"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Ben ve .../konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Öykü - Deneme Çalışmalarınız... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007 Ülke / Şehir: istanbul
| bütün gece oturduk.Ben,sigaram ve acı kahvem.Herşeyime ortak olan iki dostum ve birde şu sıralar gecelerimin en büyük sırdaşı Ahmet Altan.beraber saatlerce oturduk ,okuduk ve içtik. bir yudum kahve ve bir nefes sigara her çekişimde büyük bir acı, her yudumda farklı duygular dolayşıyordu beynimde neden?diye sorduğumda kendime her defasında farklı bir cevap buldum.Bu benmiyim die düşündüm çok farklıydım dün gece ben ben değil farklı biriydim.Bir anda 10 yaşına inip aynı anda 40 yaşında hissediyordum kendimi ölümü düşündüm bi ara ve dalıp gittim uzaklara sonra o geldi aklıma esmer yürekli genç, çocuklukta başlamıştım onda hiç yüzyüze konuşulmamış temiz bir sevdaydı hiç kirlenmemişti şiirler yazılmıştı hiç bir edebi kaygı taşımayan şiirler.Herşeyi yaşamıştık oysa birbirimizden habersizce hiç haberi yoktu.Onunla günlerce el ele dolaşmıştık beraber uyumuştuk ama o bunlardan habersizdi hep hayallerimdeydi o ve o artık bende değildi özgür bırakmıştım artık uzun süredir sevdiğim esmer yürekli insanı bundan sonra hayallerimdede olmayacaktı.peki nasıl alışacağım onsuzluğa nasıl uyuycam geceleri onsuz ,alışabilecekmiyim acaba diye düşünürken birden aklıma hiç unutamayacağım o güsel insan yani dedem geldi aklıma onsuzluğa nasıl alıştıysam esmer yürekli sevgili sensizliğede alışıcam ve ben bunu tek başıma başaracağım sana inat çünkü artık sana olan nefretim sevgimdende büyük...<<SokakLamBasI>> |
|
| #2 | |
| Yüreğimin en derinliğinde bir çocuk gülüşü gibiydin.Masum,sevecen,içten ve hüzünlü.Karşımda,yanımda elimi uzatsam tutacak kadar yakın ama bir okadarda uzak.Uzatıyorum elimi tutamıyorum,kayıyorsun avuçlarımdan kayıyorsun,kayıyorsun...Ve sen yüreğimin en derinliğinde bir çocuk gülüşü gibiydin.Masum,sevecen,içten ve ve ve veeeeeee HÜZÜNLÜ!... 30/05/2007,perşembe,23:40 |
|
| #3 | |
| sen ağır bir tütün kokusuydun eski bayramlardan kalma küçük avuçlardan nasrılı ellere akan. sen dost muhabbetlerde söylenen bir uzun havaydın kalın bir er sesinden,ince bir yar sesine sen alanlarda bir slogandın yiğit delikanlılardan,asi kızların dudaklarından savrulan sen uzak dağ başlarında bir kardelendin koparmaya kıyamadığım |
|
| #4 | |
Edebiyat ![]() Giriş Tarihi: Feb 2007 Ülke / Şehir: KaoS
| Ben ve ruh sökümü can sıkıntılarım. Neye dair ki bu acılar beni ve etrafımı doluyor. Üzüntülerimin kaynağı yapamadıklarım, yapacaklarım olan hayallerimi kirleten pislik keneler, damarlarıma akıttıkları oksitleri ile asitlendirmişler kanımı. Yüreğim de acılar kat kat olmuş, göz yaşlarıma isyan ediyor olmak ve olmamak adına ruhum. Acı bir his, yaşamak istemediğim gerçek bir duygu beni kendimden uzaklaştırıyor. Ve yoksunluğuma binayen bana usulca fısıldıyor "ölüm çok yakın" diye. Bir intiharın fizyolijisi olsa gerek ruh çırpınışlarımdaki ürkeklik -istiyorum, istemiyorum- diye. Eminim ama şüpheliyim üçe beşe değer mi diye. Sorgulamak beynimin kabuğunda derinden gelen dalgalanmalar ile migrenimni artırıyor ve soruyorum kendime "Ben ve ruhum huzurlumu acaba"diye __________________
"Ben nehir kıyısındaki parmaklığım; tutunabilen tutunsun bana ama koltuk değneği değilim kimse yaslanmasın bana…" Ve unutmayın; "Sanatçılar gerçekleri söylemek için yalanları kullanırken, politikacılar yalanlarla gerçekleri örter." |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2008
| Ne kadar istiyorum, ne kadar... Ama ulaşamıyorum. Daha düne kadar hayal olan her şey yanıbaşımda. Dokunuyorum, ama korkarak geri kaçıyorum. Önce koparmaya çalııyorum kendi iplerimi. Bırakmaya çalışıyorum hayallerime kendimi.... __________________
Emperyalistlerin bağrına çökeceğiz! Yıkılacak bu kirli, bu hain düzen. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|