| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |||||
![]() Giriş Tarihi: Jul 2005
| http://www.yaziyaz.com/forum/threadnav170-2-10.html sayfasinda tartistigimiz konu ozunden ayrildigini dusundugum icin nacizane burdan devam etmeyi uygun buldum. spartakus: Alıntı:
1000 yillik bir surede bilime onculuk etmis bir kulturu yok saymaya calisiyorsun. Ayrica dinsiz bir ortam hedefleyen sistemde (sosyalizm) Rusya'da, Kambocya'da, Cin'de kesilen bilim adamlarini ornek gosteriyorum: Din veya dinsizlik degil, bilgisizlik ve cikarcilik bilime engeldir diyorum hepsi bu. Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Onceki yazimdan Elbette Cin'den de Yunan biliminden de, Iskenderiye bilim mirasindan da faydalanmistir Islam alimleri. Ancak 1000 yildan fazla dunya bilimine en buyuk hizmeti yapmislardir. Bunu inkar mi edemez kimse? Eger boyle ise nasil Islam bilime engel oluyor? Dunya bilim tarihine yapilmis en az 1000 yillik bir hizmeti sadece Cin ve Avrupa arasinda bir kopru gorevi gorulmustu, seklinde algilamak hangi mantiga sigiyor? Siyrilalim artik bu asagilanmislik kompleksinden. Bilim adina simdiki bati ne ise, yillar once dogu ve ortadogu da oydu. Elbette simdiki Avrupa/Japon alemine, 'siz bilimde bu seviyeye gelirken en cok Islam alimlerinin kaynaklarindan faydalandiniz' dememiz hicbirseyi degistirmez. Cunku su anda bilimin onculeri onlar. Bilim tum insanliga birakilan mirastir. Bugun bu mirasi biz degerlendiremiyoruz, calismiyoruz cunku; olay bu. azadli Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 26-08-05 07:59 .Sebep: alinti duzenleme | ||||
| #2 | ||
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Alıntı:
Tıpkı, İslam dünyasının İslamla barışık olduğu doğru kavrayabildiği, hayatına tatbik ettiği zamanlarda Avrupa dan her konuda ileride olması gibi, ve daha sonra dinden uzaklaşıp, yukarıda denildiği gibi bilgisizlik ve cahillik etkenleriyle birlikte bir gerileme dönemi başlaması gibi. __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü | |
| #3 | |
| geçmiş bugününün aynasıdır bugün durumumuz belli geçmişimizden kaynaklanıyor evet zamanında aramızdan bilim adamı çıktı ama hep engellendiler hayyam gibi bir matematikçiye kafir zındık dediler avrupaya bak ortaçağda vardı bilim adamları ama engizisyon ne yapıyordu kopernike galileoya zulüm yapıyordu kral fransua olmasa leonarda vinci'nin kafası 50 kere kesilirdi dinin yoğun yaşandığı yerde bilim hep engellendi dinin yanlış yorumlanması diye birşey yok dinin zaten kendisi yanlış |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Din kesinlikle bilime engel değildir. Hele ki bu din islam dini ise; İlim çinde bile olsa gidip alınız, İlim müslümanın yitik malıdır onu nerde bulsa sahip çıkmalıdır diyen bir din nasıl bilimle çelişebilir. __________________
[B][I]İlerlediğiniz yolda hiç bir zorlukla karşılamıyorsanız, o yolun sizi doğruya götürmesi mümkün değildir[/I][/B] [url]http://www.subatsogugu.web.tr/[/url] |
| #5 | ||
| spartakus Alıntı:
1) Islam/din bilime engel ise neden dinin afyon oldugunu iddia eden sistem uzerine kurulan ulkelerde en buyuk bilim adami katliami yine dinsizlik ve bilim adina yapildi? 2) Yine bu ulkeler neden bilimde, ekonomide... hiristiyan ulkelere yenildiler, sistemleri baslayamadan coktu? 3) Islam bilime engel ise neden tarihte 1000 yil gibi bir sure bilimin onculugunu, hem de dinin en yogun yasandigi donemde, Islam alimleri yapti? azadli Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 10-09-05 12:09 .Sebep: alinti adi belirtme | |
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: Konya
