"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| Nuh tufani baslibasina gizemini korumakda dünyayi yüzme havuzuna ceviren suyun yagmurla olamayacagi görüsü var. ALINTI Nuh Tufan'ına sebep olan su nereden geldi? Internet'te yer alan pekçok kaynağa göre çok uzun bir zaman önce dünyanın etrafında buz kristallerinden oluşmuş bir kuşak vardı. Bu kuşak sayesinde dünyada fırtınalar, mevsimsel anormaliler ve afetler görülmüyordu. Dünya'nın her yerinde ılıman bir iklim mevcuttu. Dünya'da cennete benzer bir yaşam sürülüyordu. Bu kuşağı bilinmeyen bir ırk inşa etmişti ve onu yerinde tutan enerji üreten yapılar dünyanın değişik yerlerinde gizlenmişti. Daha sonra bu yapıların birkaçının insanlar tarafından yokedilmesi ile buz kristallerinden olan kuşak dünyaya parçalar halinde düşerek büyük tufanı oluşturacak miktarda suyu meydana getirdi. Bugün Nuh Tufanı'nı meydana getirecek kadar bol miktarda suyun nereden geldiği ile ilgili pekçok görüş ortaya atılmaktadır. Enerji üreten yapılardan bazıları hala dünyanın çeşitli yerlerinde sağlam olarak bulunmaktadır iddiasını kanıtlamak amacıyla bunların yerleriyle ilgili pekçok araştırma yapılmış fakat başarısız olunmuştur. Bu kadar bol miktarda suyun bir anda ortaya çıkışı ile ilgili teorilerden birisi olan buz kristalleri kuşağı teorisi bu teorilerden birisidir. Küresel ısınma ile ilgili projelerden birisinde, kutuplardaki buzların tamamının eriyerek okyanus su seviyesini ne kadar yükselteceği ile ilgili çalışmalar yapılmıştı. Çalışmaların sonucunda yeryüzünün tamamını etkileyecek büyüklükteki bir tufanın meydana getireceği suyun yağan yağmurlarla açıklanamayacağı sonucuna varıldıktan sonra bu suyun nereden geldiği ile ilgili varsayımlar ileri sürülmüştü. Internet'te "canopy" ve "flood" anahtar kelimeleri ile bu konuda pekçok araştırmaya ulaşılabilmektedir. Virginia Essene'nin "Galaktik İnsan" kitabında bu kuşaktan bahsedilmektedir. Kaynak:http://www.turgayreiki.com/forum/arc...php?t-290.html Papyrus Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 12-02-07 22:10 . |
| #2 | |
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| yağmurlarla olduğunu inanan var mıydı ki sayın göktürk? Ben yağmur kısmını bilmiyorum da tüm hayvanların Nuh'un gemisine sığdığı saçma geliyor bana. Yoksa yalnızca Nuh'un etrafında bulunan hayvalar kurtulup diğeleri boğulmuş muydu? Nuh olayı bana mitolojik hikayeleri çağrıştırıyor, belki de Poseidon tüm okyanusları kabartmıştır, ne dersiniz? ![]() __________________
"Eğer demokrasi adına Cumhuriyet'in temellerine kazmayı vuranlar demokrat ise... Ben demokrat değilim!'' AHMET TANER KIŞLALI |
| #3 | |
| Bununda hesabini yapmislar yukardaki yazimda belirtilmis, fakat tüm hayvanlarin genleri alindigi muhakkak sonradan üretebilmek icin baska türlü olmaz. |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| eskiden minarreye kifi dikmek deyimi vardi, hakikaten güctür minareye kilif dikmek ![]() Bu gün görülüyor ki, dünyaya kilif dikilmis, uydurulmaya calisiliyor gibi ![]() Cagimizda, dilin gelismesiyle bilim felsefesi yaparak olmayacak akil disi mitoslara dahi inanilmaz kiliflar dikilmekte. saygiyla __________________
