"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Tarihten iki sayfa,/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Tarihten iki sayfa "Göç eden aydınlarla Almanya "beynini kaybetti" ve faşizmin kucağına düştü. Kafası koparılmış bir tavuk gibi kan saçarak etrafa saldıran Nazilerden kurtulmak, hem Almanya'ya hem dünyaya çok pahalıya mal oldu. "Yahudi bilim adamları mı? Belki tribündeki ırkçılar bilmezler; onların bir kısmı Almanya'dan kaçıp Atatürk'ün Türkiye'sine sığındı. Hirsch onlardan biriydi. İstanbul ve Ankara hukuk fakültelerinde, "çok iyi koşullarda" 20 yıl çalıştı. Anılarında şöyle yazdı: "Kendi vatanında aşağılanıp terke zorlanan ben, dünyanın bir ucundaki Türkiye'de saygıdeğer bir profesör olarak yaşadım." *** Peki ne oldu bu ülkeye? Ne oldu da zulümden kaçan aydınlara sığınak olan ülke, bugün kendi aydınlarının sığınak aradığı bir korku diyarı haline geldi. "Beynini, yüreğini, vicdanını yitiren" ülkelere ne olduğu, tarih kitaplarında yazıyor. Buna geçit vermemeliyiz." Can Dündar/Radikal-05.02.07 1870 lerde Iran da kacan reformist islam seyhi Seyid Celaleddin, Avrupa´ya siginmisti. Sultan abdulhamit Seyid Celaleddin´i istanbula davet etmis, gelince de kafir ülkelere sigindigi icin sucar ve göz altina alir. simdi S.Celaleddin´in kisa gözlemlerini okuyalim. ", „Osmanlinin yari deli konukseverliginden biktim, sizin konugunuz isem birakin da gideyim. Ya da ayagima zincir vurun zindana atin.amerikan, alman,Ingiliz ya da Rus uyrugunda olsaydim, konsolosum kapiyi vurmadan sadrazamin odasina dalar, yarim saaat icerisinde beni serbest birakirdirdiniz dediysem de Abdulhamit bana hic bir cevap vermedi." der, Hayyamin, Semerkat elyazmalari kitabini aramaya gelen Amerikali Benjamin Lesage´ye. Ardindan "Söylediklerimin hepsini yazin, yalnizca Abdulhamit´e deli dedigimi yazmayin. Cünkü bu kafesten cikma firsatini tehlikeye atmak istemiyorum der Seyit Celaleddin. Cünkü Abdulhamit tam deli, üstüne üstlik tehlikeli bir cani." deyimini kullanir. Alinti, Lesage´nin notlari, yazar:Amin Maulof __________________
"Milliyetcilik bizim igrenc günahimizdir." E.Fromm |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Sayın Hoca Ne oldu Atatürk Türkiyesine,Atanın ölümü ardından bu ülke yavaş yavaş karanlık dibi görünmeyen sulara doğru yol almıya başladı.Em peryalistler ve onun işbirlikçileri Atatnın değer verdiği ne varsa hepsi ni birer birer yok etmiye başladılar.Atanın değer verdiği tüm değerler sürekli karalandı.Atanın ölümünün ardından 6 ay sonra 1939 mayısında bağımsızlığımıza gölge düşürecek ilk 2 li anlaşmalar imzalanmıya başlandı. Bilim ve düşünce insanlarına bırak değer vermeyi onlar zindanlara atılıp,düşünceleri dahi hapsedildi. İşin en acı kısmıda Lübnan kökenli bir yazardan kendi tarihimizin ortaya çıkartılması bizim tarihçilerimizinde masallar ile uğraşmaları (bir kaç istisna dışında). Saygılarımla |
|
| #3 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Modern türkiye "Atatürk devrinde ve Atatürk sonrası" yada "12 eylül öncesi ve 12 eylül sonrası" olarak dilimlendirilebilir.Bir adam bir darbe Türkiyeyi bir yerden bambaşka bir yere sürüklemiştir. __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Bu gün o profesörün yaşadığı Türkiye'den ne farkı var (?) ..Bu gün ülkemizde saygın yahuddiler yok mu (_?) var... Ardından Osmanlıya dönmüş sn Hoca bence burada bir yanlışlık.... Geçmişe doğru yolculuk yapmış ve yanıltıcı olmuştur çünkü hoşgörü sürekli insanlarla doğru orantılı gelişen bir unsurdur.. __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|