Dergi

Blog

Evrim

Marksizm

Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Bilim > İnsan Bilimleri

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kurtlar Vadisi Yeniden Ekranlarda :( / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji...

Konu Araçları
Eski08-02-07, 22:24  #1
sosyologgg

sosyologgg'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: yerküre
Kurtlar Vadisi Yeniden Ekranlarda :(

Yine bir yurdum klasiği daha.Şu tüylerim diken diken olmuş bu dizinin(!) tekrar yayına konmasını izliyorum.Yok hayır diziyi izlemiyorum.Kafatasçılık ayyuka çıkmışken,etrafta eli silahlı çocuklar dolaşırken,sevinirken ve üzülürken silaha sarılan yurdum insanı dizisine kavuştu.Kirli elleriyle arz talep meselesini abartan medya patronları yine kirli ellerini oğuşturarak bu diziyi keyifle seyrediyorlar.Ama tüm hata onlarda mı?Aptal bir dizi yüzünden galeyana gelen yurdum insanına ne demeli?Sonra da sanatçılar,bilim adamları fildişi kulelere kapanıyor diye hayıflanılıyor.Elitistlik ise elitistlik.Aziz Nesin ne de güzel söylemiş.Şimdi yukarıdan bize gülümsüyordur.Kimse bu ülkeyi bir diğerinden çok sevdiğini iddia edemez.Hepimiz bu topraklarda doğduk ve burayı seviyoruz.Yoksa nasıl yaşanılır?Eğer mümkünse en azından bu konuda ortak bir inisiyatif oluşturmalıyız.Bu arada rtükün de işlevselliğini hatta işlerliğini bir kez daha görmüş olduk.Daha güzel bir Türkiye'de yaşamak dileğiyle diyemiyorum artık keşke diyebiliyorum keşke...
Eski08-02-07, 22:50  #2
sosyologgg

sosyologgg'nın Avatarı

Keşke ülkem için daha fazla şeyler yapsam.Benimkisi mesleki bir duyarlılıktan öte birşey.Lütfen bu tür toplumsal yıkımlara neden olacak yapımlara tepki koyalım.Şiddet hızla yayılmakta ve bir gün bir suikastin katili daha da kötüsü kurbanı sizin bir yakınınız olabilir...
Eski08-02-07, 23:01  #3
theironist
Kayıtlı Okur

Giriş Tarihi: Jan 2007

Yine Perşembe günleri Liselerde kavgaların artmaya başladığını göreceğiz sanırım...
theironist is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski08-02-07, 23:02  #4
gule

gule'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006

LÜTFEN BİRİ BİRŞEY YAPSIN.DAHA FAZLA KATİL ÇİKMADAN.Bu dizi kesinlikle kaldırılsın.
Eski08-02-07, 23:30  #5
mcpo
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Oct 2006

Alıntı:
Sayın sosyologgg şöyle demiş:

Mesajı Göster
Yine bir yurdum klasiği daha.Şu tüylerim diken diken olmuş bu dizinin(!) tekrar yayına konmasını izliyorum.Yok hayır diziyi izlemiyorum.Kafatasçılık ayyuka çıkmışken,etrafta eli silahlı çocuklar dolaşırken,sevinirken ve üzülürken silaha sarılan yurdum insanı dizisine kavuştu.Kirli elleriyle arz talep meselesini abartan medya patronları yine kirli ellerini oğuşturarak bu diziyi keyifle seyrediyorlar.Ama tüm hata onlarda mı?Aptal bir dizi yüzünden galeyana gelen yurdum insanına ne demeli?Sonra da sanatçılar,bilim adamları fildişi kulelere kapanıyor diye hayıflanılıyor.Elitistlik ise elitistlik.Aziz Nesin ne de güzel söylemiş.Şimdi yukarıdan bize gülümsüyordur.Kimse bu ülkeyi bir diğerinden çok sevdiğini iddia edemez.Hepimiz bu topraklarda doğduk ve burayı seviyoruz.Yoksa nasıl yaşanılır?Eğer mümkünse en azından bu konuda ortak bir inisiyatif oluşturmalıyız.Bu arada rtükün de işlevselliğini hatta işlerliğini bir kez daha görmüş olduk.Daha güzel bir Türkiye'de yaşamak dileğiyle diyemiyorum artık keşke diyebiliyorum keşke...

diziyi izlemeden ezbere yorum yapmak ...bu olsa gerek..

önce diziyi izleyin vurguladığı konulara bir göz atın derim..

