu susturursun silahla değil.Her beğenmediğimiz görüşe silah doğrultursak silah bir gün mutlaka bize de döner.Aydınları susturmaya alışkın bir ülkeyiz..

Hala takılmışız asker için neden yürünmüyor?Ya asker kendini savunabilir ölür yada öldürür.Öldürdüğü zaman neden öldürdün demememiz doğalsa öldüğü zamanda üzüntüden başka bir şey yapılamaz.

Hrant Dink kimi öldürmüş?Hangi insanlık suçunu işlemiş?Nereyi batırmış,bölmüş,soymuş?Ne yapmış kalemi ile fikirlerini yazmış ve neden öldürülmüş?Çünkü fikirleri ağır gelmiş..Yanlış fikirleri bile olsa tasvip etmesek de artık karşıdan hiç bir cevap gelmeden hakkında atıp tutabiliriz.Nasılsa önceden zaten kaleminden başka bir savunma silahı yoktu sağolsunlar artık kalemi de yok...

Bırakalım artık hamaset edebiyatını.Uğur Mumcu,Muammer Aksoy,Bahriye Üçok,Necip Hablemitoğlu,Ahmet Taner Kışlalı,Abdi İpekçi hatta Sabahattin Ali ve daha bir çok örnek hepsi vatan haini,din düşmanı vuranlarda kahramanlar değil mi?Pardon!!!
Eski05-02-07, 12:48  #7
AranEL

AranEL'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2005

Bu nasıl bir fikirdirki bu türde halkın vicdanında çok büyük yer edinen ve bir o kadar da kutsal olan şehitlik kavramını pervasızca 3 kuruşluk hesaplar için gözü dönmüş bir şekilde,her satırında kin kokan bir uslupla ele alınmış UTANMASIZCA.
Fikirlerle degil,gerçeklerle degil,duygu sömürüsüyle,ölmüş şehitlerimizin sırtından insanları etkilemeye çalışmak ne kadar doğru?

bu şekilde giderse bölücü sıfatı isim degiştirip başka bir kesimin üstüne konacak zannımca
AranEL is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski05-02-07, 13:12  #8
GASPIRALI
Uzaklaştırıldı

Alıntı:
Sayın Hoca şöyle demiş:

Mesajı Göster
Ne alakasi var sayin erdi.

Türk insaninin düsünce yapisi bu kadar basit mi, sasiyorum.

ermeni olsun, türk ya da baska bir kimlikten; aydinlarin yok edilmesine karsi mesnetsizce savunma mi ariyorsunuz, ben de öldüm ama arayan soran yok, kameraklar gelmedi filan. Cok yazik...

O savasin nedenini, o insanin doguda neden öldügünü eger bilebilseydiniz, aydinlarin temizlenmesine bir kesim tarafindan bu denli düsük seviyeli savunmalar getirilmezdi.

Böyle siyaset yaptiginiz sürece emperyalizm yakanizi asla birakmayacaktir.
saygiyla
Sayın hoca oradaki terörün nedenini sizden çok daha iyi biliyoruz.Sizlerden bu şehidimizin arkasından yürümenizide beklemiyoruz. O şehit bizler için vatan toprağını kanıyla suladı. Bizler ona göz yaşı dökeriz.Öldüğü için değil gencecik yaşında şehit düşüp hatırlanmadığı için. Vatan için ölmeyi kolay mı sandınız. 1000 tane canınız olsa birini bile vermezsiniz.
Ruhun Şad olsun Aziz Şehid...
Tanrı dağlarında ruhları dolaşan Alper ER Tunga dan Alparslan a FAtih Sultan Mehmet handan Kanuni ye Sultan Galiyev den Mustafa Kemal ATATÜRK e bizlerden selam götür.
Eski05-02-07, 13:24  #9
Gece

Giriş Tarihi: Dec 2006

Bazı arkadaşların değerlendirmelerini yanlış buluyorum. Ölen her kim olursa olsun bu vatanın bir değeridir. Onun görevi ölmektir vs gibi değerlendirmeleri de kesinlikle yanlış buluyorum. Biz evlerimizde otururken, asker olsun, başka vatandaşlar olsun, ölmek, öldürmek durumunda kalıyorlarsa ülkede güvenlik sorunu vardır demektir ve zaten var olduğunu biliyoruz.

