| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Yaşasın Terör :)/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İZMİR :)
| Yanlış anlamayın ben terörist değilim , terörü savunduğum da yok. Ama terör gerçekten kötü bi şey mi bunu anlamak , araştırmak lazım, hatta en başta terör nedir bunu bilmek gerekir. Günümüz siyasi haritalarını belirleyecek kadar önemli sonuçlar doğuran terörün aslında bir taraf için terör diğer taraf için araç olduğu açık bir gerçek. Hemen örnek verelim EL KAİDE : bu örgüt ney yaptı, yaptığı eylemlerin sonuçları nedir? Bir bakalım . İlk olarak ben bu örügtün adını 11 Eylül saldırılarında duydum (Daha evveli varsa bilmem) Ve öyle bir şekilde adını duyurdu ki bir daha silene aşkolsun. Adamlar tarih kitaplarına geçti Ne yaptılar bi iki binayı uçaklarla yıkıp bi kaç insanı katlettiler. Sonuç ABD dünyanın en zengin petrol bölgesine yerleşti. Milyonlarca ABD vatandaşı arabasının deposunu daha ucuza dolduruyor. ABD rakiplerinin (AB, Rusya) elegeçirme ihtimali olan dünyanın sayılı petrol kaynaklarını alarak onlara fark attı. Silah teknolojisindeki yenilikleri deneme fırsatı - yeni piyade tüfeği, askeri haberleşme, havacılık ürünleri v.b.- oldu hem de gerçek savaş ortamında . Bir başka olumlu sonuç ABD halkının parçalanmış olan vatanseverlik duygularının güçlenmesi ki bu psikoljik sonucu almak için milyarlarca dolar harcansa bu olyalar kadar etkili olamazdı. Bunları toparlarsak:1- Zengin petrol kaynakları 2- Rakiplerinden evvel sınırlı doğal kaynakları ele geçirerek onları engelledi 3- Yeni teknolojilerini denedi 4- ABD nin ulus kavramı olumlu etkilendi Şimdi soruyorum size bu saldırılar ABD ye ne kaybettirdi ne kazandı. Ben muhsebeci olarak kar - zarar eşleştirmesi yapınca ABD nin oldukça karlı olduğunu söyleyebilirim :-) Bir başka örnek: İsrail yıllardı Filistin topraklarını işgal altında tutuyordu, müslümanlara olmayacak eziyetleri yapıyordu. Her gün bilmem kaçtane Filisitinli öldürülüyordu. Ama sebep neydi terör. Hamas v.b. örgütlerin saldırıları israilin bu mezalimine sebep gösteriliyor buyüzden tüm dünya susuyordu. Kim israile hesap sorabildi. Çünkü ortada terör diye bi sebep vardı. Şimdi bakınca aslında hamas v.b. örgütler kime hizmet ediyordu , amaçları ile yaptıklarının sonuçalrı birbirine uyumluydu? Askeri güç ve operasyonel faaliyetler ancak geçerli sebepler olursa kullanılabilir. Bunu bilen ABD ve İsrail terörü kullandı. ve kazanan onlar oldu malesef. Bu da akıllı stratejilerin ve geleceği görebilen , güçlü - sürekli devlet politikalarıyla sağlanabilir. Şimdi kim terörün kötü olduğunu söyleyebilir ki :62 |
|
| #2 | |
| Masum kanı akıtarak kazanılmaz. Geçici şeylere bakıpta yanlış hükümler vermeyiniz. Tarih onlardan hesap soracaktır. Tarih sormazsa Yaradan soracaktır. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İZMİR :)
| Üstad ben bunları yazarken aslında insanların çook büyük bir bölümünün ne derece yanıldığını, aldatıldığını belirtmek istedim. Yoksa - eden bulur- ahiretini düşünmeyen bu milletlerin; çektirdikleri acıların hesabını vereceklerine olan inancım muhakkaktır. Sağlıcakla kalın. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|