Dergi

Blog

Evrim

Marksizm

Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski10-02-07, 22:49  #1
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: izmir
Demokrasi-hoşgörü ,hemen gaza gelmeyin

Kişisel olarak ben pek uzlaşmacı biri değilim.Aksine sivri dilli ve tartışmacı bir üslubum vardır.Buna karşın demokrasi ve hoşgörünün gerekliliğine de inanırım.Özellikle içinde bulunduğumuz dönemde

Hepimiz ayrı fikir dünyalarına sahibiz.Farklı renkler her zaman güzeldir.Farklı düşüncelere sahip olmakta bizim zenginliğimizdir.Bununla birlikte demokrasinin yaşayabilmesi için ortak paydalarda anlaşabilmek gerektiğine inanıyorum.Herkesin fikri değerlidir ve kendince en doğrudur.Ancak gerçek bir tanedir.İşte bu gerçeği arayışımızda karşıt fikirleri saygı ile dinlemek ve daha özenli bir biçimde değerlendirmek bizi daha iyi noktalara taşıyacaktır.

Sitede son günlerde artan voltaj bana bunları düşündürdü.Bilmem siz ne dersiniz?
herkese en içten saygılarımla
Eski10-02-07, 23:27  #2
ReMaT
Genel Moderatör

ReMaT'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: İstanbul

Haklısınız,çoğunluk buna katılacaktır,ancak ben de dahil olmak üzere ne yazık ki gene çoğunluğumuz kendimize hakim olamıyoruz sanırım.Tek gerçek dersek kapıları biraz kapatmış oluruz,en azından,herkesin kendi gerçeği var diyerek,gerçekler arasında hangisi en faydalı olur diyerek ortak noktanın bulunması daha iyi olabilir.

Bence önce karşımızdaki kişinin görüşlerini,onu tanımadan hemen değerlendirmemeli,karşımızdakini "sizin gibiler" ithamlarıyla hemen kafamızda "kötü" diye nitelendirdiğimiz gruba sokmamalıyız,bence.

Çok şey istedim belki amaBir de geçmişten çok bahsetmeyip,birbirimizin üzerine birşeyler yıkmaya çalışmadan,faydalı olana ulaşmaya çalışırsak,daha iyi olur kanaatindeyim.

saygılar
Eski11-02-07, 00:10  #3
Nostrum

Nostrum'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006

Kemalist ve devrimci çizgide Sn.Bozkır'ın yorumlarına çok önem veririm.Kendisi güzel bir konuya değinmiş.

Umuyorum ki,toplum için en güzel çizgiyi hep birlikte bulacağız.Herkesin fikri farklıdır ancak unutmamalıyız ki,yanlış eksik bir doğrudur.

Bu yüzden en doğruya ve hiç yılmadan...!
Ben da yeni başladum
Nostrum is offline  
Eski11-02-07, 01:02  #4
MK DEVRİM

MK DEVRİM'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2006

1938 den bu güne demokrasi bu ülkede hep farklı ve eksik uygulandı.
Demokrasi sürekli bir zümrenin silahı oldu.Demokrasi çoğunluk için
külfet, azınlık için nimet oldu.Demokrasi adına bu ülkede 3 defa
darbe yapıldı Demokrasiyi algılamalarını yesinler.
Evet arkadaşlar sizinde belirttiğiniz gibi,bizden esirgenen demokrasiyi
hiç olmasa bu güzel ortamda yaşama geçirelim ve istediğimiz arzuladığı
mız gerçek demokrasiyi buradan başlayarak tüm yurt sathına yayılması
na katkıda bulunalım.Bizler özgür bir demokrasinin savaşçıları ve üretken
bireyleri olmıya devam edelim.Bizler demokrasiyi araç olarak değil
Özgür ve Bağımsız Ülkemizin vazgeçilmez temel unsuru olduğu için
savunuyoruz.
Saygılarımla
MK DEVRİM is offline  
Eski11-02-07, 01:05  #5
doğançay

doğançay'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Yükselen Voltajın İşaretiyle Bir Süre Yazmama Kararı Aldım!

