"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski24-08-05, 11:03  #1
ibra
Forum Kurucu Üyesi

ibra'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Dünya bize gerçekten bize hayran mı!

Hürriyet yazarı Ege Cansen Türkiye Grand Prix'ini değerlendirdi. Organizasyona hayran yazılar yazanların aksine Cansen, sosyal içerikli bir bakış açısı getirdi. Ağzı açık hayran budalası yazısıyla Cansen görüşlerini şöyle ifade etti:

-GAZETELERDE okuyorsunuz değil mi? Bütün dünya bize hayran. Biz de bize hayran olanların budalası gibi onları ağzı açık dinliyoruz. Öyle bir ‘Formula 1’ pisti yaptık ki, dünya bize hayran kaldı.

Öyle bir Üniversitelerarası Olimpiyat tertipledik ki; dünya bize hayran kaldı. İstanbul’da öyle bir futbol finali oynandı ki, dünya futbolu değil, oynandığı stadı ve İstanbul’u konuştu. Öyle bir İstanbul Sanat Festivali düzenledik ki; dünya bize hayran kaldı. Dünyayı hayran bırakmakta üstümüze yok doğrusu. İspatı ortada: Son kullanım tarihi geçmiş şöhretler, hurdalık derecelerine göre yüz binlerce dolar alıp ‘Size hayran kaldık’ diyorlar. Ben de o kadar para alsam, ben de bu enayiliğe hayran kalırdım doğrusu. Meme dekoltesi derinine açık 70 küsur yaşındaki Sofia Loren’e ‘bizden ödül alsın diye’ zannedersem 200 bin dolar ödenmişti. Düşünün; herkes ödül almak için para ödemeye hazırken, sıra bizim ödülü almaya gelince üstüne para istiyor. Ama haklılar. O kadar yolu tepip Türkiye’ye geliyor ve basın mensupları önünde ‘Size hayran kaldık’ diye rol kesiyorlar. Az zor iş değil bu doğrusu.

* * *

‘Dünyanın bize hayran kaldığı’ etkinliklerin ortak bir özelliği var. Bunların hepsi rantabilitesi olmayan yatırım gerektiriyor. Yani zararına bir iş yapmadan, tövbe Allah bu gavurları bize hayran bırakmanın yolunu bulamıyoruz. ‘Formula 1’ denilen otomobil sirki Türkiye’de de şov yapsın diye Hazine’den hasılat garantisi veriyoruz. Üyelerin kanunen ödemeye mecbur olduğu aidatla zenginleşen, ‘yarı-kamu’ tüzel kişilğine sahip olan Ticaret Odası’nın kasasını bu iş için boşaltıyoruz. Pek tabii 30 milyon dolara biter diye başlanılan projeyi 220 milyar dolarla bitirmemeyi de başararak. Olsun, helal olsun! Pazusunda Mao dövmesi bulunan hapishane düşkünü boksör eskisi Başbakan’ın koluna girip, aldığı parayı hak etmek için ‘Türkiye’ye hayranım’ diyor ya. Bize o da yeter de artar bile.

* * *

Bütün bu zararına projelerin ‘ister inan, ister inanma’ süper bir getirisi var: Türkiye’nin tanıtımı. Bu konuda atılan palavralar, artık komik hale geldi. Efendim dünyada 2.5 milyar kişi televizyonlardan ‘Formula-1’ izlemiş ve anında ‘böyle Formula-1 düzenleyen ülkeye gitmek vaciptir’ deyip, ülkemize gelmek için seyahat acentelerinin önünde kuyruğa girmiş. Ancak otellerimiz dolu olduğu için gelemiyorlar. Gelemeseler de olur; bize hayran düştüler ya!

* * *

Serbest pazar ekonomisi, sosyalist sistemden farkı, bireysel ‘ahlak’ üzerine kurulmasıdır. Bunun anlamı şudur: Eğer bireysel ahlak yoksa, serbest pazar ekonomisi fakirlik üretir. Burada kastedilen ahlak ‘devletten tırtıklamadan’ iş yapmaktır.

Son Söz: Her proje, kendi bacağından asılır.

Hak vermemek elde değil.

Beyin Fırtınası Geri Döndü
ibra is offline  
Eski24-08-05, 11:20  #2
ışık

Giriş Tarihi: Apr 2005
Ülke / Şehir: İzmir

Çok güzel bir yazı.
ışık is offline  
Eski24-08-05, 12:16  #3
petricli

Bir türlü ortalamayı tutturamıyoruz. Ya kendimizi çok abartıyoruz, ya aşağılık kompleksine giriyoruz. Atısıyla eksisiyle neyiz kimiz bir türlü doğrusunu bulamadık.

Gerçi bu yazılardan da anlaşıldığı gibi çoğumuz aşağılık kompleksindeyiz. Bizi çok beğenmişler. Bana ne!.. Beğenmezse ne kaybederim?

Ben onları beğeniyor muyum? Önemli olan bu!..

Eski25-08-05, 14:22  #4
spartaküs

Dünya Kupasinda Türkiye 3.olarak Dünyaya Kendini Tanitmiş Peki Brezilya 6 Defa Dünya şampiyonu Oldu Ekonomisi Ortada Enflasyon %100 Lerin üstünde Sabah 1 Liraya Alinan Ekmek Akşam 2 Lira Oluyor Geçeceğiz Formulalari Geçeceğiz Mike Tysonlari Bunlar Hep Suni

Eski08-10-05, 17:48  #5
canugur

Giriş Tarihi: Aug 2005

Bir zamanlar hemen her evde boksör Ali konusulmuyor muydu?
Duvarlarda, dedemizin resmi yaninda Ali posterleri yok muydu:-)
Hele ABD de ve avrupa da, hemen her Türk kahvesinde olan boksör Ali posteri:-)
Yalnizca müslüman oldugu icin hristiyan boksörleri döverken, sanki babamiz dövüsüyormus gibi desteklerdi insanlarimiz.
Muhammed ali olayi da, spor sevgisinin ötesinde, sayin Petricli´nin de söz ettigi üzere, tipik bir toplumsal asagilik duygusu örnegidir.

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 13:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)