Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Forum Hakkında

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

''Ben gidiyorum arkadaş''

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Forumumuz hakkında öneri, istek ve eleştirileriniz

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski11-02-07, 21:31  #1
seha
Admin

seha'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2005
''Ben gidiyorum arkadaş''

İşte geldik gidiyoruz...

Yazıyaz ilginç bir yer. Farklı düşüncelere sahip yüzlerce kişiyi içinde barındırabilmeyi başarıyor. Onlara ülkemizde pek mevcut olmayan düzgün tartışma ortamını yaratabiliyor. Ve en önemlisi kendi geleneklerini yaratıyor. ''Ben gidiyorum'' geleneği ise bunların başında geliyor. Forumda bir yazın mı silindi ya da uyarı cezası mı aldın, tepki belli : Ben gidiyorum arkadaş... Forumda istemediğin bir karar mı çıktı , tepki belli : Ben gidiyorum arkadaş... Gitmek kolay,kalmak zor ama Yazıyaz'ı bırakmak da zor...Gidenlerin dönmesi de bundan çoğu zaman.

Bu ''ben gidiyorum arkadaş'' geleneği son zamanlarda öyle bir hal aldı ki foruma girdiğimde ilk iş olarak açılan yeni konu başlıklarına bakar hale geldim. Bakalım bugün kimler ''ben gidiyorum arkadaş'' demiş diye bir merak kaplar oldu içimi. Açıkçası bu merak zamanla yerini sıkıntıya bıraktı.Bu durum can sıkıcı bir hal aldı.

En başta söyledim. Yazıyaz ilginç bir yer. Farklı düşüncelere sahip kişileri içinde barındırabilmeyi başarıyor. Bu o kadar da kolay bir şey değil. Forumda bir çok ''baskı grubu'' var. Hepsininde çıkarları ve talepleri kendilerine kutsal. Ama bir şeyi göz ardı ediyorlar. ''Demokrasicilik'' oynuyorsanız gereklerini yerine getireceksiniz ve diğer baskı gruplarının taleplerine de aynı saygıyı göstereceksiniz. Hele ki Yazıyaz gibi farklı düşüncelerdeki bireylerden oluşan bir ortamdaysanız. Sen ben bizim oğlan durumunda olan bir ortamı idare etmek , orada bir arada hareket etmek kolaydır. Önemli olan kalabalık içerisinde bu talepleri hakkaniyet içerisinde karşılayabilmek,buna saygı gösterebilmektir.

Gelin görün ki forum içerisinde bazı arkadaşlarımızın demokrasi anlayışı, taleplerin hakkaniyet ile dağıtılması ile pek örtüşmüyor. Yönetimin konulara taraf olmasını bekleyen bir anlayış var. Benim talebim olmazsa ben giderim yaklaşımı da benden olan , olmayan ayrımı da bu anlayışın ürünü... Bu anlayış ne yazık ki bazı üyelerimizin sağlıklı düşünememesine de yol açıyor. Bu iddalı bir söylem olarak görülebilir. Ancak insan sevgisinin , savaş karşıtlığının temeli olan silah karşıtlığına olan yaklaşım bizi susturmaya çalışıyorlar , ben gidiyorum arkadaş oluyorsa yerinde bir söylemdir. Hele tüm bunların üstüne bu teklifi bir başkası yapsaydı kabul ederdik itirafı bu iddialı söylemin ne kadar gerçek olduğunu göstermektedir. Bu iddalı söylemime anketi demokrasicilik olarak görenleri, devrimcilik oynuyorlar diye görmekte olduğumu eklemem gerekir.Ancak acı bir gerçek vardır ki devrimciliğin temelinde mücadele vardır ,gitmek değil !