"Milliyetcilik bizim igrenc günahimizdir." E.Fromm Hoca Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 12-02-07 03:43 . |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Yağmurla veya ikiçift hayvan yanına alınarak mı yapıldığı detayına inmeden bu olayın mitolojik olup olmadığına bakalım.Sizin de başka sebeplere bağladıklarınızın yanısıra,Yapılan arkeolojik, jeolojik ve tarihi çalışmalar olayın Kuran'da anlatıldığı şekilde meydana geldiğini göstermektedir. Eski çağlarda yaşamış birçok uygarlığa ait tabletlerde ve elde edilen birçok tarihi belgede, tufan olayı, kişi ve yer isimleri farklılık gösterse de, çok büyük benzerliklerle anlatılmıştır. İlginç olan taraf merkezi mezopotamya olan bu tufana hem kültürel hemde coğrafik olarak uzak olan yerlerde( Hindistan'da Satapatha, Brahmana ve Mahabharata destanlarında, İngiltere'nin Galler yöresinde anlatılan bazı efsanelerde, İskandinav Edna efsanelerinde, Litvanya efsanelerinde ve hatta Çin kaynaklı öykülerde )birbirine çok benzer şekillerde anlatılır. Birbirinden ve Tufan bölgesinden bile tufandan bahsediliyor olmasıdır.Tufanın evrensel olmadığı düşünülürse bunlara da zamanla ilahi kitap gönderildiği anlamı kesinlik kazanıyor.hem zaten inkar olmadığı sürece eski kavimlerin helak edilmediği gerçeğine göre de bu tufan yalnızca Nuh kavmi ile sınırlı olduğunu gösterir. Diğer taraftan olayın fiziksel özelliklerine bakarsak Biz, bardaktan boşanırcasına akan bir su ile göğün kapılarını açtık. Yeri de coşkun kaynaklar halinde fışkırttık. Derken su, takdir edilmiş bir işe karşı birleşti. Ve onu da tahtalar, çiviler üzerinde taşıdık. (Kamer Suresi, 11-13) Sonunda emrimiz geldiğinde ve tandır feveran ettiği zaman, dedik ki: 'Her birinden ikişer çift (hayvan) ile aleyhlerinde söz geçmiş olanlar dışında, aileni ve iman edenleri ona yükle.' Zaten onunla birlikte çok azından başkası iman etmemişti. (Hud Suresi, 40) Tufanın yerel olması alınan hayvanların da sadece inek koyun gibi hayat için vazgeçilmez hayvanlar olacağı iyice anlaşılabilir.Hz. Nuh'un ve çok az sayıda oldukları belirtilen müminlerin çevrelerindeki binlerce hayvan türünden çiftler topladıklarını düşünmek de zordur. Yaşadıkları bölgedeki hayvanlardan sadece böcek türlerinin toplanması bile mümkün değildir; hem de erkek dişi ayrımı yaparak! Bu nedenle, toplanan hayvanların rahatlıkla yakalanıp himaye edilebilecek ve özellikle de insanlara yarar sağlayacak evcil hayvanlar olduğu düşünülebilir. Buna göre, Hz. Nuh muhtemelen, inek, koyun, at, tavuk, horoz, deve ve benzeri hayvanları gemiye almış olabilir. Çünkü Tufan nedeniyle canlılığını büyük ölçüde yitirmiş olan bölgede yeni kurulacak hayat için gerekli olan temel hayvanlardır bunlar. Tüm insanlığı yıkan ve buzulların erimesi gibi fizyoojik bir döneme ait olanın ise bizden önceki insansıları bir defada alıp götürdüğü ve bu sebepten ademin tüm insanların babası görüldüğü ihtimali üzerinde duruyorum. |
| #6 | |
| http://www.evrensel.net/02/03/08/toplum.html "...Prof. Köksoy bu eserinde; Nuh Tufanı'nın gerçek bir tarihi-jeolojik olay olduğunu, ancak kutsal kitapların yanlış yorum ve tercümeleri sebebiyle bu olayın efsaneleştirilerek gerçek dışına doğru itildiğini iddia ediyor. Nuh Tufanı ile ilgili olarak, gerçek olmasını mümkün görmediği bazı söylemleri ise şöyle tespit ediyor: . Nuh Tufanı M.