Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Hırant Dink'in gerçek yüzü / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski09-02-07, 14:50  #1
geronibo57

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: nereye
Hırant Dink'in gerçek yüzü

"Ermeni diasporasi, Ermeniler ve asala yıllar boyunca yaptıklarıyla/söyledikleriyle Türk halkının kalbine öyle kin tohumları ektiler ki; 'ermeni' kelimesi düşman, 'ermeni dölü' sıfatı o.. ç.. anlamına gelmeye başladı. Türk halkının damarlarında akan bu kin ve nefret dolu kanın boşaltılması ve yerine doldurulacak temiz kan -yani iyi niyetli normal düşünceler- bu nefret tohumlarını eken bunu Ermenistan'ın ve ermeni diasporasının yapabileceği birseydir. bunu yaptığımız takdirde Ermenistan ve Ermeniler için daha huzurlu bir yasam ortaya çıkacaktır. tabii Türkler için de"

Hırant dink'in "Türk’ten boşalacak o zehirli kanın yerini dolduracak temiz kan, Ermeni’nin Ermenistan’la kuracağı asil damarında mevcuttur. yeter ki bu mevcudiyetin farkında olunsun" sözü ile başlayan yazısını okuduğumda İnsanların nasıl Hrant'ı desteklediğine anlam verememiştim. Ve o yazısını savunanların ülkemizle bir alıp veremediği olduğunu düşünüyordum hala da öyle düşünüyorum.

Hırant'ın vermek istediği mesaj yukarıda yazan paragrafta gizli. Bu iki yazıyı da hırant yazdı. Ama ülkemizi karıştırmak isteyen milliyetci görünümlü hainler ortalığı karıştırmak için bu yazıyı yansıttılar.

Eski09-02-07, 16:14  #2
Balıkçı Filozof
Ayrıldı

Balıkçı Filozof'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006

Alıntı:
Sayın geronibo57 şöyle demiş:

Mesajı Göster
"Ermeni diasporasi, Ermeniler ve asala yıllar boyunca yaptıklarıyla/söyledikleriyle Türk halkının kalbine öyle kin tohumları ektiler ki; 'ermeni' kelimesi düşman, 'ermeni dölü' sıfatı o.. ç.. anlamına gelmeye başladı. Türk halkının damarlarında akan bu kin ve nefret dolu kanın boşaltılması ve yerine doldurulacak temiz kan -yani iyi niyetli normal düşünceler- bu nefret tohumlarını eken bunu Ermenistan'ın ve ermeni diasporasının yapabileceği birseydir. bunu yaptığımız takdirde Ermenistan ve Ermeniler için daha huzurlu bir yasam ortaya çıkacaktır. tabii Türkler için de"

Hırant dink'in "Türk’ten boşalacak o zehirli kanın yerini dolduracak temiz kan, Ermeni’nin Ermenistan’la kuracağı asil damarında mevcuttur. yeter ki bu mevcudiyetin farkında olunsun" sözü ile başlayan yazısını okuduğumda İnsanların nasıl Hrant'ı desteklediğine anlam verememiştim. Ve o yazısını savunanların ülkemizle bir alıp veremediği olduğunu düşünüyordum hala da öyle düşünüyorum.

Hırant'ın vermek istediği mesaj yukarıda yazan paragrafta gizli. Bu iki yazıyı da hırant yazdı. Ama ülkemizi karıştırmak isteyen milliyetci görünümlü hainler ortalığı karıştırmak için bu yazıyı yansıttılar.

Nasıl okuduğunuza bağlı tabii..
Edebiyatta teşbih vardır. Benzetme..

ASALA başta olmak üzere gerci Ermenilerin eylemlerine bu ülkede neftele bakılmadı mı? Her Ermen'ye potansiyel suçlu ypaılmadı mı?PKK sürekli Ermenilerle ilişkielndirilmedi mi?
Aynı şekilde Ermeniler'de mecut olan bu Türk Nefret'nin boşaltılmasından bahsediyor. Ermeniliği Türk Düşmanı üzerinden değil, Ermeni üzerinden kuruyor. Bizim ülküclerimizin yaptığı gibi Türk'ü 'düşaman' göre tanımlama diyor.

Her iki ulusunda birbirine karşı, ortada bir "nefret" yok mu? Var.