Sayın bozkır'ın bu ''voltaj!'' saptamasının farkındayım.
Bazan klişe ya da fotokopi diyebileceğimiz görüşler hiç sorgulanmadan körü körüne , bir dogmaya döndürülerek savunulunca,isteyerek ya da istemeyerek konuya dahil oluyor; bu kadar okumuş-yazmış arkadaşlara gerçekten çok üzülüyorum.
Yeniliklere bin yıl öncesinden çıkıp gelinmiş gibi şaşkınlıkla bakan özellikle kimi genç arkadaşlar bazan umudumu da kırmıyor değil!
İnsanlar önce anne-babalarından sonra yetiştikleri çevrenin gelenek ve göreneklerinden her dem en azından bir adım önde olmalılar'
Duruma bakınca zamanının en yenilikçi,dönemlerinde büyük çalkantılara ve baskılara maruz kalmış bilginler,düşünürler,peygamberler bu gün salt taklit edilince insanın içi sıkılıyor.
Düşüncelerin taklidinin de saça-başa jöle sürüp,renkli sprey püskürtmekten,burunu hızma(piercing) takarak çağdaş göründüğünü sanmaktan pek farkı olmasa gerek!
Kişisel insani gelişmenin düşüncelere, davranışlara,sözcüklere,simgelere ,yaşam biçimine yansımaması ve bundan rahatsızlık duyulmaması umut kırıcı..

Bunların iç içe olduğu bir ortamda bir de pek de üretici olmayan,havanda su dövücü, bal yapmaz yaban arıları misali voltaj yükselmesi ile birleştirince uzunca bir süre çok zorunlu kalmadıkça forumda ''yazmama '' kararı aldım.
Bir duyuru yapma niyetim yoktu.Ancak Sayın bozkır böyle bir konu açınca burada beilirtmeyi uygun buldum.
Elbette bu karar beni bağlar!
Su yolunu bulacaktır!

Saygılarımla,
doğançay

doğançay Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 11-02-07 01:07 .
doğançay is offline  
Eski11-02-07, 01:14  #6
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

sn doğançay
voltaj yükseldi diye kendinizi elektrikten mahkum bırakmayın.En başta ben bazen ağzıma geleni söyleyecek duruma geliyorum. hatta bazen klavyemden kaçan kötü sözlerde oluyor.İşte bu tahammülü geliştirmek gerekiyor sanırım

Dediniz doğru tartışmaların seviyesi bazen düşüyor yada ideolojik saplantılara takılıp gerçeği kabullenmiyoruz.Ama anlatmak aydınlatmak aydınlanmak yada herneyse o işten vazgeçmek olmaz.Buna hakkınız yok

saygılar
Eski11-02-07, 01:24  #7
Gece

Giriş Tarihi: Dec 2006

Alıntı:
Sayın doğançay şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sayın bozkır'ın bu ''voltaj!'' saptamasının farkındayım.
Bazan klişe ya da fotokopi diyebileceğimiz görüşler hiç sorgulanmadan körü körüne , bir dogmaya döndürülerek savunulunca,isteyerek ya da istemeyerek konuya dahil oluyor; bu kadar okumuş-yazmış arkadaşlara gerçekten çok üzülüyorum.
Yeniliklere bin yıl öncesinden çıkıp gelinmiş gibi şaşkınlıkla bakan özellikle kimi genç arkadaşlar bazan umudumu da kırmıyor değil!
İnsanlar önce anne-babalarından sonra yetiştikleri çevrenin gelenek ve göreneklerinden her dem en azından bir adım önde olmalılar'
Duruma bakınca zamanının en yenilikçi,dönemlerinde büyük çalkantılara ve baskılara maruz kalmış bilginler,düşünürler,peygamberler bu gün salt taklit edilince insanın içi sıkılıyor.
Düşüncelerin taklidinin de saça-başa jöle sürüp,renkli sprey püskürtmekten,burunu hızma(piercing) takarak çağdaş göründüğünü sanmaktan pek farkı olmasa gerek!
Kişisel insani gelişmenin düşüncelere, davranışlara,sözcüklere,simgelere ,yaşam biçimine yansımaması ve bundan rahatsızlık duyulmaması umut kırıcı..
Bunların iç içe olduğu bir ortamda bir de pek de üretici olmayan,havanda su dövücü, bal yapmaz yaban arıları misali voltaj yükselmesi ile birleştirince uzunca bir süre çok zorunlu kalmadıkça forumda ''yazmama '' kararı aldım.
Bir duyuru yapma niyetim yoktu.Ancak Sayın bozkır böyle bir konu açınca burada beilirtmeyi uygun buldum.
Elbette bu karar beni bağlar!
Su yolunu bulacaktır!
Saygılarımla,
doğançay