Ha ! işlediği konu .. zülfi yare dokunduysa... onu bilemem..:p

saygılar.
mcpo is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski08-02-07, 23:35  #6
cnk

cnk'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006
Ülke / Şehir: izmir

Alıntı:
Sayın mcpo şöyle demiş:

Mesajı Göster

saygılar.
dizinin dokunduğu yerler ilk dakikalarda belli oldu zaten...
hemen şehitler üzerinden bir anlatım çabası...
bu bana bir siyasi partiyi hatırlattı ama şu anda çıkaramadım...
hani partiydi o? :p
cnk is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski08-02-07, 23:41  #7
sosyologgg

sosyologgg'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın mcpo şöyle demiş:

Mesajı Göster

saygılar.
Sn. mcpo burada zülfi yare dokunan bir durum yok.Sizi saygıya davet ederim.Az önce ülkesini kimse bir diğerinden daha çok sevemez derken sizin gibileri kastetmiştim.Yineliyorum,bu ülkeyi çok seviyorum ve bu ülkenin insanlarını da işte tam da bu yüzden bu dizinin kaldırılmasını istiyorum.Çünkü hayatımızda yeterince şiddet var ve bu ülke için yeterince kurban verildi.Saygılar..
Eski09-02-07, 00:05  #8
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: izmir

ülkenin en hassas konularından biri terör.Bunu işleyen bir film yada televizyon dizisi faydalı olabilirdi.Ancak bu mevzu POLAT ALEMDAR kafasıyla işlenirse bu sadece Kürt düşmanlığı yol açacaktır.bu ülkeyi bekleyen en büyük tehlike PKK-kürt ayrımının ortadan kalkmasıdır.

Dandik bir TV dizisini ciddiye almak aslında mantıksız diye düşünürdüm ama çevremdeki insanların yakın tarihe ilişkin pek çok olayı bu diziden öğrendiğini anlayınca fikrim değişti.

saygılar.
Eski09-02-07, 00:29  #9
NİLSU

NİLSU'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: Ankara

Alıntı:
Sayın mcpo şöyle demiş:

Mesajı Göster
Çok haklısınız;

Dizinin bu bölümü hakikaten çok saçmalamış,
Ne o öyle.. Doğuda bir otobüs durduruluyor.. İçinden Asker olan genç...mühendis...öğretmen ..indiriliyor.. öldürülüyor..
Çok saçma. yalan bir dizi.. bunlar bu ülkede hiç oldu mu?.
dizi işte oldu gibi gösterip.. Milletin KAFASINI bulandırıyorlar..:p
Yarın ilk işim RTÜK'ü rayıp diziyi şikayet etmek olacak..
Böyle diziler yerine.. SEDA ablamızı.. Kuşum Aydın'ı.. SABAH şekerlerini...
AJDAR'ı falan istiyoruz..
APIŞ arasından düşünmek varken.. Halkı BEYNİNDEN düşünmeye sevk ediyorlar..
Çok ayıp ..vallahide billahide çok ayıp..
21.yüzyılda özgür düşünce ..çağında.. böyle diziler bu ülkeye hiç yakışmıyor..

saygılar.
Yapmayın Allah aşkına...Gerçekten böyle mi düşünüyorsunuz???Diziye neden genel anlamda bakan yok!!?Gerçekleri görmek için TV'ye mi ihtiyacımız var...Hayatınıza bakarsanız gerçekleri ''saptırılmadan''da görebilirsiniz.Dizide insanı suça teşvik edici faktörler olduğunu herkes görebilir.Dediğim gibi TV izlemiyorum ama:ön yargılı bakmamak için dizinin 5 bölümünü bir de filmini izledim...
Sonuç,olayları-en azından bu topikte-incelemiyorum.Ama verdiği mesaj açısından hiç plmulu değil.
Ayrıca Kurtlar Vadisi ile Seda ablaları aynı anda izleyen bir ton arkadaşım var tanıdığım.İsteyen,uyutulmaz!!!Ben 6 aydır uyuşturulmuyorum.Hiç TV'nin yüzünü görmeden duruyorum.Gazete okuyorum,haberleri takip ediyorum.Kurtlar Vadsi'ne de ihtiyaç duymadan gerçekleri kitaplardan okuyarak tarihi izleyebiliyor,araştırabiliyorum.
Her gün binlerce silah patlarken bir silah da oradan patlamaması dileğiyle...
Eski09-02-07, 16:20  #10
esitlik
Felsefe&Konu Dışı

esitlik'nın Avatarı

Ülke / Şehir: istanbul

Alıntı:
Sayın venceremos şöyle demiş:

Mesajı Göster
dizinin dokunduğu yerler ilk dakikalarda belli oldu zaten...
hemen şehitler üzerinden bir anlatım çabası...
bu bana bir siyasi partiyi hatırlattı ama şu anda çıkaramadım...
hani partiydi o? :p
kesinlikle size katılıyorum sayın venceremos. O reklam bana da son derece taraflı ve birilerinin çıkarına hizmet ediyor gibi gelmişti. Direk(t) olarak ülkedeki bazı siyasi partilerin görüşlerini aktarmışlar pkk konusunda. Halkı yanıltmaya devam ediyorlar ama umuyorum ki türkiye'de o görüşten olanlar galip gelemeyecek, insanlar birgün bu tarz reklamların ve programların aslında sorunları çözmekten ziyade büyüten politikaları desteklediklerini anlayabilecek.
Zamanım kalmadığı için çok kısa yazabiliyorum şu an, saygılar kerkese.

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 03:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)