Burada Türkler'de olan bu nefret olumsuz biçimde tanımlanıyor. Eğer bu nefrete olumsuz değer atfederseniz, yazıda anlatılmak istenileni anlarsınız.
Bu nefreti olumlarsanız eğer bu defa yazılandan tam tersini anlarsınız.

Var olan nefreti nasıl yorumlanacağı sizi Hıran Dink'in yanında ya da karşısında bırakır.

Bizim yargıtayımız da "nefreti" olumlulayarak Dink'in karşısında yer aldı. Aynı Samats gibi.

BF...
Eski09-02-07, 16:23  #3
Hoca

Hoca'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006

Sayin geronibo, bu pasaji öylesine secip yollayacaginiza, keske yazinin bütününü koysaydiniz foruma?
Zehirli kanin kimlere ait oldugu ve demek istedigi de böyece anlasilanbilirdi?

Ben de diyorum ki; bu dünyadan, irkcilarin zehirli kani bosalmadikca baris ve huzur yeryüzünde yesermeyecektir?
Bakin bu cümlede de bir gönderme var??
saygiyla
Eski09-02-07, 16:32  #4
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: izmir

adam pisi pisine gitmiş işte
Faşist katili ve onun arkasındaki bir tarafa aırırsak bu cinayetin suçuna ortak olan bazı grupları da unutmamak gerekir.

AB uyum çalışmalarında türk basının önemli kalemleri halkı anlamaktan çok uzak davrandı."Türkiye Türklere bırakılamayacak kadar değerlidir" diyen bu zihniyet vatandaşlarını açık bir biçimde küçük düşürmüştür.80 öncesi sol aydınları Türkiyenin çarpık sorunlarını vatan sevgisi taşıyarak eserlerinde kıyasıya eleştirmişti.Aziz Nesinler Orhan Kemaller ve bir çokları.İşte zamanımızın mütakere basını bu mirasın üzerine oturarak kendi amaçları için bu mirası kullandılar.Ancak bunu vatan sevgisi ile aptal batı aşıklığıyla yaptılar.Basının yarattığı bu psikoloji Türkiyede bir milliyetçilik patlamasına dışarıya karşı bir düşmanlık havası yarattı.Bu da Medya tarafından yozlaştırılmış zombileştirilmiş serseri güruhundan birinin eline silahı alıp bir aydını vurmasıyla sonuçlandı
Sonrada utanmadan milliyetçiliği kabaranlara dönerek eserinizle gurur duyun diye manşet atıyorlar.Asıl siz gurur duyun.Çünkü bu zihniyet sizin eserinizdir.Samastı siz yarattınız.

saygılar
Eski09-02-07, 16:40  #5
bbucak

Giriş Tarihi: Oct 2006
...

Alıntı:
Sayın geronibo57 şöyle demiş:

Mesajı Göster
...Ama ülkemizi karıştırmak isteyen milliyetci görünümlü hainler ortalığı karıştırmak için bu yazıyı yansıttılar.
Bu kadar kolay "hain"'ler yaratabiliyor olmamızın hiç mi katkısı yok?

Yazılı ve görsel medyada, sokakta, okullarda, ofislerde, derneklerde, partilerde, evlerde, internette, arkadaş ortamlarında ve heryerde... Tartışma adabımızda bir sorun yaşadığımızı düşünüyorum.

Eskisini bilmem, ama gördüğüm kadarı ile artık herkes "gazeteci" gibi düşünüyor, "gazeteci" gibi konuşuyor. Ben buna "medyatik yaklaşım" diyorum...

Peşin hüküm, sloganlaşmış (-manşetleştirilmiş) söylemler ardından insanlar hızla birbirinden uzaklaşıyor, kutuplaşıyor...

Hrant Dink'i hedef haline getiren de yazılı ve görsel basında yer alan "haplaştırılmış" ifadeleriydi... Ana fikirlerin yerini, yan fikirler ve o fikirlerin yorumları doldurdu ve karşımıza bambaşka bir Hrant Dink çıktı. En azından bunun böyle olduğu ben yeni farkediyorum.
bbucak is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-02-07, 17:27  #6
Balıkçı Filozof
Ayrıldı

bbucak'a katılıyorum.
"Pis Türk kanı" diye manşet atıp, yazının tamamını koymazsanız ortaya çıkacak durumdan da habercilik adına sıvışırsanız ne olur?

