"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Forum Hakkında

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Yazıyaz Misyonu...

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Forumumuz hakkında öneri, istek ve eleştirileriniz

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski12-02-07, 12:15  #1
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

Giriş Tarihi: Aug 2005
Yazıyaz Misyonu...

Yazıyaz forum alanında bir iki gündür olanlar, yazıyaz formatı içindeki bir anlayışın zaman zaman bizleri karşı karşıya bıraktığı durumdan başka bir şey değildir. Katılımcı arkadaşlarımız nasıl gerekçelendirirse gerekçelendirsinler, her görüşe, her inanca eşit mesafeli duruşumuz, en azından bunu hedefleyişimiz, böyle davranma konusunda çaba gösterişimiz duruma göre her "gruptan" arkadaşımızın eleştirilerine neden olmaktadır. Bu eleştiriler bazı zamanlarda artmakta ve birtakım kopuşlar da yaşanmaktadır. Ve ne yazık ki, sadece
"üzülüyoruz!" demekten başka bir şey de elimizden gelmemektedir. Evet, sadece üzülüyoruz.

Yazıyaz forum demokratik bir platformdur. Vizyonuyla bunu ortaya koymuş ve kurallarıyla da bunu gerçekleştirmeye çalışmaktadır. Başka hiç bir hedefi de, gizli kapaklı bir amacı da yoktur. Yazıyaz tarafsızdır.Yazıyaz forumun amacı, düşüncelerini yazmak, paylaşmak, bu bağlamda tartışmalara katılmak olan her katılımcı arkadaşın bu çabasını kuralları ölçüsünde karşılamak ve yerine getirmektir. Bu noktada nötrdür. Bunu defalarca açıkladığımız gibi,uygulamalarımızın da sadece bunu gerçekleştirmeye yönelik olduğunu defalarca açıkladık.

Burada yazı yazan, yorumlarda bulunan arkadaşlarımız, bu forumda her görüşten, her inançtan insanların olabileceğini ve kurallarımıza uyduğu sürece herkesin istediği düşünceyi ve inancı savunabileceğini bilmelidir. Bir düşüncenin forumlarımızda yer alıp almaması o düşüncenin doğru ya da yanlışlığına bağlı değildir. Bir katılımcının bu forumda üye olarak kalıp kalmaması, sadece belli düşünceleri, belli bir şekilde savunabilmesine de bağlı değildir. İsteyen, istediği düşünceyi, istediği şekilde savunma hakkına sahiptir ve bu konuda yönetim de dahil hiç kimseden icazet almasına gerek duymaz. Bizi bağlayan tek şey, forum yönetiminin açıkladığı kurallara uyup uymamasıdır. Bunu yerine getirdiği sürece forum yönetiminin hiç bir şekilde müdahale etme gibi bir işlevi olamaz. Olmamalıdır çünkü.

Yazıyaz forumun bu tavrını beğenilmeyebilinir, yanlış bulunabilir, ama biz bunun doğru bir yaklaşım olduğuna inanmaktayız. Ve bütün katılımcı arkadaşlarımızdan da bu çabamıza destek olmasalar da, doğru bulmasalar da en azından saygı göstermelerini bekliyoruz.

Yazıyaz forum yönetimini bu tavrının dışına çıkarak, birtakım konularda müdahil olmasını bekleyen anlayışı bu nedenle anlamakta zorluk çekiyor ve bu tür bir anlayışı hiç bir zaman benimsemeyeceğimizi burada, bir kez daha belirtme ihtiyacı duyuyoruz.

Yazıyaz foruma katılan arkadaşlarımızın hiç birinden sürekli bir katılım beklenmemelidir; bu haksızlık olur kanısındayım. Kimi sevmediği,
kimi yönetimle anlaşamadığı, kimi formatını beğenmediği, kimi dersleri nedeniyle, kimi zaman yetersizliğinden, kimi kendini ifade edebilecek daha "iyi" bir yer bulduğu için, kiminin sözü bittiği için...günün birinde ayrılacaktır. Bu çok doğal bir gelişmedir; hep böyle olmaktadır ve böyle sürecektir. Bu konuda keşke yapılabilecek bir şey olsa; ama mümkün değil. Sadece üzüleceğiz. Ama bu kadar. Hayat yine devam edecek.