Lafı fazla uzatmaya gerek yok. Yolun sonuna geldik. Giderken yolu başındakilere birkaç öneride bulunmak en iyisi . Öncelikle Yazıyaz içinde üyeler şayet daha demokratik bir ortam istiyorlarsa ilk iş olarak kendilerini sorgulamaları;demokrasiden ne anladıklarını bir düşünmeleri gerekir. Bunu yaparken de tüm bu farklı gruplar ortak bir tanım geliştirebilmelidir. Uzlaşı sağlanmadan hareket olmaz. Olsa olsa gel-git olur. Bu aşamayı es geçerek daha demokratik bir ortam hayal etmek , gerçekçilikten ve uygulanabilirlikten epey uzak olacaktır. Bu sağlanırsa devamı el birliğiyle gelecektir. Bu konuda benim fikrim Yazar Temsicileri gibi bir oluşuma gidilebileceği ve yönetim ile üyelerin ortak bir alanı olarak Yazıyaz Senatosu oluşturulabileceği yönünde. Lakin bunu tartışmak için hem çok erken hem de çok geç.

Önüne gelenin ''ben gidiyorum arkadaş'' dediği, üyelerin demokrasiden sadece kendi taleplerinin karşılanmasını anladığı , elitist bir yaklaşım içerisinde olmamızın beklendiği bir ortamda yapılması gerekenleri söyleyerek gitmek, artık bu can sıkıntısına bir son vermek en iyisi olacaktır. Gitmeyi bir baskı aracı olarak kullanmak,ben gidiyorum,o halde biz gideriz demek yerine yapılması doğru olan tek bir şey vardır. O da 'Gittim' demektir. Forumda ayrılıklar hep üyelerin yönetime olan kırgınlıklarıyla gerçekleşti bugüne kadar. Bugün tam tersi oluyor. Tüm çalışma arkadaşlarıma iyi çalışmalar , tüm yazarlarımıza da iyi yazı yazmalar diliyorum.

İşte geldik gidiyoruz
Hoşça kal sevgili Yazıyaz

Teşekkürlerim,

Daha iyi bir Yazıyaz için emek veren Sevgili İlker,Melnur,Tuqu ve Türker'e
Özveriyle daha iyi bir Yazıyaz'ı sağlamaya çalışan çalışma arkadaşlarım
Papyrus,Kitap Tozu,Asya,Sosyologg,Bbucak,yam yam,İl Bilge,antropolog ve diğer tüm eski çalışma arkadaşlarıma
Yazılarını beğenerek takip ettiğim ve Yazıyaz'a önemli katkılar yaptığına inandığım
Sn.Anadolu,Sn.Yazarkedi,Sn.Hoca,Sn.Roland,Sn.Yorum 2006,Sn.Adil,Sn.Artena,Sn.BF,Sn.Salah ve Sn.Bozkır,Sn.Elenorin,Sn.Stran,Sn.Doğançay ile tüm Yazıyaz gönüllülerine...

Ve ayrıca görev sürem boyunca gerek forum aracılığıyla gerekse mail adresim üzerinden türlü sıfatları,hakaretleri ve tehditleri esirgemeyen kişilere...

Bir hatırlatma:
Yukarıda ifade ettiğim durum belli bir grup ya da kişiye yönelik değildir. Örnek haricinde forum genelindeki bir yaklaşıma karşılık gelmektedir. Bu sebeple konuyu kişisel algılamayacağınızı umut ediyorum. Kişisel algılayıp yanıt verseniz dahi foruma girmeyeceğim için bu konuda cevap hakkımı da kullanmayacağım.
seha is offline  
Eski11-02-07, 21:49  #2
Elenorin
Genel Moderatör

Elenorin'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006

Sevgili Seha..

Bu forumda tek bir kişinin çıkıp sana bir şey demeye hakkı yoktur. Böyle davranman inan yüreğimi parçaladı. Bu forumun en adil ve en emekçi yöneticisi olarak gitmeye hakkın olmasın Seha. Biliyorum hakkın var ama olmasını istemiyorum.

Nasıl bir ruh haline büründüğümü şu an anlatmam imkansız ama sen gitmemelisin Seha. Şu forumun bana tanıttığı en iyi kalpli insanlardan biri sendin. Eminim bu karar için çok düşünmüşsündür ama bir kez daha, lütfen bir kez daha düşün.