| 1.) kişisel çıkarcılık tan olmasın? ibni sina insanları kesiyor diye linç edilmek istenmedi mi? 2.)rusya bilim de abd nin üstündeydi helikopter ve uzay a bakın ? buğün hala insanlar hastalarını hoca lara götürüyor neden? çocuklarının üniversiteyi kazansın diye yatırlara gidiliyor bildiğim kadarıyla ölülerden değil benden meded umun der allah o halde neden hala adak yapılır? astroloji,matematik,tıp evet ilerideydiler ya sonra? |
| #7 | ||
| Alıntı:
2)Ben Rusya bilimde geri demedim, bilimde baska bir hiristiyan devletine yenildi dedim. Bunu da din bilime engel degildir mantigini acmak icin soyledim. 3)"ya sonra" demeye gerek yok, sonra ne oldugunu soyledim zaten. Bilim mirasina sahip olmadigimiz icin bu haldeyiz. Ama bu din yuzunden degil, bizim tembelligimiz yuzundendir. Simdi sozde bilime engel olan din 600 yil once neden engel degildi? | |
| #8 | ||
| Alıntı:
bilimde kesinlik yoktur kanıt var dinde ise kesinlik var kanıt yok bilim yanlışlanabilir din yanlışlanamaz soruyorum din ile bilim bir arada olur mu? | |
| #9 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Din başlığı altındaki topiklere yazı yazmamayı amaçlıyordum ama , dayanamayıp bir iki cümle de ben söylemek istiyorum. Din ile bilim bir arada olmaz derken kast edilen, bilimin konu alanına giren bir konuda din'in ve dinsel argümanların kullanılmama gereğidir. Bu yapılmamalıdır. Bunun hiç bir yararı yoktur. Sanıldığının tersine zararı vardır. Hem bilimle ters düşerek( istemeseniz de kaçınılmaz olarak gerçekleşir) din'e ve dindar insanlara zarar vermiş olursunuz, hem de bilim ve din tartışması yaratarak bilimin toplumca daha da önemsenmemesi gibi bir durumun oluşmasına-itemeden de olsa-neden olmuş olursunuz. Bu konuyu daha da iyi anlaşılabilmesi için biraz açmak istiyorum... Galaksilerin daha doğrusu farklı küme içindeki galaksilerin birbirlerinden uzaklaştıklarını biliyoruz. Bu durum, bir zamanlar maddenin bir çekirdek bir plazma halinde bulunduğunun göstergesi sayıldı. Demek ki şimdi uzaklaşan nesneler 13.7 milyar yıl önce bir aradaydı...Dağıldığına göre bir patlama gerçekleşmiş olmalıydı. Ama bu patlamanın belirtileri de olmalıydı ve sonunda o belirtiler de bulundu... Bu iki kanıt, bir yığın bilinmeyene rağmen, big-bang kuramının en geçerli kuram olmasına yol açtı."Durağan Evren Teorisi" bir anda geriledi. Big-bang; iddia ve varsayım aşamalarından bilimsel kuram(bilimsel yasa değil) haline dönüştü... Şimdi bu konu tamamen bilimin alanı ve çerçevesi içindedir. Bu konuda bilimin kabullenemeyeceği hiç bir argüman kullanılamaz. Bu konunun lehinde ve aleyhinde her türlü ( maddi-test edilebilir-yanlışlanmaya açık) düşünce ileri sürülebilir. Ama dinsel argüman kullanılamaz.( Sn. Petricli, bir saniye, itiraz etmeyin,lütfen!!) Neden? Çünkü bilim ve dinsel argüman bir arada olamaz.( Çok konuştuk, bu konuyu...) Yani şöyle bir yazı yazdığınızda durum farklı bir yorum kazanmış olur: Bu güne değin bilim durağan evren kuramını destekliyordu. Ama bu gün ortaya çıkan kanıtlar, evrenin big-bang denilen bir patlama ile oluştuğunu ortaya koymuştur.BU DURUM TANRI GERÇEĞİNİ KANITLAMAKTADIR. bU GÜNE KADAR SÖYLENENİN TERSİNE EVRENİN BİR BAŞLANGICI OLDUĞUNU GÖSTERMEKTEDİR.vb...Böyle bir yazının bitimine böyle bir yorum eklediğiniz zaman yazının içeriği değişmektedir.Yorum yapmaktasınız. Bunu bilimsel bir yazıda yapamazsınız. Bunu felsefik bir yazıda yapabilirsiniz. Bilimin sonuçlarını hem dinsel ve hem de felsefik olarak istediğiniz gibi yorumlarsınız. Ama bu tür bir yazıya bilimsel denilemez. Aradaki ayrım bu... Bilim ve din bir arada olamaz denilirken anlatılmak istenen budur. |
| #10 | |
| Sayın Melnur, Bu topikte ben hiç yazmadım ki!.. :61 :61 :61 :61 Şaka bir yana sizi anlıyorum. Bilimde yorumlar değil sonuçlar vardır. Saygılar, |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|