Başka bir başlıkta yazmıştım. Benim ülkemdeki insanlar Kurtlar Vadisini 'bilgi kaynağı' olarak görüyorsa halimiz acınacak durumda demektir.

BF...
Eski09-02-07, 19:28  #7
erdi

erdi'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006

Alıntı:
"Pis Türk kanı" diye manşet atıp, yazının tamamını koymazsanız ortaya çıkacak durumdan da habercilik adına sıvışırsanız ne olur?
"Pis Türk kanı" Bunun üzerine zaten söylenecek fazla birşey olmasa gerek...
Eski09-02-07, 20:25  #8
Balıkçı Filozof
Ayrıldı

Alıntı:
Sayın erdi şöyle demiş:

Mesajı Göster
"Pis Türk kanı" Bunun üzerine zaten söylenecek fazla birşey olmasa gerek...
Sn. Erdi tamda anlatmak istediğimi örneklemişsiniz.

1- Cümlenin devamını aktarmışsınız ama koyu yazdığınızla bağını kurmamamışsınız.

2- Yazım dilinde bir alt yazım vardır. "..." (Tırnak içinde) bir ifade, yazana ait değil bir başkasına ait demektir. Hatta konuşma yaparken "...." (Tırnak içinde) demek için kapalı şekilde 2 işareti yapılır ve hızla aşağıya indirilir. Bu dinleyene, bu işaret yapılırken kulanılan ifadenin, dillendirene ait olmadığı anlamına gelir.

3- Sizin bu şekilde sunmanız ile medyanın sunması arasında fark yok. Sizin bu vurgunuz ile "Pis Türk Kanı" ifadesinin bana aitmiş gibi sunulması ve yukarıda yazdığım onca düşüncenin D sine dokunmadan sadece bu ifadeye konsantre olup bold yapmak malesef çok benzeşiyor.

BF...

Balıkçı Filozof Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 09-02-07 21:01 .
Balıkçı Filozof is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-02-07, 20:50  #9
doğançay

doğançay'nın Avatarı

Tartışmayı uzatan çirkin söylem şu ya da bu şekilde gündeme geldiği zaman ilgili kesimi gerçekten rencide ediyor.
Bunu özellikle kullanmak isteyenler var.Bu söylemi Bitmeyecek Öykü gibi gündemde tutmak isteyen çok sayıda gönüllü de var.
Bu tarz çirkin söylemleri lütfen devam ettirmeyelim.Lehte ya da aleyhte de söylense hep birilerinin ekmeğine yağ sürülüyor.
Gündemde canlı hoş değil.Söylemin Sayın Balıkçı'ya ait olduğunu düşünmediğimi ve beni kişisel olarak düşündürmediğinin bilinmesini isterim.
Karşı protestoda ki neye atfedilirse atfedilsin tek tip sloganlar da hiç hoş değildi!

Saygılar,
doğançay
doğançay is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-02-07, 21:04  #10
erdi

erdi'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın doğançay şöyle demiş:

Mesajı Göster
Tartışmayı uzatan çirkin söylem şu ya da bu şekilde gündeme geldiği zaman ilgili kesimi gerçekten rencide ediyor.
Bunu özellikle kullanmak isteyenler var.Bu söylemi Bitmeyecek Öykü gibi gündemde tutmak isteyen çok sayıda gönüllü de var.
Bu tarz çirkin söylemleri lütfen devam ettirmeyelim.Lehte ya da aleyhte de söylense hep birilerinin ekmeğine yağ sürülüyor.
Gündemde canlı hoş değil.Söylemin Sayın Balıkçı'ya ait olduğunu düşünmediğimi ve beni kişisel olarak düşündürmediğinin bilinmesini isterim.
Karşı protestoda ki neye atfedilirse atfedilsin tek tip sloganlar da hiç hoş değildi!

Saygılar,
doğançay
Sn Doğançay
Size hak veriyorum ama yenilir, yutulur olmayan bir söylemi, basının hataları, benim ifade hatalarım ile aklanmaya çalışması da hiç hoş değil açıkcası karşı tepkide bundan kaynaklanıyor olsa gerek..

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 23:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)