Bana hep sen derdin düzeltmek isteniyorsa gitmek değil savaşmak önemlidir diye. Sensiz bir savaş yapmak hepimizden büyük parçalar koparır. Seha hayatımda olmasını istediğim şeyler için kime yalvaracağımı bilmiyorum. Ama bu akşam bir şey olmasını istiyorum. Bu ayrılığın olmamasını, geri dönmeni. Kime yakaracagımı bilmez bir halde de tek çare olarak sana sesleniyorum: GİTME!

İnsanların Kanatları Yüreklerinde..
Elenorin is offline  
Eski11-02-07, 22:52  #3
Anadolu
Ayrıldı

Yazıyaz emekçileri eyleme

Alıntı:
Sayın seha şöyle demiş:

Mesajı Göster
İşte geldik gidiyoruz...

Yazıyaz ilginç bir yer. Farklı düşüncelere sahip yüzlerce kişiyi içinde barındırabilmeyi başarıyor. Onlara ülkemizde pek mevcut olmayan düzgün tartışma ortamını yaratabiliyor. Ve en önemlisi kendi geleneklerini yaratıyor. ''Ben gidiyorum'' geleneği ise bunların başında geliyor. Forumda bir yazın mı silindi ya da uyarı cezası mı aldın, tepki belli : Ben gidiyorum arkadaş... Forumda istemediğin bir karar mı çıktı , tepki belli : Ben gidiyorum arkadaş... Gitmek kolay,kalmak zor ama Yazıyaz'ı bırakmak da zor...Gidenlerin dönmesi de bundan çoğu zaman.

Bu ''ben gidiyorum arkadaş'' geleneği son zamanlarda öyle bir hal aldı ki foruma girdiğimde ilk iş olarak açılan yeni konu başlıklarına bakar hale geldim. Bakalım bugün kimler ''ben gidiyorum arkadaş'' demiş diye bir merak kaplar oldu içimi. Açıkçası bu merak zamanla yerini sıkıntıya bıraktı.Bu durum can sıkıcı bir hal aldı.

En başta söyledim. Yazıyaz ilginç bir yer. Farklı düşüncelere sahip kişileri içinde barındırabilmeyi başarıyor. Bu o kadar da kolay bir şey değil. Forumda bir çok ''baskı grubu'' var. Hepsininde çıkarları ve talepleri kendilerine kutsal. Ama bir şeyi göz ardı ediyorlar. ''Demokrasicilik'' oynuyorsanız gereklerini yerine getireceksiniz ve diğer baskı gruplarının taleplerine de aynı saygıyı göstereceksiniz. Hele ki Yazıyaz gibi farklı düşüncelerdeki bireylerden oluşan bir ortamdaysanız. Sen ben bizim oğlan durumunda olan bir ortamı idare etmek , orada bir arada hareket etmek kolaydır. Önemli olan kalabalık içerisinde bu talepleri hakkaniyet içerisinde karşılayabilmek,buna saygı gösterebilmektir.

Gelin görün ki forum içerisinde bazı arkadaşlarımızın demokrasi anlayışı, taleplerin hakkaniyet ile dağıtılması ile pek örtüşmüyor. Yönetimin konulara taraf olmasını bekleyen bir anlayış var. Benim talebim olmazsa ben giderim yaklaşımı da benden olan , olmayan ayrımı da bu anlayışın ürünü... Bu anlayış ne yazık ki bazı üyelerimizin sağlıklı düşünememesine de yol açıyor. Bu iddalı bir söylem olarak görülebilir. Ancak insan sevgisinin , savaş karşıtlığının temeli olan silah karşıtlığına olan yaklaşım bizi susturmaya çalışıyorlar , ben gidiyorum arkadaş oluyorsa yerinde bir söylemdir. Hele tüm bunların üstüne bu teklifi bir başkası yapsaydı kabul ederdik itirafı bu iddialı söylemin ne kadar gerçek olduğunu göstermektedir. Bu iddalı söylemime anketi demokrasicilik olarak görenleri, devrimcilik oynuyorlar diye görmekte olduğumu eklemem gerekir.Ancak acı bir gerçek vardır ki devrimciliğin temelinde mücadele vardır ,gitmek değil !