Başka forumlarda benzer olaylar oluyor mu bilmiyorum; ama özellikle son zamanlarda, söylenen ya da söylenmeyen, dile getirilen ya da bir kılıf içine sokulan ayrılık kararlarında farklı durumlar oluşmaya başladı. Her ayrılık kararı bir "gösteriye" dönüşmeye ve dönüştürülmeye çalışılmakta sanki. Yineliyorum; her ayrılık kararı elbette üzücüdür; ama bu kararları bu kadar dramatik bir atmosfere dönüştürmek ve forumu günlerce bununla meşgul ettirmek...en azından bunlara sebebiyet vermek çok anlaşılır bir davranış olmasa gerek. Hiç kimsenin mutlu olmadığı bir yerde durma zorunluluğu olmadığı gibi, ayrılık kararını alan arkadaşlarımızın da ayrılık kararlarını açıklarken geride hoş olmayan bir ortam yaratacak davranışlardan kaçınmaları... hep o sözü edilen çağdaşlığın bir gereği olmalıdır diye düşünüyorum.

Birbirimize tahammül edeceğiz. Bu ülkede, ve bu ülkenin küçük bir kopyası olan bu forumda başka çıkış yolu yoktur. Hiç kimsenin bir başkasını buradan kovma, düşüncelerine sınır koyma lüksü yoktur. Olmamalıdır. Burası bir savaş alanı da değildir. Burada bir devrim hazırlığı da yapılmamaktadır. Sadece düşüncelerimizi yazıyoruz. Sadece kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Öğrenmeye, araştırmaya, bilgilenmeye çalışıyoruz. Ülkemizin sorunlarını tartışıyoruz. İnsanımızın sıkıntılarını ve çözüm yollarını kendimizce anlamlandırıyoruz. Sadece bu kadar. Bu forumun başka bir amacı olamayacağı gibi, başka bir işlevi de olamaz. İsteyen dinler, isteyen dinlemez. Ama bu kadar! Sadece bu kadar!

Yazıyaz forum doğru bildiği, doğru olduğunu sandığı bu hedefler doğrultusunda yoluna devam etmektedir. Bu hedefleri samimiyetle benimseyen insanlarla birliktelik kurarak, buna çaba gösterek, bu konuda her türlü özveride bulunarak ve elbette ki, arkadaşlarımızın da özveride bulunmasını bekleyerek yoluna devam edecektir. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu vizyonunun öncelikle farklı görüşteki insanların birlikte yaşayabilme iradesi gösterebilme anlayışından geçtiğine inanmaktadır çünkü. Tartışma kültürünün bulunmadığı bir yer sadece şiddeti besler. Sadece şiddeti çoğaltır. Hiç olmazsa yazıyaz forumun sayfalarında bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da buna dikkat edilmesi gerekmiyor mu sizce?

Yazıyaz bu duruma bünyesine kattığı gerçekten değerli katılımcılarımızla ulaşmıştır. Hiç bir forumda olmadığı kadar değerli katılımcılarımıza sahibiz. Her bölümde gerçekten bilgili, düşünen, düşüncelerini bilgisine yakışır şekilde ortaya koyan yazıyaz dostlarımız var. Bu kişiler bu sitenin övünç kaynağıdır. Bu siteyi bu duruma getiren de onların gerçekten övülecek ve imrenilecek düşünceleri, anlayışları ve şaşmaz sağduyularıdır. Onların hepsine teşekkür ediyorum.Onlar burada yazı yazar ve yorumlarda bulunurken sadece bireysel bir tavır göstermekle kalmıyorlar, bu ülkenin ve bu ülke insanın ihtiyaç duyduğu bir anlayışdan da örnekler sergiliyorlar. Hepimiz onların bu engin hoşgörüsünden, ve anlayışından yararlanabilmeliyiz. Yazıyaz forum bu arkadaşlarımızı bir araya getirerek önemli bir misyonu yerine getirdiğine inanmaktadır. Onlar da buna inanmalılar diye düşünüyorum. Bu arkadaşlarımız, ülke pratiğinin böyle bir misyona gerek gösterdiğini, böylesi bir temel davranışa özlem duyduğunu ve temel önceliğimiz olan farklılıklarla bir arada bulunabilme, konuşabilme ve tartışabilme becerisini mutlaka edinmemiz gerektiğini bizlere öğretmeye ve eninde sonunda bize belleteceklerine de inanmalılar.

