"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Gece ve Yaşama dair / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Şiir denemeleriniz... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: Ayvalık
| Güneşin, Tutuşan bir çıra aleviyle Denizde; Van Gogh kızılının yeşillendiği saatlerde, Derinlerde.... Yosunların salınımına Eşlik ederken yüzgeçleriyle; Biliyorlar mı acaba balıklar, Sınırlı olduğunu yaşamlarının Deniz yüzeyine kadar.. H.Hikmet Esen Sevgi ve saygılarımla |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2005 Ülke / Şehir: İzmir
| Sayın hhesen, Devamını bekliyoruz. Bu arada forumumuza hoşgeldiniz. |
|
| #3 | |
| Seni sevdim. Kendi yüreğimin sıcağında önce. Zaman, Onulmaz tutsaklığıyla Anı olup akarken mecrasına Seni sevdim. Papatyaların, Bahara tutkusuyla; Gelincikler gibi ansızın, Rengarenk rayihalara inat Seni sevdim. Denizin çekilmesiyle sahilde kalıvereren çakıl taşlarının özlemiyle Seni sevdim. Zamanı, Geçmişin zulasına gizlerken; Umulmaz şafakların Aydınlığında Seni sevdim. Ve birbiri peşisıra geçerken saatler. Körolası anların, Köşebaşlarında; Yapayalnızlığın tutkusuyla Seni sevdim. Yetmiyor sözcükler bir tanem. Yetmiyor yüreğimin coşkusuna kelimeler. Tutkular; Mevsimin ayazında kalsa da, İnan, Yüreğim, ağustos sıcağında... Sevgiyle, saygıyla :129 H.Hikmet Esen |
|
| #4 | |
Guest Mesajlar: n/a
| Bu güzel şiir için teşekkür ederim. Günümüzde Türk edebiyatının eskisi kadar aktif olmadığını düşünüyorum. |
|
| #5 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Aug 2005
| Eğer bir dili özgünleştirme adı altında budarsınız... Bu geçmişle geleceğin irtibatını koparırsa... Doğal olarak edebiyatınızdan aldığınız verim azalır... Ama bunu insanlara anlatamıyoruz... |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Vefasız yare şiirler Dün yine sen geldin aklıma Birlikte olduğumuz günler geldi aklıma Ruhum daraldıkça daraldı Hey gidi günlere özlem çoğaldıkça çoğaldı Sevgili, sensiz yaşayamam derdim eskiden Senin olmadığın bir dünyayı hayal edemezdim evelden Şimdi sen yoksun, bıraktın beni bir başıma Attın beni yalnızlık girdabına SELiM __________________
[B][I]İlerlediğiniz yolda hiç bir zorlukla karşılamıyorsanız, o yolun sizi doğruya götürmesi mümkün değildir[/I][/B] [url]http://www.subatsogugu.web.tr/[/url] |
|
| #7 | |
| Yakamozlar, Tüterken Denizin mavisinden , Gökyüzüne; Yıldız yağmurlarında Sırılsıklam yüreğim. Bir yanda özlemlerim, Bir yanda, O koyu mavilere Batan gece. Dayanamadım yine, Bu gece, Kendimden Firardayım H.Hikmet Esen |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2005 Ülke / Şehir: İzmir
| Sayın H.Hikmet Esen, Çok teşekkürler bu güzel çalışmalarınızı bizimle paylaştığınız için. Şiirlerinizi hiç kitap olarak bastırdınız mı ya da bunu düşündünüz mü? Saygılar. |
|
| #9 | |
| Sokaklar, Kör karanlık bu gece. Kaldırımlar, Sokak lambalarının, O kötürüm ışığında; Adım adım Yalnızlığı bestelerken. Nefes nefese geçiyor zaman. Saatler buğulanıyor, Kendi soluğunda.. ....................... ....................... Hayallerimin kapısı Gece bile kapanmıyor artık. Gökten, Yıldızları indirmek mesele değil. Zaman zaman haneme Yazılsa da hüzünler. Tutkular; Yaşamın gölgesinde. Yenilir yutulur gibi görünmese de Sevdamın menzilinde, Umutlar. Geceyse, Doğudan Güneş'e gebe.. H.Hikmet Esen |
|
| #10 | |
| Sayın Işık; Kusura bakmayın mesajınızı şimdi görebildim. Şiirlerimi kitap olarak bastıramadım.elbette düşünüyorum. Ancak bu iş güç gaile arasında nasıl olabileceğini de bilmiyorum. Saygılarımla |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|