Lafı fazla uzatmaya gerek yok. Yolun sonuna geldik. Giderken yolu başındakilere birkaç öneride bulunmak en iyisi . Öncelikle Yazıyaz içinde üyeler şayet daha demokratik bir ortam istiyorlarsa ilk iş olarak kendilerini sorgulamaları;demokrasiden ne anladıklarını bir düşünmeleri gerekir. Bunu yaparken de tüm bu farklı gruplar ortak bir tanım geliştirebilmelidir. Uzlaşı sağlanmadan hareket olmaz. Olsa olsa gel-git olur. Bu aşamayı es geçerek daha demokratik bir ortam hayal etmek , gerçekçilikten ve uygulanabilirlikten epey uzak olacaktır. Bu sağlanırsa devamı el birliğiyle gelecektir. Bu konuda benim fikrim Yazar Temsicileri gibi bir oluşuma gidilebileceği ve yönetim ile üyelerin ortak bir alanı olarak Yazıyaz Senatosu oluşturulabileceği yönünde. Lakin bunu tartışmak için hem çok erken hem de çok geç.

Önüne gelenin ''ben gidiyorum arkadaş'' dediği, üyelerin demokrasiden sadece kendi taleplerinin karşılanmasını anladığı , elitist bir yaklaşım içerisinde olmamızın beklendiği bir ortamda yapılması gerekenleri söyleyerek gitmek, artık bu can sıkıntısına bir son vermek en iyisi olacaktır. Gitmeyi bir baskı aracı olarak kullanmak,ben gidiyorum,o halde biz gideriz demek yerine yapılması doğru olan tek bir şey vardır. O da 'Gittim' demektir. Forumda ayrılıklar hep üyelerin yönetime olan kırgınlıklarıyla gerçekleşti bugüne kadar. Bugün tam tersi oluyor. Tüm çalışma arkadaşlarıma iyi çalışmalar , tüm yazarlarımıza da iyi yazı yazmalar diliyorum.

İşte geldik gidiyoruz
Hoşça kal sevgili Yazıyaz

Teşekkürlerim,

Daha iyi bir Yazıyaz için emek veren Sevgili İlker,Melnur,Tuqu ve Türker'e
Özveriyle daha iyi bir Yazıyaz'ı sağlamaya çalışan çalışma arkadaşlarım
Papyrus,Kitap Tozu,Asya,Sosyologg,Bbucak,yam yam,İl Bilge,antropolog ve diğer tüm eski çalışma arkadaşlarıma
Yazılarını beğenerek takip ettiğim ve Yazıyaz'a önemli katkılar yaptığına inandığım
Sn.Anadolu,Sn.Yazarkedi,Sn.Hoca,Sn.Roland,Sn.Yorum 2006,Sn.Adil,Sn.Artena,Sn.BF,Sn.Salah ve Sn.Bozkır,Sn.Elenorin,Sn.Stran,Sn.Doğançay ile tüm Yazıyaz gönüllülerine...

Ve ayrıca görev sürem boyunca gerek forum aracılığıyla gerekse mail adresim üzerinden türlü sıfatları,hakaretleri ve tehditleri esirgemeyen kişilere...

Bir hatırlatma:
Yukarıda ifade ettiğim durum belli bir grup ya da kişiye yönelik değildir. Örnek haricinde forum genelindeki bir yaklaşıma karşılık gelmektedir. Bu sebeple konuyu kişisel algılamayacağınızı umut ediyorum. Kişisel algılayıp yanıt verseniz dahi foruma girmeyeceğim için bu konuda cevap hakkımı da kullanmayacağım.
Sayın Seha yazınızla ilgili yorum yapmayacağım.Bundan sizi haksız bulduğumu çıkarmanızı istemiyorum.Öncelikle bunu belirtmeliyim.Şimdi sizle olan bu kısa konuşmamızı kesmek istiyorum.
Yazıyaz emekçisi arkadaşların emeğin hakkını vereceklerine inanıyorum.Yazıyaz emekçilerinin sizin bu ani gidişinizi geri çevirme noktasında çabalarını esirgeyeceklerini zannetmiyorum.Bu anlamda Sevgili Elenorin'in mesajına bir katkıda bulunmak istedim.Ben size GİTME demiyorum,gitmelerin önünü alacak çözüm yollarını bulalım ve uygulayalım diyorum.
Sevgi ve saygılar.