Ö. 2900'lü yıllarda Aşağı Mezopotamya'da meydana gelmiş doğal ve yerel bir sel baskınıdır. Suların bütün dünyayı ve karaları kapsamış olması mümkün değildir, doğru değildir. . Geminin Ağrı Dağı'nın veya Cudi Dağı'nın tepesine konmuş olması mümkün değildir. Geminin ya Basra Körfez'inde bir kum tepeciğine takılıp kalmış veya "Dağlık Yöre" (Cudi=Ararat) diye anılan Yukarı Mezopotamya'da, Dicle Nehri kenarında kıyıya bağlanmış olması daha çok muhtemeldir. . Geminin Ağrı Dağı'nda aranması, Hıristiyanların, özellikle Ermenilerin dini, siyasi, etnik ve ideolojik propagandasının bir aracıdır. Ağrı Dağı'nda bulunduğu iddia edilen gemiye benzer görüntüler bölgeye özgü jeomorfolojik yeryüzü şekilleridir . Gemiye her türden birer çift canlının alınmış olması; diğerlerinin Tufandan boğulup yok oluşları; daha sonraki bütün canlıların ve insanların gemidekilerden türemiş olması doğru değildir. Çünkü, en azından Aşağı Mezopotamya'dan başka coğrafyalarda hayat kesintisiz devam etmekteydi. ..." Bu yazı http://www.yesevi.edu.tr/ayhaber/old...cak2003/14.htm adresinden alınmıştır. Not: Google'ın ilk 20 sayfası taranmıştır. __________________
"Eğer demokrasi adına Cumhuriyet'in temellerine kazmayı vuranlar demokrat ise... Ben demokrat değilim!'' AHMET TANER KIŞLALI |
| #7 | |
| nuh tufanı aynı zamanda Gılgamış Destanı'nda da geçiyormuş. Ve Gılgamış destanı'nda doğa üstü olan pek çok olay da var, hatta Gılgamış'ın yarı tanrı-yarı insan olduğu belirtilmiştir bu destanda. Nuh Tufanı gerçekten olmuş ise, bu gerçek olayın bir efsanenin içersinde de anlatılması biraz garip değil midir? Yoksa Sümerler kendilerine peygamber olarak gönderilen Nuh'un başından geçen bu olayı bazı gerçeküstü durumlar da ekleyerek efsaneleştirmek mi istemişlerdir? Bana ikisi de mantıklı olmakla birlikte ilki daha uygun geliyor. sayın özedönüş, Nuh Tufanı'nın dünyanın bir yerinde değil, birçok yerinde aynı zamanda olduğu açıklanmıştır bilim tarafından. Eğer birçok yerinde olmuşsa sadece Nuh'un yanındakiler mi kurtulmayı başarmıştır bunu öğrenemedim. Suların kaynağı olarak da yağmurlar değil, buzulların uzun sürede erimeleri sonucu su seviyesinin yükselmesi gösteriliyor. Bu olayların uzun sürede gerçekleşmesi gayet mantıklıdır, aksi takdirde gemilerin kısa bir zamanda yapılması ve olaydan önceden haberdar olunması nasıl mümkün olabilir ki? Sizin ikinci paragrafta belirttiğiniz "dünya'nın birçok yerindeki kaynaklar tarafından Nuh tufanı'nın anlatılması, bu bölgelerin hepsine ilahi kitap gönderildiğinden değil, bu bölgelerin de buzulların erimesinden nasiplerini aldıkları şeklinde açıklanırsa bence daha akılcı olunabilir, en azından kutsal kitaplara bağlı kalmamış olduk değil mi Bütün bunlardan dolayı Nuh Tufanı'nın kutsal kitaplarda belirtildiği gibi anlık bir felaket olmadığı, yüzyılların sonucunda meydana gelmiş iklim şartlarının ve su seviyelerinin değişmesi ile meydana gelmiş olabileceği daha çok ağırlık kazanır. ben bu sonucu çıkardım, merak ediyorum siz nasıl bir sonuç çıkaracaksınız? __________________
| #8 | |
| yukarıda yazdıklarımla birlikte Nuh Tufanı'nın tüm ilahi kitaplarda bahsedildiğini de kabul etmek zorundayım, bunu üstteki iletimde söylemeyi unutmuşum. Daha çok kaynak bulunulabilirse daha yerinde sonuçlara ulaşılabilir ve ben de dahil herkesin fikri değişebilir. Ne de olsa bilimsel kaynakları inkar etme lüksümüz yoktur Saygılar.__________________
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Çok güzel ifade etmişsiniz sayın eşitlik |
| #10 | |
| Unutulan bir faktör ise tatli su ile tuzlu su tufandan sonra nasil ayrilmistir. Papyrus Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 12-02-07 22:09 . |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|