Sevgili bozkır, doğançay ve diğer arkadaşlardan yazılarını beğenerek okuduklarım var. Birbirimizin düşünce ve bilgilerinden faydalanıyor olmaktan mutluluk duyuyorum. Elbette herkesin aynı bilinç ve bilgi düzeyinde olmasını beklemiyoruz. Bazen ben de karamsarlaşmıyor değilim. Sizlerin yazılarını görmeyi, devam etmesini umuyorum.

İşim ağırlıklı olarak sanat ve bilgisayar programcılığı üzerine. Yazıları çok fazla da takip edemiyorum. Politika ve siyasetle yaşadığımız günler sebebi ile, mecburen ilgilenmek zorunda hissettiğimden, bu konuda hatalarım ya da eksiklerim mutlaka vardır. Ancak sizlerle paylaşımdan oldukça memnunum ve umarım bu paylaşım hep devam eder. Sadece bunu belirtmek istedim.

Saygılarımla...
Eski11-02-07, 01:30  #8
Beckho

Beckho'nın Avatarı

Ülke / Şehir: İstanbul-Denizli

Demokrasinin bir yönünü sevmiyorum,daha doğrusu bu yönünün demokrasiye zarar verdiğini düşünüyorum;

Demokrasinin içinde ,demokrasi karşıtı muhalif sesler var.Bu sesleri çıkartan kişi veya kurumlar demokrasiyi kullanıp yetki sağlayacaklar,fakat ellerine güç geçtiğinde onu yok edecekler.Karşı oldukları bir şeyi yıkmak için ona ihtiyaçları var.Bana göre demokrasinin içindeki bu tür çatlak seslere son verilmelidir.Aksi halde demokrasi zarar görür.

SAYGILAR...
Beckho is offline  
Eski11-02-07, 01:32  #9
canugur

canugur'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2005

Bir örnek.
Demokrasi; bir nesneyi, her kesimden, herkesin kullanabilecegi voltaja indiren bir cesit regulatör gibidir sayin dogancay.

Aksakliklari düzeltecek olanlar da, yine bizler olmaliyiz.
Sizi aramizda görmek istiyoruz.
saygiyla
Eski11-02-07, 01:40  #10
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Gece şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sevgili bozkır, doğançay ve diğer arkadaşlardan yazılarını beğenerek okuduklarım var. Birbirimizin düşünce ve bilgilerinden faydalanıyor olmaktan mutluluk duyuyorum. Elbette herkesin aynı bilinç ve bilgi düzeyinde olmasını beklemiyoruz. Bazen ben de karamsarlaşmıyor değilim. Sizlerin yazılarını görmeyi, devam etmesini umuyorum.

İşim ağırlıklı olarak sanat ve bilgisayar programcılığı üzerine. Yazıları çok fazla da takip edemiyorum. Politika ve siyasetle yaşadığımız günler sebebi ile, mecburen ilgilenmek zorunda hissettiğimden, bu konuda hatalarım ya da eksiklerim mutlaka vardır. Ancak sizlerle paylaşımdan oldukça memnunum ve umarım bu paylaşım hep devam eder. Sadece bunu belirtmek istedim.

Saygılarımla...
sn gece
biz de profesyonel siyasetçi değiliz ya.içimizden ne geliyorsa çizittiriyoruz işte.Bu yazılardan faydalanma işi her zaman karşılıklıdır.

saygılar
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 19:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)