"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
| #1 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Kişisel olarak ben pek uzlaşmacı biri değilim.Aksine sivri dilli ve tartışmacı bir üslubum vardır.Buna karşın demokrasi ve hoşgörünün gerekliliğine de inanırım.Özellikle içinde bulunduğumuz dönemde Hepimiz ayrı fikir dünyalarına sahibiz.Farklı renkler her zaman güzeldir.Farklı düşüncelere sahip olmakta bizim zenginliğimizdir.Bununla birlikte demokrasinin yaşayabilmesi için ortak paydalarda anlaşabilmek gerektiğine inanıyorum.Herkesin fikri değerlidir ve kendince en doğrudur.Ancak gerçek bir tanedir.İşte bu gerçeği arayışımızda karşıt fikirleri saygı ile dinlemek ve daha özenli bir biçimde değerlendirmek bizi daha iyi noktalara taşıyacaktır. Sitede son günlerde artan voltaj bana bunları düşündürdü.Bilmem siz ne dersiniz? herkese en içten saygılarımla __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
| #2 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Haklısınız,çoğunluk buna katılacaktır,ancak ben de dahil olmak üzere ne yazık ki gene çoğunluğumuz kendimize hakim olamıyoruz sanırım.Tek gerçek dersek kapıları biraz kapatmış oluruz,en azından,herkesin kendi gerçeği var diyerek,gerçekler arasında hangisi en faydalı olur diyerek ortak noktanın bulunması daha iyi olabilir. Bence önce karşımızdaki kişinin görüşlerini,onu tanımadan hemen değerlendirmemeli,karşımızdakini "sizin gibiler" ithamlarıyla hemen kafamızda "kötü" diye nitelendirdiğimiz gruba sokmamalıyız,bence. Çok şey istedim belki ama Bir de geçmişten çok bahsetmeyip,birbirimizin üzerine birşeyler yıkmaya çalışmadan,faydalı olana ulaşmaya çalışırsak,daha iyi olur kanaatindeyim.saygılar __________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. |
|
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Kemalist ve devrimci çizgide Sn.Bozkır'ın yorumlarına çok önem veririm.Kendisi güzel bir konuya değinmiş. Umuyorum ki,toplum için en güzel çizgiyi hep birlikte bulacağız.Herkesin fikri farklıdır ancak unutmamalıyız ki,yanlış eksik bir doğrudur. Bu yüzden en doğruya ve hiç yılmadan...! __________________
Endum dere duzina Aşlamayi aşladum Sevdaluk eyi şeydur Ben da yeni başladum |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| 1938 den bu güne demokrasi bu ülkede hep farklı ve eksik uygulandı. Demokrasi sürekli bir zümrenin silahı oldu.Demokrasi çoğunluk için külfet, azınlık için nimet oldu.Demokrasi adına bu ülkede 3 defa darbe yapıldı Demokrasiyi algılamalarını yesinler.Evet arkadaşlar sizinde belirttiğiniz gibi,bizden esirgenen demokrasiyi hiç olmasa bu güzel ortamda yaşama geçirelim ve istediğimiz arzuladığı mız gerçek demokrasiyi buradan başlayarak tüm yurt sathına yayılması na katkıda bulunalım.Bizler özgür bir demokrasinin savaşçıları ve üretken bireyleri olmıya devam edelim.Bizler demokrasiyi araç olarak değil Özgür ve Bağımsız Ülkemizin vazgeçilmez temel unsuru olduğu için savunuyoruz. Saygılarımla |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Yükselen Voltajın İşaretiyle Bir Süre Yazmama Kararı Aldım! Sayın bozkır'ın bu ''voltaj!'' saptamasının farkındayım. doğançay Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 11-02-07 01:07 . |
| #6 | |
| sn doğançay voltaj yükseldi diye kendinizi elektrikten mahkum bırakmayın.En başta ben bazen ağzıma geleni söyleyecek duruma geliyorum. hatta bazen klavyemden kaçan kötü sözlerde oluyor.İşte bu tahammülü geliştirmek gerekiyor sanırım Dediniz doğru tartışmaların seviyesi bazen düşüyor yada ideolojik saplantılara takılıp gerçeği kabullenmiyoruz.Ama anlatmak aydınlatmak aydınlanmak yada herneyse o işten vazgeçmek olmaz.Buna hakkınız yok saygılar __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
| #7 | ||
![]() Giriş Tarihi: Dec 2006
| Alıntı:
Sevgili bozkır, doğançay ve diğer arkadaşlardan yazılarını beğenerek okuduklarım var. Birbirimizin düşünce ve bilgilerinden faydalanıyor olmaktan mutluluk duyuyorum. Elbette herkesin aynı bilinç ve bilgi düzeyinde olmasını beklemiyoruz. Bazen ben de karamsarlaşmıyor değilim. Sizlerin yazılarını görmeyi, devam etmesini umuyorum. İşim ağırlıklı olarak sanat ve bilgisayar programcılığı üzerine. Yazıları çok fazla da takip edemiyorum. Politika ve siyasetle yaşadığımız günler sebebi ile, mecburen ilgilenmek zorunda hissettiğimden, bu konuda hatalarım ya da eksiklerim mutlaka vardır. Ancak sizlerle paylaşımdan oldukça memnunum ve umarım bu paylaşım hep devam eder. Sadece bunu belirtmek istedim. Saygılarımla... __________________
Çekirgeler gaza geliyor, 1 , 2, üüüüüüç... | |
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: İstanbul-Denizli
| Demokrasinin bir yönünü sevmiyorum,daha doğrusu bu yönünün demokrasiye zarar verdiğini düşünüyorum; Demokrasinin içinde ,demokrasi karşıtı muhalif sesler var.Bu sesleri çıkartan kişi veya kurumlar demokrasiyi kullanıp yetki sağlayacaklar,fakat ellerine güç geçtiğinde onu yok edecekler.Karşı oldukları bir şeyi yıkmak için ona ihtiyaçları var.Bana göre demokrasinin içindeki bu tür çatlak seslere son verilmelidir.Aksi halde demokrasi zarar görür. SAYGILAR... __________________
Herkes dünyaya mutluluk getirdi; kimi geldiğinde, kimi gittiğinde... |
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Bir örnek. Demokrasi; bir nesneyi, her kesimden, herkesin kullanabilecegi voltaja indiren bir cesit regulatör gibidir sayin dogancay. Aksakliklari düzeltecek olanlar da, yine bizler olmaliyiz. Sizi aramizda görmek istiyoruz. saygiyla __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
|
|
| #10 | ||
| Alıntı:
biz de profesyonel siyasetçi değiliz ya.içimizden ne geliyorsa çizittiriyoruz işte.Bu yazılardan faydalanma işi her zaman karşılıklıdır. saygılar __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan | |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|