| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Fizik Formülleri/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Fizik, Kimya, Biyoloji, Astronomi, Jeoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2005
| Konu:Elektrik ve Elektriksel Kuvvet İki levha arasındaki Elektrik alan kuvveti e=d bölü v d:uzaklık v:Üretecin gücü Eğer arada +q yüklü bir cisim varsa cisme uygulanan kuvvet F=q*e q:yük İki yükün birbirlerine uyguladıkları kuvvet. F=k*q1*q2 bölü d kare Daha sonra buradan devam edeceğim.Amacım bir fizik arşivi oluşturmak.Eğer sizde fizikle ilgileniyorsanız burda bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. |
|
| #2 | |
| Teşekkürler Özkan. Zaman buldukça bende yazacağım. |
|
| #3 | |
| Elektrik potansiyel kuvveti Bütün yükler birbirlerine potansiyel bir kuvvet uygular.Bu kuvvet skaler bir büyüklüktür. E.P=k.g1.g2 bölü d Sonsuz uzunlıktaki levhalar arası elektrik alanı E.A=q bölü 2eA q:yük e:Epsilon A:levha alanı |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: istanbul
| özkancığım bilim için yapılan herşeye katılırız bende bari çorbada tuzum olsun bende F=m.a formülünü açıklayayım(her nekadar kimyacı olsamda çakarız az çok![]() F:Fiziksel kuvvet m:kütle(kg cinsinden) a:ivme aklıma geldikçe yazmaya devam edeceğim... __________________
İnsanların değeri bir kesirle ifade edilecek olursa,payı,gerçek kişiliğini,paydası da kendisini ne zannettiğini gösterir.Payda büyüdükçe kesrin değeri küçülür. |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| konu elektrik: P-güç(watt) ,W-enerji , V-gerilim(volt) ,R-direnç(ohm),t-zaman(sn),i-akım(amper) V=i.r p=i.v P=(i)kare.R w=(i)kare.R.t roadrunner Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 07-09-05 15:20 . |
|
| #6 | |
| Çok güzel oluyor arkadaşlar. yakında burası fizik başvuru kaynağı olacak bu gidişle |
|
| #7 | |
| Uzun süredir giremiyodum fakat artık zaman bulabiliyorum ve tekrar fizik formüllerini vermeye başlayacağım.Sizinde katkılarınızı bekliyorum. |
|
| #8 | |
| p=e.i p=güç;birimi watt, e=gerilim(volt),i=akım(amper) tabii ki bu devreye göre değişir ama genel formül budur arkadaşlar |
|
| #9 | |
| P = V * İ * Cos (x) aktif güç birimi KW P = V * İ * Sin (x) Reaktif Güç birimi KVar P = V * İ Anlık güç birimi KVA |
|
| #10 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Fizikçi arkadaşlar soyut formüller yerine başka anlatım yolları deneyemezler mi? Bizim gibi amatörler konuya yabancı kalıyor. Güzel bir konunun iyi bir anlatımına hasretiz, Fizik topiğinde... |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|