Anadolu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 12-02-07 20:40 .
Anadolu is offline  
Eski11-02-07, 23:05  #4
Kitap Tozu

Ülke / Şehir: Paris

Gitmek bir çözüm değil, sayın seha. Yazıyaz'ın gelişmeye ihtiyacı var. Bizim forum olarak bu yerlere gelmemizde değerli yazarlarımızın çok büyük katkıları oldu, oluyor da. Karşımıza sorunlar çıktığında "ben gidiyorum arkadaş" demek tabii ki de doğru değil. Önemli olan sorunlar karşısında mücadele etmeyi öğrenmektir.

Yolun sonuna gelinmedi bu arada, daha yeni başlıyoruz!
Gönderilmiş bir kutu süt tozunu ve sütyeni.

Kitap Tozu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 11-02-07 23:07 .
Kitap Tozu is offline  
Eski11-02-07, 23:22  #5
Horozigo

Horozigo'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
Ülke / Şehir: Denizli

Sensiz bu forum biraz eksik olacaktır. Gitme,gitmek kolay kalmak zor. Dayanmak zor ve zor olanı seç.
Sensiz olmaz.....
Eski11-02-07, 23:32  #6
MK DEVRİM

MK DEVRİM'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2006

Sayın Seha
Buradan ayrılırsanız içinizde büyük bir boşluk doğacaktır.Çünkü bu form
gerçekten alışkanlık yapıyor."Ne derler bir giren pişman birde girmeyen"
Sitenin 2 gün kapalı kalması dahi bayağı sıkıntı yarattı.
Yada pilavdan dönenin kaşığı kırılsın demezlermi?Kırık kaşıklamı dolaşçanız
En iyisi gitme kararını biraz daha düşünün.
Sağlıklı ve mutlu yarınlar dilerim.
Saygılarımla
MK DEVRİM is offline  
Eski11-02-07, 23:37  #7
EoS
Siyaset&Bilim

EoS'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2005

Sevgili eş admin,SEHA,lutfen forumdan ayrılmayınız!Gitmeyin,kalın burda!Hiç admin gider mi?Herşeye herkese ters bir karar,lutfen burda kalın!
EoS is offline  
Eski11-02-07, 23:37  #8
Balıkçı Filozof
Ayrıldı

Balıkçı Filozof'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006

"Sansüre, Otosansür'e Hayır Diyerek" başlılkı yazıma Sn. Fedailer aşağıdaki mesajı atmıştır.

"Sayın Balıkçı Filozof,
Bugün Radikalde Yıldırım Türker'in yazısından çok etkilendiğiniz anlaşılıyor.
Ve açtığınız konu başlıkları ile, öfke, kızgınlık içeren duygularınızı da dile getirmişsiniz.
Sizi anlayabiliyorum.
Radikal gazetesinden ve yazarlarından nasıl etkilendiğinizi de..
Dikkat ettim Hırant Dink Cinayeti konusunda, günlerce Radikal gazetesinin her haberini, daha doğrusu habercilik olarak değerlendirilmesi mümkün olmayan her iddiasını foruma konu başlıkları ile taşıdınız.

Radikal'in sonra yalanlamak zorunda kaldığı heberlerini bile , radikal iddiasından vazgeçerken siz hala ısrar etmekteydiniz..
Demokrasi demek kolaydır da , demokrat olmak zordur velhasıl..
Bir de , Bu bölümde açtığınız konulardan şunu anlayabilirmiyim?
Gitmek mi zor, Kalmak mı ?"

Sn. Seha'nın ayrılış için kullandığı düşüncelerin kişisel olmadığını söylemişti. En azından son 2 gündür gitmek mi kalmak mı tartışmasını yaptığım için kendime almam gereken yerleri alıyorum.
Bu nedenlede Sn. Seha'ya ayrılam demeyi ona karşı benim tarafımdan yapılack bir edepsizlik olarak algılıyorum.

S. Fedailer ve türevleri başta olmak üzere, düşüncenin ve demokrasinin D'sini anlama kültürüne sahip olmayanların olduğu yerde klamanın da bir anlamı yoktur.