Hırant Dink'in öldürülmesi hoş karşılanacak bir durum elbette değildir. Askerlerimizin ölmelerinin kanıksanmış olması da hoş değildir. Vatan güvenliği için ölmeyi göze almış olmak ise hiç küçümsenecek, sıradan, değersiz bir olay değildir, kutsaldır. Gerektiğinde hepimiz öleceğiz bu uğurda tıpkı atalarımız gibi.

Güneydoğuda askerlerimizin savaşmak zorunda kalması ya da Hırant Dink ve diğerlerinin öldürülmesinin birbirinden hiç farkı yoktur. İkisi de kapitalizmin sağladığı maddi güç hırsının çığırından çıkıp, küreselleşme adı altında, geçmişte başlayan aydınlanma ve modernitenin, sözde daha mutlu insanlar ve toplumlar adına insanlara kıymayı göze almışlığı ve yıkıcılığıdır.

Kapitalizme dayalı modernitenin bu yıkıcılığının tehlikeleri dünya çapında birçok düşünür tarafından yakın geçmişte ve halen dile getirilmiş ve getirilmektedir fakat birçok kişi hala bu tehlikenin farkında değildir ne yazık ki. Bir ülkenin ne askeri, ne gazetecisi, ne de herhangi bir vatandaşının öldürülmesi normal değildir. Dünyanın hiçbir yerinde bunun gerekçesi olamaz. Ülkeyi savunmak zorunda kalmak ayrı, buna mecbur kalmak da öyle. Bu ülke maddi manevi bağımsızlığını eskisi gibi sağlayıp, eğitim ve refah seviyesini yükseltme durumuna gelmeden bu tür olayların önünü kesemeyiz.

Yeri gelmişken hatırlatmak istiyorum. TSK sadece sınırda bekleyen bekçi değildir.Hele artık sıcak savaşların artık günümüzde sadece son hamle için bir formaliteye dönüştüğü düşünülürse, asker elbette her konuda bilgili ve uyanık olmalıdır. Bazı insanlar askeriyeyi hor görmeye kalkıştıklarından bu açıklamayı yapma gereği duyuyorum. Bir ülke bir vücut gibidir, vücut olmalıdır tüm kurum ve birimleriyle. Ve bu ülkede yaşayan herkes, edebiyatla, sanatla, siyasetle, bilimle, iç içe olmalı, bilgi ile donatılmalıdır. Köylüsü de askeri de, politikacısı da, öğretmeni de, esnafı da bilgili ve her konuda fikir üretebilecek seviyede olmalıdır. Aksini savunanlar, toplumda bir kesimi, bir grubu hor görmeye kalkanlar büyük yanılgı içinde olurlar. İnsanlar bilgileri doğrultusunda düşünürler ve düşündükleri kadar görebilirler, bu doğrultuda eylem gerçekleştirirler. Bilgiyi doğru kullanmak için de sağduyusu ile değerlendirme yapmalıdır. Yoksa ne teknolojiler üretmenin ne de tüm insanlığı düşündüğünü söylemek adına yapılan yıkıcılıkların kabul edilir bir yanı yoktur. Kapitalizmin yanıltıcı ve boş gücünden, sahip olma hırsından kurtulamayan insan dünyadaki tüm değerleri satın alınabilir bir meta olarak gördüğü sürece insanlığın sonu bu yıkımdan kurtulamayacaktır.

Saygılarımla.

Gece Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 05-02-07 13:37 .
Gece is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski05-02-07, 13:35  #10
GASPIRALI
Uzaklaştırıldı

Sayın Aranel
"Bu nasıl bir fikirdirki bu türde halkın vicdanında çok büyük yer edinen ve bir o kadar da kutsal olan şehitlik kavramını pervasızca 3 kuruşluk hesaplar için gözü dönmüş bir şekilde,her satırında kin kokan bir uslupla ele alınmış UTANMASIZCA.
Fikirlerle degil,gerçeklerle degil,duygu sömürüsüyle,ölmüş şehitlerimizin sırtından insanları etkilemeye çalışmak ne kadar doğru?

bu şekilde giderse bölücü sıfatı isim degiştirip başka bir kesimin üstüne konacak zannımca" demiş.

Hrant Dink için yapılan duyguların açığa çıkması; şehide yapılanlar duygu sömürüsü, bu işten rant sağlama vallahi de pes billahide pes ne diyelim Allah kurtarsın

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 07:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)