"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Okul mu güvenli Cudi mi? Bugün bir öğretmenin disipline verdiği iki öğrenci tarafından vurulduğunu haberlerde görmüşsünüzdür.Bu son dönemlerde artan okuldaki şiddet olaylarının son halkasıydı.Sanırım daha da şiddetlenerek büyüyecek.Kurtlar vadisi sağolsun içimizdeki canavarı saldı.Bu meselenin toplumsal bir yanı elbette var.Ama ben buna biraz bireysel bakacağım bu sefer. Şimdi bir öğretmen olarak düşünüyorum.Okula mı gitsem askerliğe mi başlasam.Okulda kendimizi savunacak bir şeyiniz yok.Elin haytası belinde silahla geziyor.En azından askerde elinizde silah var.Yani daha adil bir mekan.Bilmem siz ne düşünürsünüz?Hangisinde yaşama şansı fazla?Özellikle öğretmen adayları varsa onarın yorumlarını bekliyorum __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| evet olay burada iskenderunda meydana geldi. egitim sisteminin yanlisligindan medyaya kadar bir cok sebep var bu durum icin. ben birine deginecegim; belki yanlis taraflara cektigimi dusuneceksiniz de; din geliyor seriat geliyor diye patirdananlar, ahlak dersini cok gorenler, kuran kurslarinda cocuklarin beyni yikaniyor diyenler, mutlular mi acaba simdi eserlerinden? gercekten bugunkunden daha mi zararli olurdu dini egitimden gecen gencler? daha mi korkunc olurdu? ayakta alkislasin dinden korkanlar eserlerini simdi.. tebrik ediyorum.. ( dinsiz ahlak egitimi olmaz diye birsey yok tabiki. ama bunlar birbirine yakin kavramlar. aciklama yapma ihtiyaci hissetmedim daha fazla, inatla yanlis anlamak isteyen yoktur herhalde ) |
| #3 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Gaziantep
| Bence burada birçok etken var okullardaki şiddete ve çocuk diyebileceğimiz gençlerin silahlanmasına.. Bunlar içerisinde en büyük sebep aile,medya,arkadaş çevresi diyedir düşünüyorum... Çok fazla yorum yapmak istemiyorum ülkemin hali ve gençlik nereye gidiyor...? |
| #4 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Jan 2007
| Bence öğretmenlikte daha çok yaşama şansı var.Birde böyle düşünmek gerekir öğretmenin öğrencilerine neler yapmış ki öğrenciler bunu yapmış sakın yalnış anlamayın öğrencileri savunmuyorum.Tabikide yaptıkları hiçte iyi birşey değil. |
| #5 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Feb 2007
| Bençe gençlerdeki en büyük etken çevresidir aile ne kadar iyi yetiştirmiş olsada çevredeki kötü insanlar bozuyor artık bellerde silahlar okuldaki uyuşturucular nereye gidiyor gençlik...Bence en iyi dost insanın ailesidir diye düşünüyorum. |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|