Ben böyle düşünüyorum.
Ve böyle düşünenlerle, böyle davrananlarla her sorunu geride bırakarak yolumuza devam edeceğimize inanıyorum.

Sonuna kadar!
melnur is offline  
Eski12-02-07, 23:53  #2
MK DEVRİM

MK DEVRİM'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2006

Başarı sevgiye benzer,paylaşıldıkça güselleşir.
Sevgi gibi, emek ister.Emek harcanmadan kazanılanlar
çok kolay yok olurlar.Güzel emekleriniz ve bütünleştirici
düşünceleriniz için.
Saygılar sunarım
MK DEVRİM is offline  
Eski13-02-07, 00:13  #3
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: izmir

beğenmiyenler ve mesnetsiz eleştirenler de olsa yazıyaz harbiden adam gibi bir forum sitesi.Bunca farklı kafada adam fikirlerini başka bir yerde bu kadar düzeyli çarpıştıramazdı.Emeği geçenlere yürekten bir teşekkürden başka ne verilebilir bilmiyorum.
Bu siteye umarım tüm bireyleri sahip çıkacaktır.saygılarla
Eski13-02-07, 00:27  #4
Elenorin
Genel Moderatör

Elenorin'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006

Bir vatan...

Burası benim için bir vatan. Öyle bir hal aldı ki artık misyonu umrumda değil. Ben burada edindiğim dostluklara, fikirlere sırtımı çeviremem. İsterse cuntacı bir misyon edinsin, geri dönmeye niyetim yok.

Burası Türkiye'nin en seviyeli platformlarında biri. Burası için emek veren gerek yöneticiler olsun gerekse yazarlar olsun ben onların emegine ihanet edemem. Eskilerden kalan bir kaç hatıra buraya güvenmek için yeterli. Bu misyona eger sizler getirdiyseniz yine sizler geliştireceksiniz burayı. Güvenim sonsuz size.

Küçük bir Dünyam olsun isterdim hep gerçekliğin dışında. Beni daha çok dinleyeceklerin,daha cok seveceklerin olacagı daha farklı bir Dünya. İşte o dünya burası.

O Dünya yazıların yazılıp, fikirlerin çatıştığı, samimiyetin emekle birleştiği Yazıyaz Dünyası...

İnsanların Kanatları Yüreklerinde..

Elenorin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 13-02-07 00:29 .
Elenorin is offline  
Eski13-02-07, 14:53  #5
özedönüş

Giriş Tarihi: Oct 2006

Forum hayatına gireli benim tam 2 yıl oldu.Bu süreçte 15-20 forum dolaştım.Bunların bir kısmı kendi inanç dünyamdakilerle diğer bir kısmı genel olmuştur.Ancak bana araştırma hevesi ve geniş düşünme ancak yaziyaz sayesinde oldu.Bunda forumun seviyesi ve polemiklere meydan vermemesi birçok sitede aynı konular tartışıldığı halde hakaretlerden geçilmezken burada seviyeli bir şekilde incelenmesinin yeri de vardır.

Ağırlığını verdiğim bölüm her ne kadar sakin bir katılma sahip olsa da içeriğinden çok istifade ettim.Daha ileriyegitmesi ve reel hayatta da seviyeli bir ortama basamak olması dileğiyle..
özedönüş is offline  
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 07:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)