Katliamları ile yüzleşmeden demokrasiyi ağzına alanlarla laf yarışına girebilmek için bu yaşıma kadar düşünmedim...

Sn. Seha üyelerinde kendisini göden geçirmesi gerek derken, kasttetiği neydi bilmiyorum ama ( belki de bendim) Sn. Fedailerin buna tipik bir örnek olduğunu düşünüyorum...

Öncelikle gitme-kalma tartışmamın foruma zarar verme, bensiz bir şey olmaz gibi ayakar altında bir düşünce ile olmadığını yeniden söylemek isterim. Gitme-kalma tartışmamda Sn.Seha'nın farklı bir gerekçeyle dile getirdiği gibi olan duruma katlanıp-katlanmama ile igili bir durumdu. Düşünc üretme adına ( düşüncelerimin kabulü ile ilgili değil üretme adına) edindiğim kişisel birikim ve tecrübelerimin ayaklar altına alınmasına seyirci kalmayı artık yerinde bulmuyorum.

Sn. Seha'yı gerekçeleri farklı da olsa ayrılma noktasına getiren koşullarda forumda bundan sonra yer almayacağımı bildiririm.

En başından beri en azından düşüncelerimi düşünce olarak ele alanSn. Melnur başta olmak üzere, düşünce adına çaba sarf etmiş tüm yazıyaz üyelerini saygıyla selamlarım....

Hepinize bundan sonra burada ve yaşamınızda kolay gelsin...

BF...

Balıkçı Filozof Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 11-02-07 23:51 .
Balıkçı Filozof is offline  
Eski12-02-07, 00:00  #9
esitlik
Felsefe&Konu Dışı

esitlik'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: istanbul

sevgili arkadaşlar, bu tür baskıların aynısı geçmişte de yaşandı, hem de sadece internet üzeriinden değil fiziksel olarak. Bu baskılar sonunda emekçilerin çoğu savundukları kavramlardan vazgeçmedi ve vazgeçmeyecek! Kaldı ki bizim burda karşılaştıklarımız sadece hakaret veya tehdit olabilir. Ve sanal baskının da emekçileri kesinlikle yıldırmaması gerekir.
Sayın seha ve sn balıkçı_filozof; sizin forumdan ayrılmanız, karşı olduğunuz görüşlerin daha da güçlenmesine ve bu görüşten olanların milleti kendi inandıkları yolunda daha rahat kandırabilmelerine neden olacak, bunun farkındasınızdır umarım. Bizim yapmamız gereken, onlar nasıl ve ne kadar tepki verirlerse versinler inandığımız ve savunduğumuz fikirlerden vazgeçmemek ve ısrarla insanlara bunları anlatmak olmalıdır.
Forumdan ayrılma isteğinizi size yakıştıramadım malesef arkadaşlar, dileğim dönmeniz ve emek savunucularına güç katmanız yönündedir. Hepinizi saygıyla selamlıyorum ve tekrar o yazılarınıza devam etmenizi istiyorum.
Eski12-02-07, 00:08  #10
Fedailer
Onay bekleyen
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Jan 2007

Sayın Balıkçı filozof,
Bu yazdıklarınızla sizi anlayabiliyorum.
Öfke ve saldırının, demokrasi söylemleri ile bağdaşmadığını da..
Forumda bin fikir yarışsın, bin çiçek açsın diyorum..

Ne kişisel saldırı cümlelerinizi ,
Ne de , Milletime , Ülkeme , "katliamlarıyla yüzleşsin" diyen cümlelerinizi kabul etmiyorum..
Katliamları emperyalizmde , emperyalist ülkelerin tarihlerinde ve bugününde arayınız.

Bu başlık Sayın Seha 'nın olmasına rağmen , bu başlığı bile, kendiniz için kullanmanızı ise kınıyorum..

Sayın Sehanın ayrılış nedenini bilmiyorum.
Kendi kararıdır saygı duyarım.
yazışmamız tartışmamız olmadı , yazılarını tanıma imkanım da..
Sayın Seha nın Kalmasını isterdim .

Fedailer Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 12-02-07 00:22 .
Fedailer is offline  
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 11:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)