"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2005
| Bir oda düşünelim dışarıyla hiçbir bağlantısı olmayan ısı geçirmeyen ve bu odaya bir buzdolabı koyalım ve ve fişe takalımdaha sonra buzdolabının kapağını açalım.Sorumuz şu içerii ilk duruma göre sıcak mı olur soğuk mu olur. |
| #2 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Odanın sıcaklığına bağlı olarak değişir. Eğer oda sıcaklığı -20 derece gibi bir derecedeyse, buzdolabı odayı ısıtır. Eğer +20 dereceyse soğrutur. __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) |
| #3 | ||
| Alıntı:
| |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| odanın sıcaklığı değişmez |
| #5 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Oda sıcaklığı azalır, buzdolabı sıcaklığı artar. __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
| #6 | |
| hocam yanyana duran iki şeyin sıcaklığı aynı olmak zorundadır. aynı değilse ısı alışverişi olur ve sonunda aynı sıcaklığa gelirler. |
| #7 | |
| Bence oda sıcaklığı artar ![]() |
| #8 | |
Guest Mesajlar: n/a
| Odaya sürekli bir elektrik enerjisi girişi var. Ne olursa olsun odada bir enerji artışı var. Soğuk odanın enerjisi, sıcak odanın enerjisinden az olacağına göre soğuması mümkün değildir. Sabit kalmasıda mümkün değildir. Hangi tepkime olursa olsun, ne yaparsanız yapın odanın ısısı artacak, sonunda oda ısınan havanın yüksek basıncından dolayı yalıtım malıtım dinelemeyerek infilak edecektir. Tabiki buzdolabı daha önce bozulmazsa bu ısıdan ![]() Saygılar; |
| #9 | |
| sayin hanci gibi düsünüyorum. Buzdolabi, kendini sogutmaya calisirlen disari enerji salacaktir. Odanain disariyla ilgisi olmadigina göre, dolabin isisiyla oda, isinacaktir. |
| #10 | ||
| Alıntı:
Cevabınız doğrudur. | |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|